Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 1. 2017,
18.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Robert Beguš slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović svetovno prvenstvo

Četrtek, 12. 1. 2017, 18.40

6 let, 6 mesecev

Pod lupo strokovnjaka (1.)

Robert Beguš: Takšna Slovenija se lahko vmeša v boj za medalje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

"To je bila neka povsem drugačna, nova Slovenija," je po prvi tekmi slovenskih rokometašev na svetovnem prvenstvu, zmagi nad Angolo z 42:25, povedal naš strokovni komentator rokometnega dogajanja v Franciji, izkušeni trener Robert Beguš.

Robert Beguš, nekdanji selektor ženske reprezentance in trener Krima, zdaj pa trener Ribnice, je optimist. | Foto: L. G. Robert Beguš, nekdanji selektor ženske reprezentance in trener Krima, zdaj pa trener Ribnice, je optimist. Foto: L. G. "Pričakovano smo zmagali in igrali drugače kot na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Tam smo imeli težave v napadu, tokrat je bilo drugače. Na začetku smo sicer imeli nekaj težav v obrambi, a potem so fantje stisnili, nekaj strelov je ubranil tudi vratar. Začeli so igrati na daljše napade in dosegati lahke gole," je prvo tekmo v skupini B, v kateri so Slovenci že po prvem polčasu vodili z devetimi goli prednosti (22:13), komentiral Robert Beguš.

V soboto Slovence čaka veliko zahtevnejša preizkušnja. Udarili se bodo z Islandci, ki bodo sicer igrali brez najboljšega posameznika Arona Palmarssona, a so taktično vedno zelo dobro podkovani.

"Pričakujem, da bo napeto, a verjamem in upam na našo zmago. Mislim, da smo boljši," je povedal trener rokometašev Ribnice. Verjame, da bo Slovenija v skupini, v kateri so še Tunizijci, Makedonci in Španci, pristala na vsaj drugem mestu.Super bi bilo, če bi tekma s Španijo odločala o prvem mestu

"Zdi se mi, da so favoriti Španci, s katerimi se bomo udarili v zadnjem krogu. Mi se bomo z Islandci in Makedonci borili za drugo mesto. Verjamem, da je Slovenija v krogu teh treh ekip najboljša in da se bo uvrstila na drugo mesto. Lepo bi bilo, če bi zadnja tekma s Španijo odločala o prvem mestu," si je zaželel Beguš.

Slovenija je z Nikom Henigmanom dobila odličnega strelca od daleč. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Slovenija je z Nikom Henigmanom dobila odličnega strelca od daleč. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Pa potem? "Potem bo pred nami najpomembnejša tekma na prvenstvu. Osmina finala odloča o potniku med najboljših osem ekip na svetu, zato je pomembno, da si Slovenija izbori čim višje mesto v skupini in s tem lažjega nasprotnika v prvi tekmi na izpadanje. Verjamem, da se bodo Slovenci prebili med najboljših osem, potem pa se lahko zgodi marsikaj. Tudi boj za medalje. Slovenija lahko premaga vsakega, je pa res, da lahko tudi izgubi z reprezentancami, ki so slabše od nje," je prepričan nekdanji selektor slovenske ženske reprezentance.Škoda, da ni zraven Gorazda Škofa in Uroša Zormana

Za konec je odgovoril še na vprašanje, kje vidi pluse in kje minuse reprezentance, ki jo ima na razpolago selektor Veselin Vujović.

Borut Mačkovšek je odlično odprl prvenstvo. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Borut Mačkovšek je odlično odprl prvenstvo. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

"Težko je biti pameten že po eni tekmi, a če bi moral najti kak minus, je to zagotovo dejstvo, da Sloveniji manjka izkušenih igralcev. Škoda, da nista zraven Uroš Zorman in Gorazd Škof. Prišla bi prav. Plus je zagotovo to, da smo z Borutom Mačkovškom in Nikom Henigmanom dobili strelca z razdalje, kar smo v preteklosti pogrešali," je za konec povedal Beguš.

Slovence tekma z Islandijo čaka v soboto ob 14.55.

Ne spreglejte