Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2019,
15.37

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl Uroš Bregar rokomet liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Petek, 25. 1. 2019, 15.37

3 leta

Liga prvakinj, rokomet, drugi del

Krimovke začenjajo elitni del lige prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Krim Mercator Györ | Krimovke v soboto začenjajo z drugim del lige prvkakinj. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke v soboto začenjajo z drugim del lige prvkakinj.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto ob 15. uri čaka prva tekma elitnega dela lige prvakinj proti Vipers Kristiansandu. Ljubljančanke bodo proti norveški zasedbi nastopile oslabljene, a ponosne, da so se prebile med 12 najboljših ekip v Evropi, kar jih navdaja z optimizmom.

Slovenske državne in pokalne prvakinje so v elitni del lige prvakinj prinesle tri točke, Vipers Kristiansand eno več. Stoodstotni izkupiček osmih točk iz prvega dela imajo igralke Györa, dve manj rokometašice Bukarešte. Dve oziroma eno točko imata iz prvega dela igralke Ferencvaroša in Thüringerja.

Prve tekmice izbrank trenerja Uroša Bregarja v elitnem delu bodo aktualne norveške državne in pokalne prvakinje iz Kristiansanda, ki imajo v svoji vrsti z izjemo Mathilde Kristensen kar osem oziroma devet norveških reprezentantk. Katrine Lunde v vratih ter mlada srednja zunanja igralka Henny Ella Reistad ter desna zunanja igralka Linn Jorum Sulland so igralke, ki pri Vipersu izstopajo.

Obilo zdravstvenih težav

Bregar ima pred nadaljevanjem lige prvakinj obilo težav, saj imajo zdravstvene težave Nina Zulić, Lamprini Tsakalou in Tamara Mavsar - vse tri bodo kljub temu pomagale -, Alja Koren in Nataša Ljepoja pa sta še vedno na stranskem tiru. Nekaj težav sta imeli tudi Amra Pandžić in Miša Marinček Ribežl, obe vratarki bosta v soboto na delu.

Tamara Mavsar se bori z zdravstvenimi težavami. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tamara Mavsar se bori z zdravstvenimi težavami. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Lamprini je prišla z reprezentančnih tekem z zlomljenim prstom. Konec decembra se je poškodovala Nina. Težave s kolenom je imela Tamara, občasno tudi Polona Barić. Imeli smo rahle poškodbe. Kljub težavam veseli dejstvo, da je ekipa od srede trenirala skupaj. Velika neznanka je, v kakšnih formi bomo delovali kot ekipa. Zelo sem ponosen na vse nas, da smo dosegli primarni cilj, uvrstitev v drugi del," je na novinarski konferenci povedal Bregar, ki pa upa, da bo v drugem delu lige prvakinj lahko vse bolj računal na Francozinjo Marie Gnabouyou, ki je po porodu na veliko boljši fizični ravni.

"Ekipa Kristiansanda je dobro selekcionirana. Kotira visoko. Naša želja je, da nas na tekmi krasijo pogum, požrtvovalnost, sodelovanje. Obramba bo ključ do rezultata," je še dodal Bregar.

Veselijo se tekem med 12 najboljšimi ekipami

Tekem med 12 najboljšimi ekipami v Evropi se veselijo vse igralke, kapetanka Miša Marinček Ribežl je tako kot Bregar in vodstvo kluba ponosna na uspeh tigric.

"Igralke smo ponosne, da lahko spet igramo med 12 najboljšimi ekipami v Evropi. To ni samoumevno glede na mladost ekipe. Gremo pogumno v tekmo. Vsako tekmo lahko odigramo sproščeno, vsekakor pa jih moramo odigrati z glavo. Uspeh nam na ta način ne bo izostal," je prepričana vratarka Krima.

Krim Mercator Györ
Sportal Krimovke v Nemčijo po zmago za boljše izhodišče v drugem delu
Krim Mercator Györ
Sportal Krimovke brez pravih možnosti, Thüringer do prve zmage
Ne spreglejte