Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
25. 5. 2017,
9.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Robert Markotić

Četrtek, 25. 5. 2017, 9.35

6 let, 6 mesecev

Še zadnja okrepitev

Gorenje pripeljalo še levičarja Roberta Markotića

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

robert markotić markotic | Foto Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Gorenje je končalo kadrovanje. Zadnji prišlek je hrvaški desni zunanji igralec Robert Markotić, ki je podpisal pogodbo 1 + 1.

V prihodnji sezoni bo za Gorenje igral 27-letni hrvaški levičar Robert Markotić, ki se bo na desnem zunanjem izmenjaval z Nejcem Cehtetom. Prihaja iz mesta Đakovo z vzhoda Hrvaške, kjer je tudi začel svojo športno pot. Pri 18 letih ga je pot vodila k ekipi Nexe Našice, kjer je ostal pet sezon, v sezoni 2013/14 pa je z novim trenerjem Gorenja Željkom Babićem združil moči pri beloruskem Meškovu. 

Nato je po leto dni branil še barve francoskega prvoligaša PAUC ter norveškega Arendala, v tej sezoni pa je bil član Maccabija iz Rishona Leziona, s katerim je postal izraelski prvak. Od Maccabija iz Tel Aviva so bili Markotić in soigralci v finalnem nizu boljši s 3:0, kar je bilo precejšnje presenečenje, Gorenjev novinec pa je na treh tekmah finala dosegel 13 golov.

"Še vedno sem pozitivno vzhičen zaradi prestopa v Gorenje Velenje. Vem, da me v novem klubu čaka ogromno priložnosti za napredek. Vsem lahko zagotovim, da se bom vselej trudil biti kar se da najboljši, tako na igrišču kot zunaj njega. Zahvalil bi se vodstvu kluba in trenerju Željku Babiću za izkazano zaupanje. Naredil bom vse, da ga povrnem s prikazanim na treningih in tekmah," je Markotić dejal za Gorenjevo spletno stran. Velenjski klub je pred tem pripeljal Jana Grebenca in Žarka Pejovića.

Direktorski pogled: Matej Avanzo:

"Potem ko smo angažirali vrhunskega trenerja Željka Babića in zunanjo linijo okrepili z desničarjema, slovenskim reprezentantom Grebencem in članom črnogorske izbrane vrste Pejovićem, smo kot zadnjega v sestavo ekipe RK Gorenje Velenje za sezono 2017/18 dodali še levorokega zunanjega igralca Roberta Markotića.

Tako Pejović kot Markotić sta že izbor novega trenerja, oba sta z njim že sodelovala in tako kot Grebenc bila na vrhu seznama njegovih želja.

Markotić lepo zaokrožuje igralski mozaik v naslednji sezoni, v kateri bo klub meril na oba slovenska naslova, tako v državnem prvenstvu kot v pokalu, hkrati pa bomo naredili vse, da pustimo pečat tudi v Evropi in v ligi Seha."
Ne spreglejte