Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
19.52

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Rokometna liga prvakov Györ Podravka Thüringer

Nedelja, 11. 11. 2018, 19.52

5 let, 5 mesecev

Liga prvakinj, 5. krog

Krimovke brez pravih možnosti, Thüringer do prve zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Krim Mercator Györ | Rokometašice Krima so v petem krogu lige prvakinj visoko izgubile z Györom. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima so v petem krogu lige prvakinj visoko izgubile z Györom.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so na tekmi 5. kroga lige prvakinj s 23:32 priznale premoč aktualnim evropskim prvakinjam in vodilni ekipi skupine C, madžarskemu Györu. Ta je upravičil vlogo favorita in si zagotovil prvo mesto v skupini. Krimovke, ki so si v prejšnjem krogu že priborile napredovanje v drugi del lige prvakinj, bodo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrale v soboto pri Thüringerju. Ta je v nedeljo z 31:23 premagal Podravko in vknjižil prvo zmago.

Krim Mercator Podravka
Sportal Po zmagi Györa Krimovke skočile v glavni del lige prvakinj

Slovenske državne prvakinje so srečanje odprle slabo, Madžarke so povedle s 5:0 in nadzirale potek srečanja do 20. minute, ko so krimovke zaigrale bolje in izenačile na 9:9. A nato je sledil nov padec v ljubljanski igri, Györ je izkoristil mrk gostiteljic in ušel na najvišjo prednost 15:9. Do polčasa so krimovke dosegle še en zadetek in se na odmor odpravile z -6 (10:16). Madžarsko prednost so v drugem delu sicer sprva zmanjšale, a na koncu visoko izgubile (23:32). Zadnja tekma skupinskega dela jih čaka v soboto pri Thüringerju. 

Grosova remizirala, Lazovićeva in Omoregiejeva na vrhu

Ana Gros je bila ob remiju Bresta s Koebenhavnom (28:28) z osmimi zadetki najbolj razpoložena igralka Bresta, ki zaseda drugo mesto skupine B. V skupini B

V skupini D  je CSM Bukarešta s 34:28 premagala Ferencvaros in prevzela vodstvo. Barbara Lazovič in Elizabeth Omoregie  sta k zmagi prispevali en gol.

Fotoutrinki s tekme (foto: Matic Klanšek Velej):

Fotogalerija
1 / 26

Kaj so po porazu povedali v taboru Krima?

"Gyor je zvezdniška ekipa, ki ji je zelo težko slediti, sploh glede na to, da nas pestijo poškodbe. Vedno nekdo manjka. Menim, da smo korektno odigrale to tekmo, le določene stvari so bile nekoliko slabše." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Gyor je zvezdniška ekipa, ki ji je zelo težko slediti, sploh glede na to, da nas pestijo poškodbe. Vedno nekdo manjka. Menim, da smo korektno odigrale to tekmo, le določene stvari so bile nekoliko slabše." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Začeli smo slabo, zato je bila razlika takoj na začetku 0:5. V nadaljevanju prvega polčasa smo nato postavili ravnotežje in prišli na zelo ugoden rezultat. Kasneje so izključitve pripomogle k rezultatskemu zaostanku in zvezdniška ekipa je nato razliko le še zviševala. Zelo me veseli, da smo dolgo držali odpor in so svojo priložnost dobile mlajše, Hana Vučko se je vpisala med strelke. Težka borba je za nami, Gyor pa je pokazal svojo kvaliteto."

Nina Zulić, najboljša strelka Krima Mercatorja: "Gyor je zvezdniška ekipa, ki ji je zelo težko slediti, sploh glede na to, da nas pestijo poškodbe. Vedno nekdo manjka. Menim, da smo korektno odigrale to tekmo, le določene stvari so bile nekoliko slabše. Gyōr je pač takšna ekipa, ki te že sama prisili v napake. Ne glede na vse, je bila tekma z naše strani dobro izpeljana."

Liga prvakinj, skupina C, 5. krog:

Sobota, 10. november:
Krim Mercator : Györ 23:32 (10:16)
Zulić 5, Perederij, Ristovska,Tsakalou 4; Amorim 7, Groot 6
Poročilo s tekme

Nedelja, 11. november:
Podravka : Thüringer 23:31 (10:14)


Lestvica:
1. Györ 5 tekem - 10 točk
2. Krim Mercator 5 - 5 
3. Podravka Vegeta 5 - 3
4. Thüringer 5 - 2

Preberite še:

RK Krim Mercator Podravka
Sportal Krimovke po zmagi povsem blizu napredovanja
Uroš Bregar
Sportal Krimovke si ne delajo utvar: Vemo, kaj Györi pomeni v Evropi
Ne spreglejte