Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
17.59

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Francija Elizabeth Omoregie Ana Gros Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 17.59

2 meseca

Ženska rokometna reprezentanca začela priprave za tekmi s Francijo

Povratek pomembne reprezentantke: Izjemno sem pogrešala soigralke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
EHF Euro2022: Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Elizabeth Omoregie | Elizabeth Omoregie se je vrnila v izbrano vrsto. | Foto Grega Valančič/Sportida

Elizabeth Omoregie se je vrnila v izbrano vrsto.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pred žensko člansko rokometno reprezentanco so pestri meseci. Že v tem tednu jo čakata dvoboja z aktualnimi olimpijskimi in svetovnimi prvakinjami in s tem nadaljevanje nastopov v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, aprila pa se bo potegovala za prvo pot na olimpijske igre, so sporočili iz RZS.

V ponedeljek se je v ženskem rokometu začel enotedenski reprezentančni premor. Slovenke bodo v njem odigrale tekme v boju za deveti nastop na prvenstvih stare celine, ki ga bodo med 28. novembrom in 15. decembrom gostile Avstrija, Madžarska in Švica. Selektor Dragan Adžić je v Ljubljani zbral 21 rokometašic. Na seznam vabljenih igralk je dodal krožno napadalko Krima Mercatorja Manco Jurič, saj Valentina Klemenčič še okreva po poškodbi gležnja. Zaradi službene zadržanosti je sodelovanje morala odpovedati srednja zunanja igralka Nuša Fegic.

Na seznamu so poleg Juričeve in Klemenčičeve še krilne igralke Ema AbinaTamara MavsarMaja SvetikEma Marković in Alja Varagić, zunanje igralke Ana AbinaNena ČernigojEma HrvatinErin NovakTjaša StankoNina SpreitzerAna Gros, Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, krožni napadalki Nataša Ljepoja in  Lana Puncer ter vratarke Dijana ĐajićAmra Pandžić in Maja Vojnovič.

"Pred olimpijskimi kvalifikacijami bo to dober preizkus, s katerim bomo videli, na kakšni ravni smo trenutno," je dejal Adžić. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Pred olimpijskimi kvalifikacijami bo to dober preizkus, s katerim bomo videli, na kakšni ravni smo trenutno," je dejal Adžić. Foto: Grega Valančič/Sportida

Drugi del kvalifikacij za letošnji Euro Sloveniji prinaša dvoboja s Francijo, eno najuspešnejših reprezentanc na svetu. Prva tekma bo na sporedu ta četrtek ob 17. uri v Velenju, druga pa v nedeljo, prav tako ob 17. uri, v Orleansu. Celotne priprave v drugem ciklusu bo slovenska vrsta opravila v Ljubljani, prizorišče četrtkovega obračuna pa bo velenjska Rdeča dvorana. "Vesel sem, da bomo to tekmo odigrali v Velenju, kjer upam, da nas bodo pričakale polne tribune. Vsi, ki imajo radi rokomet, bodo imeli priložnost, da pozdravijo olimpijske in svetovne prvakinje, mi pa, da igramo proti njim. Pred olimpijskimi kvalifikacijami bo to dober preizkus, s katerim bomo videli, na kakšni ravni smo trenutno," je na novinarski konferenci povedal Dragan Adžić.

"Vedno so prisotna lepa čustva, prebujajo se lepi spomini, ko se vrnem v domači kraj, ko stopim v Rdečo dvorano, kjer sem napravila prve rokometne korake. Za vsakega športnika je to nekaj posebnega. Od zadnje reprezentančne tekme v Šaleški dolini je minilo že kar nekaj let in res sem vesela, da se vračamo v Velenje. Upam, da nas pride podpret čim več ljudi," je navijače pozvala kapetanka Ana Gros. "Izredno sem vesela, da se vračam v reprezentančni dres. Zelo sem pogrešala soigralke, skoraj eno leto jim nisem mogla pomagati. Na igrišču bom skušala pomagati po najboljših močeh in kar najbolje predstavljati Slovenijo. Tekem s Francijo se izredno veselim, čeprav vem, da nam ne bo niti malo lahko," pa je dodala Elizabeth Omoregie.

Preberite še:

Veselin Vujović
Sportal Nekdanji slovenski selektor se vrača v hrvaški rokomet, zamenjal bo Branka Tamšeta
Ana Abina
Sportal Slovenska reprezentantka bo tudi v klubu združila moči s sestro
slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Danska
Sportal Kdaj bosta slovenski rokometni reprezentanci igrali kvalifikacije za OI v Parizu?
Ne spreglejte