Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2023,
23.00

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Vipers Kristiansand Esbjerg Ferencvaroš Györ rokomet Ana Gros liga prvakinj

Sobota, 3. 6. 2023, 23.00

10 mesecev, 3 tedne

LIGA PRVAKINJ, ZAKLJUČNI TURNIR, POLFINALE

Slovenska kapetanka kar devetkrat v polno, pa ostala brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Danska : Slovenija slovenska ženska rokometna reprezentanca EP 2022 Ana Gros | Ana Gros je v polfinalu zaključnega turnirja lige prvakinj blestela z devetimi goli, a z Györom vseeno priznala premoč Vipers Kristiansandu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ana Gros je v polfinalu zaključnega turnirja lige prvakinj blestela z devetimi goli, a z Györom vseeno priznala premoč Vipers Kristiansandu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V finalu rokometne lige prvakinj Slovenija ne bo imela svoje predstavnice. Ana Gros je namreč v prvem polfinalu zaključnega turnirja v Budimpešti s svojim Györom izgubila proti norveškemu Vipers Kristiansandu. Izid je bil 35:37 (18:23). Drugi finalist pa je  Ferencvaros, ki je na drugi polfinalni tekmi s 30:29 (13:17) premagal Esbjerg.

Ana Gros
Sportal Ana Gros in kolegice odločene končati zmagoviti niz Vipersa

Kapetanka slovenske reprezentance Ana Gros je dosegla devet golov, pet strelov pa je zgrešila. Bila je druga najučinkovitejša igralka madžarske ekipe, še dva gola več je dosegla Stine Bredal Oftedal. Pri Norvežankah je 11 golov dosegla švedska reprezentantka Jamina Roberts, devet pa Rusinja Ana Vjahireva.

Norveška ekipa je na začetku drugega polčasa vodila že za sedem golov, nato pa se ji je Györ začel približevati, na koncu je prišel do izida 35:36. Vse dvome o zmagovalkah je nato razrešil gol Vjahireve v zadnjih trenutkih tekme.

V drugem polfinalu sta se pomerila Ferencvaros in danski Esbjerg. Za domačo ekipo nastopata nekdanji igralki Krima Andrea Lekić in Dragana Cvijić in s soigralkami sta se veselili napredovanja v veliki finale. Dvoboj, na katerem sta sodila slovenska sodnika Ozren Backović in Mirko Palacković so rokometašice Ferencvaroša dobile s 30:29, čeprav so ob polčasu zaostajale za štiri gole (13:17).

Tekma je bila negotova vse do konca, šele tri sekunde pred koncem je gol za zmago Madžark dosegla Nemka Emily Bölk, s šestimi goli tudi druga najboljša strelka v svoji ekipi. Gol več je dosegla Nizozemka Antje Angela Malestein. Andrea Lekić je k zmagi prispevala pet golov, Cvijićeva pa se ni vpisala med strelke. Ferencvaroš bo tako prvič zaigral v finalu lige prvakinj. 

V najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini so v tej sezoni nastopile tudi igralke Krima Mercatorja. Zmagovalke lige prvakinj v letih 2001 in 2003 so morale v tekmah za preboj v četrtfinale priznati premoč tekmicam iz romunske Bukarešte. Krim je na prvi tekmi v Ljubljani premagal Rapid z 29:24, na povratni v romunski prestolnici pa izgubil s 24:30.

Liga prvakinj, polfinale

Sobota, 3. junij:

Ne spreglejte