Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2019,
22.53

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Jure Dolenec Blaž Janc Branko Tamše Urh Kastelic Gregor Potočnik Aleks Vlah Staš Skube Gregor Ocvirk Simon Razgor Vid Poteko Dean Bombač Nik Henigman Mario Šoštarič Matej Gaber Igor Žabič Žiga Mlakar Matevž Skok Dragan Gajić Borut Mačkovšek Blaž Blagotinšek Gašper Marguč liga prvakov liga prvakov rokomet

Nedelja, 31. 3. 2019, 22.53

2 leti, 1 mesec

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, OSMINA FINALA, POVRATNE TEKME

Številni slovenski legionarji našli pot v četrtfinale, za druge konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Branko Tamše | Branko Tamše z Zagrebom ni dočakal čudeža. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Branko Tamše z Zagrebom ni dočakal čudeža.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V rokometni ligi prvakov so znani vsi četrtfinalisti. Med osem najboljših klubov stare celine se je uvrstilo tudi veliko slovenskih legionarjev. Mesto v četrtfinalu sta si neposredno že zagotovila PSG in Barcelona Jureta Dolenca, pridružile so se jima še Kielce, pa Vardar, Veszprem, Nantes, Pick Szeged in Flensburg.

Blaž Janc je prispeval štiri gole k zmagi Kielc, ki so si v domači dvorani priigrali četrtfinale proti Zaporožju, s katerim je poljska ekipa na prvem srečanju remizirala.

Napredoval je tudi Veszprem Dragana Gajića, Boruta Mačkovška, Blaža Blagotinška in Gašperja Marguča. Sporting Aljoše Čudiča in Matevža Skoka je premagal še drugič. Marguč je prispeval pet golov, Gajić in Mačkovšek po tri, Blagotinšek pa enega. 

Zagreb Branka Tamšeta z Gregorjem Potočnikom, Aleksom Vlahom ter Urhom Kastelicem je proti Vardarju (Staš Skube) na prvi tekmi izgubil za devet golov in tudi v Makedoniji ni dočakal čudeža. Po še drugem porazu se poslavlja od Evrope. Skube je dosegel dva gola za Vardar, Potočnik dva za Zagreb, Kastelic je branil za Zagreb. 

Madžarski Pick Szeged z močno slovensko zasedbo, Dean Bombač, Nik Henigman, Mario Šoštarič in Matej Gaber, je v nedeljo še nadgradil prednost dveh golov s prve tekme in izločil Wislo Igorja Žabiča in Žige Mlakarja. Bombač je bil s tremi goli drugi strelec svoje ekipe, Šoštarič in Gaber sta dodala po enega, Henigman pa nobenega. Na drugi strani je Mlakar dosegel tri gole, Žabič pa ni igral.

Meškov Brest s Simonom Razgorjem in Vidom Potekom proti nemškemu velikanu Flensburgu ni imel resnih možnosti. Že na prvi tekmi je izgubil za dva gola, na povratni za deset. Razgor je zabil dva gola, Poteko je enkrat streljal na nemški gol, a je bil nenatančen.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet
Sportal Tobias Cvetko se vrača v Celje
rokomet splošna
Sportal Švedske rokometaše bo od leta 2020 vodil Norvežan Glenn Solberg
Ne spreglejte