Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
12. 1. 2017,
20.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca rokomet svetovno prvenstvo Borut Mačkovšek

Četrtek, 12. 1. 2017, 20.52

6 let, 6 mesecev

Igralec tekme ob prvi slovenski zmagi

Borut Mačkovšek, kakršnega Slovenija krvavo potrebuje #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Slovenija Angola | Foto Flickr/francehandball2017.com

Foto: Flickr/francehandball2017.com

Po lanskem aprilu se je Borut Mačkovšek vrnil v rokometno reprezentanco. K zmagi nad Angolo na uvodu svetovnega prvenstva v Franciji je prispeval velik delež. Še pomembnejša bo njegova vloga na naslednjih tekmah.

"Gotovo je malo lažje, tako meni kot drugim, če začneš v takšnem slogu. Otreseš se treme. V ekipi se dobro razumemo, veliko se pogovarjamo. Mislim, da bi lahko dosegli lep rezultat," je po zmagi nad Angolo na svetovnem prvenstvu (SP) razlagal Borut Mačkovšek, dobra dva metra visok levi zunanji.

Primorec je proti resda obstrancem, a vendarle, zabil osem golov iz devetih poskusov, nekaj od tega po podajah Jureta Dolenca v značilni cepelin, tako so ga izbrali za igralca tekme.

Borut Mačkovšek o (svojem) uvodu v svetovno prvenstvo:

"Upam, da se mi je s to tekmo odprlo, da bom postal samozavestnejši. Tako bo lažje tudi drugim, da bodo imeli več prostora," si svojega čim boljšega učinka pri golih, predvsem od daleč, želi Mačkovšek. Ta je po odisejadah v nemškem Hannovru, Dinamu iz Minska, Montpellieru in Eisenachu še tretjič prišel nazaj v Celje. Z jasnim ciljem, da bi z Brankom Tamšetom spet našel pravi jaz svoje kariere in razcvet potenciala. Od začetka sezone je vsekakor izboljšal svojo igro, a gotovo še ni na končnem cilju.

Pozor, Angola v skupini B z naskokom odstopa po kakovosti. Seveda navzdol. Vse naslednje tekme, z Islandijo (sobota, 14.45), Makedonijo, Tunizijo in še posebej Španijo, bodo težje. A dobra predstava seveda ni nikdar odveč.

Veselin Vujović je vesel Mačkovškovega dviga forme. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Veselin Vujović je vesel Mačkovškovega dviga forme. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

"Bog ne daj, da bi bila zadnja"

Selektor Veselin Vujović v preteklosti ni skoparil s kritikami na Mačkovškov račun. Tokrat je ubral drugačne tone. "Čestital sem mu po tekmi. Bog ne daj, da bi bila zadnja takšna. Da ne bi bil zadnjič igralec tekme. Videli ste, da je vsem, ko smo nevarni z zunanjih položajev, mnogo lažje. To iščem ves čas, odkar sem selektor."

Ni bilo samoumevno, da se bo Mačkovšek odzval selektorjevemu vabilu. Kot kaže, je ugotovil, da s tem koristi tako sebi kot skupnemu cilju. Očitno se je odločil prav. Takšnega ali podobnega Mačka Slovenija krvavo potrebuje.

Ne spreglejte