Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2018,
13.53

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Györ liga prvakinj

Sreda, 7. 11. 2018, 13.53

5 let, 5 mesecev

Pred tekmo z aktualnim evropskim prvakom

Krimovke si ne delajo utvar: Vemo, kaj Györi pomeni v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Uroš Bregar | "V zadnjih letih so nas dvakrat premagale za 17 golov, enkrat za devet, mislim, da bi bil vsak poraz pod sedmimi goli razlike znosen." | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

"V zadnjih letih so nas dvakrat premagale za 17 golov, enkrat za devet, mislim, da bi bil vsak poraz pod sedmimi goli razlike znosen."

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Marcatorja čaka v soboto ob 15. uri v dvorani na Kodeljevem dvoboj 5. kroga lige prvakinj. Pomerile se bodo s starim znancem, aktualnim evropskim prvakom in vodilno ekipo skupine C, madžarskim Györijem, ki bo tudi tokrat velik favorit.

Krimovke, ki so s sobotno zmago proti Podravki že zagotovile napredovanje v drugi del lige, si ne delajo utvar, da bi lahko presenetile bogat madžarski klub, z borbeno igro in znosnim porazom pa si vendarle želijo zadovoljiti navijače.

"Vemo, kaj Györi pomeni v Evropi. Vemo, kakšni so njegovi rezultati v zadnjih letih, nas je vselej premagal z visoko razliko. Vseeno pa bomo mi to tekmo vzeli resno, se mu poskušali čim bolj upirati, bomo pa videli, kako bo. Da bi napovedovali boj za zmago, bi bilo prepotentno, si pa želimo pokazati v dobri luči, se boriti po svojih najboljših močeh, se stepsti za vsako žogo. Seveda pa si želimo tudi dober rezultat. V zadnjih letih so nas dvakrat premagale za 17 golov, enkrat za devet, mislim, da bi bil vsak poraz pod sedmimi goli razlike znosen. Bomo videli, kako se bo tekma odprla, vsekakor pa na njo ne odhajamo z belo zastavo. Taktično se bomo pripravili, poskušali bomo zaustaviti njihov fenomenalni protinapad in njihove najboljše igralke, je pa res, da je kakovostnih igralk v njihovih vrstah ogromno. Gre za več kot zvezdniško zasedbo, v kateri praktično ni madžarskih igralk, glavno vlogo igrajo Skandinavke," je dejal trener ljubljanske ekipe Uroš Bregar.

RK Krim Mercator Podravka | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ljubljanski strateg ima veliko težav s poškodbami. Tamara Mavsar ima težave s koleni, Hana Vučko si je zvila gleženj, Aneja Beganović je zapustila klub, tako da je Bregar ostal le z enim pivotom. Alja Koren in Nataša Ljepoja sta izgubljeni za dalj časa, zaradi poškodbe proti Madžarkam ne bo igrala niti Francozinja Marie-Pauole Gnabouyou, a Bregar si s tem ne beli glave.

"Najbrž bomo v klub pripeljali še kako igralko, najbrž iz slovenskih klubov. A večjih okrepitev vendarle ne načrtujemo oziroma jih ne potrebujemo. Mi smo svoj glavni cilj izpolnili, uvrstili smo se v drugi del lige prvakov, v katerem pa bomo igrali proti ekipam z ogromnim proračunom, trikrat ali štirikrat večjim od tega, ki ga imamo mi. Če bi imeli kapaciteto za evropskega prvaka, bi se okrepili, tako pa se kaj bistveno ne bomo," se Bregar že zaveda, da v drugem delu prvakov njegova ekipa kakšne vidnejše vloge ne bo igrala.

Krim Mercator Podravka | Foto: Morgan Kristan / Sportida Foto: Morgan Kristan / Sportida

Da pa so lahko Ljubljančanke ponosne na to, kar so že dosegle, meni tudi kapetanka Miša Marinček Ribežl. "Dosegli smo tisto, kar smo si pred sezono zadali. Zdaj smo lahko sproščeni in lahko mirno zremo v prihodnost. Najprej k nam prihaja najboljša evropska ekipa, svojim navijačem smo dolžne popraviti predstavo, ki smo jo pokazale v Györu, kjer smo naredile preveč napak. Ne smemo se ozirati na njihovo igro, osredotočene moramo biti na svojo. One s hitro igro takoj kaznujejo napake, zato si jih ne smemo dovoliti. Vsekakor upamo, da bomo zmanjšale razliko, kaj drugega pa ne smemo napovedovati," je povedala ljubljanska vratarka.

V ljubljanskem klubu na Kodeljevem pričakujejo veliko število gledalcev, že iz Madžarske naj bi prišlo vsaj 300 navijačev. Sodili bosta romunski sodnici Christina Nastase in Simona Raluca Stancu.

Preberite še:

Krim Mercator Podravka
Sportal Po zmagi Györa Krimovke skočile v glavni del lige prvakinj
Ne spreglejte