Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
16.45

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Natisni članek

Dragan Adžić Uroš Zorman slovenska moška rokometna reprezentanca slovenska ženska rokometna reprezentanca Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 16.45

2 meseca, 4 tedne

Rokometni ekipi za Pariz 2024

Zorman in Adžić izbrala potnike na olimpijske igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
Slovenija : Iran slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman |  Uroš Zorman in Dragan Adžić sta izbrala svoji ekipi za olimpijske igre. | Foto Reuters

Uroš Zorman in Dragan Adžić sta izbrala svoji ekipi za olimpijske igre.

Foto: Reuters

OKS je v ponedeljek potrdil 90 slovenskih športnikov, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Parizu. Med njimi so športniki iz treh ekipnih športov. Po moški odbojkarski reprezentanci smo zdaj dobili še končen seznam rokometašev in rokometašic.

Pariz 2024 olimpijska kolekcija
Sportal V Pariz potuje rekordno število slovenskih športnikov

Oba rokometna selektorja, Uroš Zorman in Dragan Adžić sta morala določiti 17 igralcev in igralk, ki jih bosta popeljala v francosko prestolnico. Oba sta to storila iz nabora svoje dvajseterice, ki se trenutno mudita na pripravah na Rogli in v Ljubljani.

Dragan Adžić | Foto: www.alesfevzer.com Dragan Adžić Foto: www.alesfevzer.com Ženska rokometna ekipa bo v olimpijsko vas prispela kot prva izmed slovenskih športnih odprav. To se bo zgodilo v soboto, 20. julija, pet dni pred prvim preizkusom, ki bo na sporedu že dan pred uradno otvoritvijo športnega veledogodka. Med potnice v Pariz je Adžić uvrstil krilne igralke Emo AbinoTamaro MavsarMajo Svetik in Aljo Varagić, zunanje igralke Ano AbinoEmo HrvatinElizabeth OmoregieTjašo StankoNena ČernigojNino SpreitzerAno Gros in Barbaro Lazović, krožni napadalki Valentino Tino Klemenčič in Natašo Ljepoja ter vratarke Dijano ĐajićAmro Pandžić in Manco Vojnovič. V vlogi rezerv bodo tekmovanje začele Hrvatin, Černigoj in Đajić.

Moško rokometno ekipo, ki bo v Pariz poletela dva dni za žensko vrsto, bodo sestavljali krilni igralci Tilen KodrinStaš Slatinek JovičićBlaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Nik HenigmanBorut MačkovšekAleks VlahDean BombačMiha ZarabecNejc Cehte in Jure Dolenec, krožni napadalci Blaž BlagotinšekMatej Gaber in Kristjan Horžen ter vratarja Klemen FerlinUrh Kastelic in Urban Lesjak. Rezerve bodo Henigman, Horžen in Kastelic.

Uroš Zorman in Dragan Adžić sta za Pariz izbrala:

Obe rokometni ekipi sta sicer v polnem zagonu. Moška bo ta ponedeljek v Celju ob 19. uri odigrala prvo pripravljalno tekmo, na kateri se bo pomerila z afriškimi prvaki iz Egipta. V torek uvodni pripravljalni preizkus čaka tudi žensko izbrano vrsto, ki se bo na Rogli zjutraj za zaprtimi vrati srečala z Madžarsko.

Rokometaši imajo z nastopi na igrah več izkušenj. Boji na športnem veledogodku v Parizu bodo četrti v zgodovini, potem ko je Slovenija nastopila že v Sydneyju 2000, Atenah 2004 ter Riu de Janeiru 2016. Za nekaj igralcev in tudi selektorja Zormana to ne bo prvi olimpijski ples, a zato nič kaj manj pomemben. Slovenci bodo prvo tekmo odigrali proti Španiji, nato pa Zormanove varovance čakajo še obračuni s Hrvati (29. 7.), Švedi (31. 7.), Japonci (2. 8.) in Nemci (4. 8.).
 
Slovenke se bodo ob svojem krstnem nastopu na olimpijskih igrah najprej pomerile proti Danski, nato pa v skupinskem delu sledijo še dvoboji proti Južni Koreji (28. 7.), Nemčiji (30. 7.), Norveški (1. 8.) in Švedski (3. 8.).

Gheorghe Cretu
Sportal Gheorghe Cretu izbral reprezentante za olimpijske igre
Ne spreglejte