Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
10.55

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

7

Natisni članek

selektor slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman

Četrtek, 10. 2. 2022, 10.55

2 leti, 2 meseca

Uroš Zorman naj bi danes prevzel slovensko reprezentanco

Neuradno: slovenski rokometaši imajo novega selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

7

Slovenska rokometna reprezentanca, trening, Uroš Zorman | Kot vse kaže, bo Uroš Zorman novi selektor Slovenije. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Kot vse kaže, bo Uroš Zorman novi selektor Slovenije.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Po poročanju časnika Delo naj bi slovenska rokometna reprezentanca danes dobila novega selektorja. Kot je bilo pričakovano, bo krmilo slovenske izbrane vrste prevzel nekdanji reprezentant in trener Trimo Trebnjega Uroš Zorman.

Slab mesec po ekspresno hitrem izpadu slovenske rokometne reprezentance z evropskega prvenstva in slovesu Ljubomirja Vranješa od selektorskega mesta naj bi slovenska izbrana vrsta danes uradno dobila njegovega naslednika. Kot poroča Delo, je neuradno mesto selektorja že prevzel Uroš Zorman. Ime trenerja trebanjskega Trima se je v javnosti kot najverjetnejša menjava za švedskega strokovnjaka pojavljalo že takoj po odhodu Vranješa. 

Po koncu evropskega prvenstva je Rokometna zveza Slovenije zavihala rokave in se podala v iskanje novega selektorja. Kot je v prvem pogovoru po koncu evropskega prvenstva namignil predsednik zveze Franjo Bobinac, so se pri iskanju osredotočili na slovenske trenerje. Kot glavne kandidate so omenjali Zormana, Branka Tamšeta, pa tudi Borisa Deniča in Aleša Pajoviča. Po naših virih blizu reprezentance je Zorman ponudbo dobil že pred zadnjim tednom januarja, zdaj pa so, kot kaže, z rokometno zvezo dokončno sklenili dogovor. 

Ljubomir Vranješ se je januarja po dobrih dveh letih poslovil od slovenske izbrane vrste. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ljubomir Vranješ se je januarja po dobrih dveh letih poslovil od slovenske izbrane vrste. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zorman že pomočnik selektorja

Zorman je bil vrsto let del izbrane vrste kot igralec, nato je opravljal še vlogo pomočnika pri Vranješu, od te funkcije pa se je poslovil konec lanskega marca, ko se je Šved na slovenski klopi po neuspešnih kvalifikacijah za olimpijske igre odločil za prenovo svojega tima.

V zgodovini slovenske izbrane vrste je imela Slovenija do zdaj enajst različnih selektorjev. Poleg odpisanega Vranješa, ki si je le dan po uradni prekinitvi sodelovanja s Slovenijo že našel službo pri Rhein-Neckar Löwenu, so slovenski izbrani vrsti poveljevali še Tone TiseljMiro PožunSlavko IvezičLeopold JerasMatjaž TominecNiko MarkovičKasim KamenicaZvonimir Serdarušić, Denič in Veselin Vujović. Kot dvanajsti bo zdaj mesto prevzel dvainštiridesetletni nekdanji slovenski rokometaš.

Nekoč igralec, nato pomočnik in zdaj selektor | Foto: Vid Ponikvar Nekoč igralec, nato pomočnik in zdaj selektor Foto: Vid Ponikvar

Hitro bo treba zavihati rokave

Zorman je leta 2017 sklenil igralsko kariero, v drugi karieri pa se takoj posvetil trenerstvu. V letih 2018-2022 je opravljal vlogo pomočnika v Kielcah, kjer se je učil od velikana rokometa, trenerja Talanta Dušebajeva. Kasneje je zasedel mesto pomočnika v slovenski reprezentanci, leta 2020 pa se je začela njegova strma pot pri Trimu iz Trebnjega, s katerim je lani osvojil naslov slovenskega podprvaka, ekipa pa je nastopala tudi v evropski ligi.

Nekdanji izjemni rokometaš, ki je za Slovenijo zbral kar 225 nastopov, na katerih je dosegel 523 golov, ni nikoli skrival, da ga zanima mesto selektorja slovenske reprezentance, kar po njegovih besedah zanj predstavljalo veliko čast in ponos. In kot kaže, se mu je zdaj velika želja uresničila.

Zorman bo moral skupaj s strokovnim štabom, ki še ni znan, hitro zavihati rokave, saj slovensko izbrano vrsto že marca čaka začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Slovenija se bo v prvem delu kvalifikacij (16. in 19. marec) pomerila z Italijo, v morebitnem drugem pa s Srbijo (13. in 16. april). 

Ste zadovoljni z odločitvijo Rokometne zveze Slovenije, da Uroš Zorman postane novi slovenski selektor?

  • Da
    37,79 %
    390 glasov
  • Ne
    59,59 %
    615 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    2,62 %
    27 glasov
Oddanih 1032 glasov

Preberite še:

slovenska rokometna reprezentanca : Črna gora EP
Sportal Rokometaši čakajo selektorja in sobotni žreb kvalifikacij za SP
slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Hrvaška
Sportal Kdo bo sedel na vroči stol Slovenije?
Ne spreglejte