Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
9. 1. 2018,
9.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Borut Mačkovšek Matej Gaber #zanase #zanaše EP Hrvaška 2018 slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca

Torek, 9. 1. 2018, 9.10

6 let, 3 mesece

Borut Mačkovšek

Ko je slišal, da je zanj konec, ga je zelo prizadelo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Borut Mačkovšek | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rokometni spektakel na Hrvaškem je vse bližje in bližje. Do prvega nastopa Slovenije na evropskem prvenstvu proti Makedoniji so še štirje dnevi, še prej pa četo Veselina Vujovića v Murski Soboti (torek) in Velenju (sreda) čakata velika preizkusa proti močni Srbiji.

"Tekma proti Iranu, ki smo jo sicer gladko dobili, nam ni dala realne slike, kje smo, povsem drugače bo proti Srbiji. Tekmi proti tako močni ekipi bosta dali bolj jasne odgovore, kje trenutno smo, kako dobro smo pripravljeni in kaj nam še manjka," pred večerno tekmo, ki se bo v Murski Soboti začela ob 19. uri, razmišlja Borut Mačkovšek.



"Težko bo, a ne nemogoče"

Tudi njega so poškodbe, ki so zdesetkale ekipo v pripravljalnem delu, močno razžalostile, a tako kot preostali poudarja, da se mora tudi brez tistih, ki jih ni.

"Mene osebno je poškodba Mateja (Gabra, op. p.) močno prizadela, ker vem, da je eden naših vodilnih mož in morda najpomembnejši člen obrambe. A zgodilo se je, kar se je. Verjamem, da bodo Blaž, Matic in Igor naredili vse, da ga enakovredno zamenjajo. Mislim, da ni nemogoče, na vsakem prvenstvu kakšen igralec eksplodira, naj bo tako tudi tokrat," 25-letni Izolan z optimizmom zre proti Hrvaški. Verjame, da se bodo tam počutili kot doma.

Skrbi še veliko ...

Darka Cingesarja je v hrbtu uščipnilo na tekmi z Iranom. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darka Cingesarja je v hrbtu uščipnilo na tekmi z Iranom. Foto: Žiga Zupan/Sportida Gaber ni edina težava za slovensko rokometno reprezentanco. Bitko s časom bijeta povratnika po poškodbi kolena Nik Henigman in Jure Dolenec, Vid Kavtičnik si je na treningu strgal kožo med prsti in potreboval šive, v hrbtu pa je na tekmi z Iranom uščipnilo Darka Cingesarja. Veliko težav z boleznijo je imel tudi Jan Grebenec, kar mu je zagotovo pobralo veliko moči, nekaj težav z ramenom pa je imel tudi Niko Medved.

Prava bolnišnica skratka, a v slovenskem taboru upajo, da  bo večina od naštetih lahko pomagala Sloveniji. Še največja težava se zdi Dolenec, ki bo moral dobiti zeleno luč delodajalca Barcelone.    

Lahko zdesetkani slovenski rokometaši na Hrvaškem osvojijo novo odličje?

  • Da.
    68,36 %
    605 glasov
  • Ne.
    31,64 %
    280 glasov
Oddanih 885 glasov

Kot bi igrali doma

Zagreb je blizu, tamkajšnja Arena sprejme več kot 15 tisoč navijačev, kar pomeni, da bo za slovenske navdušence dovolj prostora, da pričarajo vzdušje, kot da bi bilo prvenstvo v Sloveniji. "Resnično so izpolnjeni vsi pogoji, da Areno spremenimo v naše dvorišče, a potrebujemo zveste navijače, da nas podprejo in da skupaj kljub vsem težavam pridemo čim dlje," meni bombarder Celja Pivovarne Laško.



"Ničesar ne nameravamo graditi na starih lovorikah. Zavedamo se, da štartamo od začetka." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Ničesar ne nameravamo graditi na starih lovorikah. Zavedamo se, da štartamo od začetka." Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ne breme, naredili bodo vse, da osvojijo še eno

Slovenija na Hrvaško potuje kot tretja najboljša reprezentanca sveta in upravičeno se od slovenskih fantov veliko pričakuje. "Od tega velikega uspeha je minilo že eno leto. Ničesar ne nameravamo graditi na starih uspehih. Zavedamo se, da štartamo od začetka. Naša prva naloga bo priti iz skupine, potem pa naprej. Ta bron nas ni uspaval, še več, na Hrvaškem si bomo prizadevali za to, da bi v Slovenijo pripeljali novo odličje," je sklenil Mačkovšek.

Seznam slovenske reprezentance:

Vratarji: Urh Kastelic, Matevž Skok (oba Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

Krilni igralci: Darko Cingesar* (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje)

Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec* (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman* (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik* (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Gregor Potočnik (Gorenje) in Miha Zarabec (Kiel)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Igor Žabič (Wisla Plock), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško)

*Vprašljiv za nastop na EP.

Ne spreglejte