Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
25. 1. 2017,
8.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Natisni članek

Francija Katar svetovno prvenstvo rokomet Borut Mačkovšek Miha Zarabec Matevž Skok

Sreda, 25. 1. 2017, 8.08

6 let, 6 mesecev

Tri serije misli o uvrstitvi slovenskih rokometašev v polfinale SP

Do solz ganjeni Matevž Skok: Vse, da bom sinu prinesel medaljo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45
slovenija skok cingesar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rokometni reprezentanti Matevž Skok, Miha Zarabec in Borut Mačkovšek (p)o velikem uspehu slovenske reprezentance, ki se je uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva. Tam se bo v četrtek pomerila s Francijo.

pasica pariz | Foto: "Danes ima moj sin rojstni dan. Želel sem mu dati to zmago. Ne vem, kaj naj rečem. Vse bom naredil, da mu domov prinesem medaljo. Pa četudi po eni nogi. Nekje bom že našel energijo," je s tresočim glasom in cmokom v grlu izrekel Matevž Skok.

Velenjčan, ki je po dolgih letih postal prvi vratar slovenske reprezentance, je bil namreč po zmagi na četrtfinalni tekmi nad Katarjem z 32:30 tako ganjen, da so mu v oči silile solze.

Za Skokom je odlično prvenstvo. Tudi Katarcem je obranil 12 strelov in tako z naskokom presegel učinek tekmečevega vratarja, velikega Danijela Šarića. Zgodbe Slovenije pa še ni konec, čeprav je v polfinalu dobila najtežjega tekmeca, gostiteljico Francijo, ki bo imela za sabo legijo navijačev.

Para polfinala:

Četrtek, 26. januar:
20.45 Francija – Slovenija

Petek, 27. januar:
20.45 Hrvaška – Norveška

Borut Mačkovšek o tem, zakaj je imela Slovenija tudi nekaj sreče #video

Slepilo za Francoze

"Bili smo veliko boljši od Katarcev, če odmislimo zadnjih deset minut. Vseskozi smo kazali željo po zmagi in se borili za Slovenijo, na koncu pa tudi zasluženo zmagali. Moramo odigrati tudi malo slabo, da ne bodo Francozi mislili, da smo vselej takšni, kot smo bili na večini tekme," se je Miha Zarabec, ki je postal prvi organizator igre, pošalil, da je bila končnica "skrivalnica" adutov pred polfinalom.

Miha Zarabec je z izjemo prve tekme, ko ga zaradi poškodbe še ni bilo v ekipi, vsa preostala srečanja začel v prvi postavi. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Miha Zarabec je z izjemo prve tekme, ko ga zaradi poškodbe še ni bilo v ekipi, vsa preostala srečanja začel v prvi postavi. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com
"Imamo še veliko rezerv. Še nobene tekme nismo odigrali od začetka do konca maksimalno. Ko bomo odigrali popolno tekmo, bo padel še kakšen večji tekmec. Verjetno si nihče ni predstavljal, da bomo prišli do polfinala. Imamo še dovolj energije, čeprav je dogajanje naporno. To so tekme, na katerih se ne čuti utrujenosti," zagotavlja Zarabec.

 

Ne spreglejte