Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2019,
22.38

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

MRK Krka RK Jeruzalem Ormož RK SVIŠ Ivančna Gorica Trimo Trebnje Maribor Branik RD Koper Urbanscape Loka Riko Ribnica RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sobota, 27. 4. 2019, 22.38

4 leta, 11 mesecev

LIGA NLB, 5. KROG KONČNICE

Celjanom derbi v Velenju, Ribničani preskočili še Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Gorenje Velenje vs Celje Pivovarna Laško | Celjani so zmagovalci derbija v Velenju. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Celjani so zmagovalci derbija v Velenju.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

V 5. krogu končnice državnega prvenstva sta se v derbiju v Velenju spopadli ekipi Gorenja in Celja pivovarne Laško, zmage s 30:27 pa so se veselili rokometaši iz knežjega mesta, ki so tako osam na lestvici pobegnili na pet točk prednosti. Tretji Ribničani, ki so v petek premagali Maribor, za Velenjčani zaostajajo za točko.

Celjani so naredili odločen korak k 23. naslovu državnih prvakov. V osrednji tekmi petega kroga so pred 1500 gledalci dosegli izjemno pomembno zmago v v zadnjem času zelo vročem Velenju, pet tekem pred koncem končnice pa imajo pet točk prednosti pred drugouvrščenimi tekmeci iz Šaleške doline. Igralci iz mesta ob Savinji bodo v drugem delu končnice obe odločilni tekmi proti tretjeuvrščenim Ribničanom in Velenjčanom igrali v svojem Zlatorogu.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović z osmimi goli, Jaka Malus in Kristjan Horžen sta prispevala po pet zadetkov. V velenjski je Maric Verdinek dosegel sedem, Domen Tajnik pa pet golov.

"Odločil je širši nabor igralcev celjske ekipe"

"Mojim varovancem ne morem ničesar očitati, v tem krasnem vzdušju so igrali po svojih najboljših močeh. Odločil je širši nabor igralcev celjske ekipe," je po tekmi dejal trener Gorenja Zoran Jovičić, medtem ko je strateg Celja Tomaž Ocvirk dodal: "Dosegli smo zelo pomembno zmago. Pred tekmo smo bili deležni velikega pritiska, a moji igralci so odgovorili na najboljši možni način in s kolektivno predstavo zasluženo osvojili obe točki."

Krog sta v petek odprla Maribor in Ribnica, ki po zmagi za drugim mestom zaostaja točko, za vodilnimi Celjani pa štiri. Maribor je trenutno četrti s 30 točkami. V soboto bo na sporedu še obračun med zadnjima ekipama lige za prvaka, Loka bo doma pričakala Koprčane.

V ligi za obstanek bo Dobova jutri gostila Jeruzalem Ormož , Ivančna Gorica se bo pomerila s predzadnjim Hrastnikom, na dolenjskem derbiju se bosta spopadla še Krka in Trimo. 

Liga za prvaka, 5. krog:
Lestvica:
Liga za obstanek, 5. krog:
Lestvica:

Preberite še:

Sportal Vujoviću je prekipelo: odstopil s položaja glavnega trenerja #video
jure dolenec
Sportal Janc s Kielcami razbil PSG
RK Slovan
Sportal Poteza slovenskega trenerja, ki je navdušila splet

 

Ne spreglejte