Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska moška rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 20.47

8 let

Makedonci v drugem polčasu prizemljili Slovenijo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na prvi pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom na Poljskem je rokometna reprezentanca v Krškem remizirala z Makedonci z rezultatom 28:28 (13:10).

Potem ko je v prvem polčasu tekme z Makedonijo, ki je bila na zadnjem svetovnem prvenstvu osma, sedma Slovenija povsem nadzorovala dogajanje na igrišču in sedemkrat vodila za štiri gole, dokončanja dela v drugem delu tekme pred kakšnimi tisoč gledalci ni bilo. Sledil je padec v igri in Makedonci so dosegli kar 18 golov, kar je razbesnelo selektorja Veselina Vujovića.

K temu je pripomoglo tudi šest izgubljenih žog, ki so bile plodna zemlja za gostujoče protinapade. Tudi obramba, ki je bila v prvem polčasu vredna pohvale, je izgubila pravo ostrino. Nekatere kombinacije so se izkazale za neuporabne. Vujović je tokrat odpočil Miho Zarabca, Gorazda Škofa, Simona Razgorja, Sebastiana Skubeta, Blaža Blagotinška in Vida Kavtičnika, ki bodo dobili priložnost v torek proti istemu tekmecu v Celju.

Vseeno je bilo v Krškem tudi kar nekaj pozitivnih stvari, na primer odlična podoba Davida Miklavčiča in vratarjev, veliko pa je treba še (do)delati. Slovenci bodo po vnovičnem srečanju z Makedonci ta teden še dvakrat igrali s Hrvati.

Kdo bo dal gol?

Prva pripravljalna tekme Slovenije se je začela sila nenavadno. Do prvega zadetka sta imela vratarja Matevž Skok in Danijel Dupjačanec že štiri obrambe. Po navadi se po začetnem krču odpre strelski račun, tokrat pa so igralci za ustaljeni ritem potrebovali nekaj več časa.

V 13. minuti je bilo le 2:2, v ospredju sta bili obrambi, vratarja sta delovala dobro. Skok je do odmora ustavil šest žog. Veselin Vujović je večinoma igral s postavitvijo 6-0, v središču katere je preizkusil več kombinacij – z učinkovitim Matejem Gabrom, Miho Žvižejem in tudi Borutom Mačkovškom večinoma ob Vidu Poteku.

Slovenci so si v prvem polčasu sedemkrat priigrali štiri gole plusa, izpeljali so pet protinapadov, ''dobili'' pa nobenega. V polni krški dvorani sta bili agresivnost in volja pravi, dogajanje po odmoru pa je razgalilo slovenske slabosti.

Napake, napake …

Pet izgubljenih žog v 12 minutah in skupaj šest – gostje so izgubili le eno - je vodilo k prvemu makedonskemu vodstvu v 38. minuti. Igra je izgubila udarnost, čeprav je Skokovo delo v slogu svojega predhodnika nadaljeval Urban Lesjak. Celjan je med šestimi obrambami ustavil tudi dva protinapada, zmage pa ni mogel rešiti. Čeprav so Slovenci imeli v zadnjih štirih minutah dvakrat po dva gola prednosti, je niso uspeli zadržati.

Konec tekme so dočakali z igralcem manj, Makedonci so prišli do dveh sedemmetrovk, ki ju je v maniri svojih izkušenj in rutine v zadetka spremenil Kiril Lazarov.

Spoznanja?

Slovenija ohranja hitrost in ji ni težko švigniti v protinapad, a za to jasno potrebuje udarno obrambo. Ta je delovala v prvi polovici tekme, v drugi pa bistveno manj. A protinapadi tudi za tekmece niso nikakršna noviteta, zato je selektorjeva besedna zveza ''čuvanje žoge'' v spomin in opomin še kako na mestu. Miklavčič je bil odličen na obeh straneh igrišča, zadel je vseh pet strelov.

Tudi Gaber je blestel, a je v končnici zapravil pomemben ''zicer''. Naveza Dean Bombač – Uroš Zorman hkrati na igrišču ni delovala, od dveh ''šuterjev'' pa je nase bistveno bolj opozoril Borut Mačkovšek. A do prvenstva je še kar nekaj časa, prav je, da kdaj pride podoben opomnik. Za prizemljitev.

Ne spreglejte