Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
14.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

slovenska moška rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 14.34

6 let, 7 mesecev

Slovenski junaki od srca zaploskali govorniku Škofu in zapeli (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Slovenska rokometna reprezentanca, ki je konec prejšnjega tedna navdušila na olimpijskih kvalifikacijah na Švedskem in si priigrala nastop v Riu de Janeiru, se je vrnila v domovino. "Vesel sem zaradi igralcev, ki so dojeli, da zmorejo," selektor Veselin Vujović ni skrival sreče. 

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo poleti nastopila na olimpijskem turnirju v Braziliji. Na kvalifikacijskem turnirju na Švedskem je prekrižala načrte evropskemu podprvaku Španiji (24:21), nato izgubila proti gostiteljem (23:24) in nadigrala Iran, s tem pa si zagotovila imeniten uspeh, saj bo v Riu nastopilo le 12 izbranih vrst z vsega sveta. Tekmeci Slovenije bodo znani konec meseca. Ples kroglic v ritmih sambe bo 29. aprila.

Vujove četrte

"Čutili smo, da je bil ta turnir organiziran zato, da bi se na olimpijske igre uvrstila Švedska. Bodisi na škodo Slovenije bodisi na škodo Španije. Tako smo tudi mi in Španci pristopili k prvi tekmi. Španija je nezasluženo izpadla, mi pa smo odigrali res dober turnir. Končali smo kot prvi, kar je odličen rezultat. Vesel sem zaradi igralcev, ki so dojeli, da zmorejo. Upam, da bodo v takšnem slogu tudi nadaljevali,'' je ob vrnitvi v hrvaško prestolnico, kjer se bo seveda nemudoma lotil klubskega dela, dejal selektor Veselin Vujović.

Veselin Vujović bo poleti sodeloval na že četrtih olimpijskih igrah. | Foto: Veselin Vujović bo poleti sodeloval na že četrtih olimpijskih igrah.


Ta bo poleti nastopil na četrtih olimpijskih igrah. V Los Angelesu je bil v igralski vlogi zlat, v Seulu bronast. Leta 2000 je v Sydneyju vodil ZR Jugoslavijo in osvojil četrto mesto.

Vroče poletje

Vujovića čaka naporno poletje. Slovenska vrsta se bo pripravljala na olimpijski turnir, na katerem bo nastopila tretjič v obdobju državne samostojnosti, pred tem pa jo junija čakajo še naporne kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija se bo pomerila z Norvežani, ki jim je nastop na OI v Riu preprečila Hrvaška.

Govor Gorazda Škofa:

Izkušeni vratar Gorazd Škof je bil presrečen, da se je vesela slovenska rokometna odprava iz Zagreba odpravila v Čatež. "Presrečen sem. Biti Brežičan v Čatežu z vozovnico za Rio … Hvala ekipi, igralcem, strokovnemu vodstvu za mini ciklus, ki nam je v celoti uspel. Trije so vmes praznovali rojstni dan in nam dali še dodaten motiv. Vsem fantom želim, da bodo lepo končali sezono, najbolj pa, da se pred novimi izzivi zberemo zdravi," je povedal dolgoletni reprezentant, ki bo v prihodnji sezoni branil barve evropskega velikana PSG.

Nekateri že v klubih

Rokometni junaki so na zagrebško letališče prispeli v okrnjeni zasedbi, saj so se nekateri legionarji v svoje klube vrnili neposredno s prizorišča kvalifikacij. Tako so v hrvaški prestolnici manjkali Marko Bezjak, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Simon Razgor, Uroš Zorman in Sebastian Skube, preostali slovenski reprezentanti pa so pod vodstvom Vujovića še enkrat dokazali, kako so se razveselili velikega uspeha.

Ne spreglejte