Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2023,
22.55

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Alem Toskić Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Četrtek, 12. 10. 2023, 22.55

6 mesecev, 3 tedne

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 4. KROG

Celjani po hudi bitki v Zlatorogu ostali brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Liga prvakov: Celje Pivovarna Laško - Montpellier | Celjani v letošnji ligi prvakov ostajajo brez zmage. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Celjani v letošnji ligi prvakov ostajajo brez zmage.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi po štirih tekmah skupinskega dela lige prvakov ostajajo brez zmage. V uvodnih treh krogih so morali priznati premoč danskemu Gudmeju, portugalskemu Portu in nemškemu Magdeburgu, v sredo pa so se v svoji dvorani Zlatorog pomerili s tradicionalnimi tekmeci iz francoskega Montpelliera, se jim odlično postavili po robu, a na koncu trde in napete tekme vendarle izgubili z 29:31.

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi. Uvodoma je bila pobuda na strani dvakratnih zmagovalcev lige prvakov iz Francije v sezonah 2002/03 in 2017/18, ki so povedli s 6:4. A Celjani so v nadaljevanju le našli ustrezne odgovore na igro telesno izjemno močnih tekmecev, hitro so jih ujeli in izenačili na 6:6.

Po obdobju povsem enakovredne predstave so izbranci domačega trenerja Alema Toskića v končnici prvega polčasa povsem zagospodarili na domačem parketu in si dvakrat priigrali tri gole prednosti (16:13 in 17:14), a tik pred odhodom na veliki odmor naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so izkušeni Francozi izkoristili in izenačili na 17:17.

V prvi polovici drugega polčasa je bila tekma povsem odprta. Celjski "otroški vrtec" je držal korak s 14-kratnimi francoskimi prvaki in bil v rahli rezultatski prednosti (20:19, 21:20, 22:21).

Brazilec Hugo Bryan Monte Dos Santos (desno) je domačinom nasul deset golov. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Brazilec Hugo Bryan Monte Dos Santos (desno) je domačinom nasul deset golov. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Nato je Montpellier med 47. in 49 minuto naredil delni izid 3:0 in Celju ušel na tri gole (23:26). Celjani so po Toskićevi minuti odmora ter golih Anteja Ivankovića in Tima Cokana v 50. minuti tekmecem povsem zadihali za ovratnik (25:26), v 54. minuti pa po golu Stefana Žabića izenačili na 27:27.

V prelomnih trenutkih dvoboja se jim spet ni izšlo. Najbolj učinkovit igralec dvoboja Brazilec Monte Dos Santos je ob koncu predzadnje minute Montpellier popeljal do vodstva s 30:29, nato pa je Mitja Janc 40 sekund pred koncem dvoboja naredil tehnično napako. Francozi so žogo v svoji posesti ohranili do zadnjega zvoka sirene, njihovo zmago pa je z golom potrdil Kyllian Villeminot za končno zmago z 31:29.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tim Cokan z devetimi in Mitja Janc s šestimi goli. 

"Videlo se je, da ima Montpellier izrazito prednost v centimetrih in kilogramih. Borili smo se po svojih najboljših močeh, na koncu so razliko naredile tudi večje izkušnje Francozov in njihova daljša klop. Mi se bomo še naprej trudili, prepričan sem, da bomo na naslednjih tekmah vzeli skalp eni od imenitnih ekip v naši skupini. V tem trenutku smo razočarani, a že v soboto nas čaka izjemno pomembna tekma proti Velenjčanom. Na tej tekmi gremo odločno po zmago," je povedal celjski vratar Rok Zaponšek.

Tim Cokan je bil z devetimi goli prvi strelec celjske zasedbe. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Tim Cokan je bil z devetimi goli prvi strelec celjske zasedbe. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Član francoske ekipe je sicer tudi slovenski srednji zunanji igralec Staš Skube, ki pa si je na nedavnem dvoboju na Madžarskem poškodoval kolena in bo zavoljo tega dlje časa odstoten z rokometnih igrišč. Montpellier je sicer na prvih treh tekmah izgubil proti španski Barceloni in madžarskem Veszpremu, pred gostovanjem v Celju pa je premagal poljsko Wislo iz Plocka. Danes je vknjižil drugo zmago, medtem ko Celjani ostajajo brez točke.

Celjska ekipa bo 18. oktobra gostila slovito Barcelono.

Liga prvakov, 4. krog

Sreda, 11. oktober

Četrtek, 12. oktober

Lestvici:

Skupina A:
1. Kiel 4 tekme - 8 točk
2. PSG 4 – 6
3. Aalborg 4 – 5
4. Kolstad 4 – 4 
5. Kielce 4 – 4
6. Zagreb 4 – 3
7. Szeged 4 – 2
8. Eurofarm Pelister 4 – 0

Skupina B:
1. Barcelona 4 – 8
2. Veszprem 4 – 6
3. GOG 4 – 6
4. Magdeburg 4 – 4
5. Montpellier 4 – 4
6. Porto 4 – 4
7. Wisla Plock 4 – 0
8. Celje Pivovarna Laško 4 – 0

Ne spreglejte