Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2022,
13.51

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

svetovno prvenstvo Klemen Ferlin Matic Grošelj rokomet

Sreda, 6. 4. 2022, 13.51

2 leti

Rokometaši proti Srbom brez Ferlina in Grošlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Rokometne kv. za SP: Slovenija - Italija, Klemen Ferlin, Klemen Ferlin | Vratar Klemen Frelih je moral sodelovanje odpovedati zaradi težav s kolenom. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Vratar Klemen Frelih je moral sodelovanje odpovedati zaradi težav s kolenom.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovensko moško člansko rokometno reprezentanco prihodnji teden čakata odločilni tekmi za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu. Proti Srbiji bo izbrana vrsta nastopila brez vratarja Klemna Ferlina in desnega zunanjega rokometaša Matica Grošlja, ki sta morala sodelovanje odpovedati zaradi težav s kolenom, so sporočili z zveze.

Selektor Uroš Zorman bo s tem prisiljen v določene spremembe, saj je ostal brez prve izbire med vratnicama in levičarja, ki je na nedavni drugi kvalifikacijski tekmi z Italijo v ekipi zamenjal tedaj poškodovanega kapetana Jureta Dolenca.

Naknadni vpoklic na priprave

Prazni mesti po poškodbah Ferlina in Grošlja bosta poskušala po najboljših močeh zapolniti Urh Kastelic in Tadej Kljun, ki ju je Zorman naknadno vpoklical na priprave. Že pred tem sta se ekipi pridružila tudi povratnika Blaž Janc in Borut Mačkovšek, ki sta na zadnji reprezentančni akciji zaradi zdravstvenih težav manjkala.

Slovenci bodo proti Srbom nastopili tudi brez desnega zunanjega rokometaša Matica Grošlja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenci bodo proti Srbom nastopili tudi brez desnega zunanjega rokometaša Matica Grošlja. Foto: Grega Valančič/Sportida

Poleg njih so na ožjem seznamu kandidatov za nastop še krilni rokometaši Darko Cingesar, Tilen Kodrin in Gašper Marguč, zunanji igralci Nik Henigman, Dean Bombač, Domen Makuc, Staš Skube, Aleks Vlah, Miha Zarabec, Nejc Cehte in Jure Dolenec, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Miha Kavčič ter vratarja Jože Baznik in Miljan Vujović.

Uvodni trening brez nekaj rokometašev

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo v standardni bazi v Zrečah. Na uvodnem treningu bo manjkalo kar nekaj rokometašev, saj bodo ti še imeli obveznosti v klubih oziroma bodo na poti v domovino. V polni postavi bo izbrana vrsta prvič trenirala v ponedeljek zvečer.

Že v sredo jo čaka začetek odločilnega dela kvalifikacij za pot na svetovno prvenstvo, ki ga bosta v začetku prihodnjega leta gostili Poljska in Švedska. Prva tekma s Srbi bo v dvorani Zlatorog na sporedu ob 20. uri, povratna pa tri dni kasneje ob 18. uri v Kragujevcu. V sklepni del tekmovanja bo napredovala reprezentanca, ki bo v seštevku obeh tekem imela boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki, v primeru neodločenega izida pa bo uspešnejšo ekipo določilo višje število doseženih zadetkov v gosteh.

Slovenski rokometaši so pred slabimi tremi tedni v Celju že navdušili in ob močni podpori s tribun preskočili Italijo, bučno podporo pa si proti precej kakovostnejši Srbiji želijo tudi tokrat.

Preberite še:

Gorazd Škof
Sportal Legendarni slovenski vratar prejel klic, ob katerem se ni obotavljal
finale Pokal Slovenije, Z'dežele - Krim Mercator
Sportal Znane vse polfinalistke
Matej Gaber Szeged
Sportal Pirova zmaga "slovenskega" Szegeda
Ne spreglejte