Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2013,
9.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Roman Pungartnik

Nedelja, 7. 7. 2013, 9.28

8 let

Pungartnik: Sposobni smo uprizoriti še kakšen Kiel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Spet se želimo uvrstiti v osmino finala," kot glavni cilj rokometašev Celja, za katere bo naslednja sezona že 19. v ligi prvakov navede njihov direktor Roman Pungartnik.

Celje Pivovarna Laško velja za eno najbolj standardnih imen najelitnejšega evropskega klubskega rokometnega tekmovanja. Slovenski podprvak je nastopanje v ligi prvakov namreč izpustil le dvakrat. Največji uspeh je doživel leta 2004, ko je z zmago nad Flensburgom postal evropski prvak, v lanski sezoni pa mu je preboj v četrtfinale preprečil Hamburg. Cilji za prihodnjo sezono so podobni. V konkurenci Veszprema, Zagreba, St. Petersburga, Rhein-Neckar Löwna in kvalifikanta si želijo vsaj četrtega mesta in preboja v osmino finala. "Z žrebom sem zadovoljen. Še posebej se veselim sosedskih obračunov z Veszpremom in Zagrebom. Veselim se tudi Rhein-Neckarja. Lepo je, da so spet v ligi prvakov," je za spletno stran evropske rokometne zveze dejan direktor Celja Roman Pungartnik.

V zadnji sezoni so ravno Celjani poskrbeli za eno največjih senzacij lige prvakov. V Zlatorogu je padel veliki Kiel. Pungartnik pravi, da so presenečenj sposobni tudi v prihodnje. "Upam, da se zgodi kaj podobnega. A če želiš premagati Veszprem ali Löwen moraš imeti popoln dan, vse mora biti stoodstotno kot je bilo proti Kielu. Prepričan pa sem, da lahko našim fantastičnim navijačem pripravimo še kopico dobrih tekem. Prav tako vem, da nas bodo spremljali v Veszprem in v Zagreb." Kot glavni cilj prihodnje sezone je navedel osmino finala, za kar bodo morali premagati najmanj St. Petersburg in kvalifikanta. "Pričakujem napeti tekmi proti Zagrebu, ki mislim, da bosta odločali o tretjem mestu v skupini. Poleg lige prvakov si želimo ponovno postati slovenski prvaki. Smo rekorderji , a v zadnjih dveh sezonah je bilo Gorenje boljše. Upam, da se to sezono razmerje moči obrne." Celjskega direktorja z optimizmom navdaja dejstvo, da je Velenje izgubilo praktično vse ključne igralce, oni pa so ostali le brez Boruta Mačkovška. "Igrali bomo s praktično nespremenjeno ekipo. Vsi naši mladi igralci imajo več izkušenj, a na koncu je potreben tudi kanček sreče. Najprej je pomembno, da sezono začnemo brez kakšnih večjih poškodb. "

Za konec je dodal, da je ekipa, s katero bodo napadli skoraj že zaključena … Ampak oči imajo vseeno še odprte. "Če bo priložnost, da dobimo kakšnega vrhunskega igralca, ki bo v domeni našega proračuna, jo bomo vsekakor izkoristili. Ampak mislim, da že zdaj nismo nič slabši kot v zadnji sezoni."

Ne spreglejte