Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2017,
11.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

liga Seha liga prvakov David Razgor Branko Tamše Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 24. 8. 2017, 11.46

6 let, 6 mesecev

Rokometni prvaki pred novo sezono

Celje na gostovanjih v dresih, kakršnih ni imelo še nikoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

celje dresi

Celjski rokometaši so predstavili nove drese, v katerih bodo igrali v bližajoči se sezoni, in podpisali novo triletno pogodbo z enim pomembnejših pokroviteljev.

Celjski rokometaši bodo v novi sezoni zaigrali v novih, nekoliko drznejših barvnih kombinacijah. Dresi za domače tekme ostajajo rumeni, v ligi Seha bodo na gostovanjih igrali v modri opravi. V ligi prvakov se bodo v gosteh z dobrodelnim pridihom predstavili v živo rožnati podobi, kar do zdaj ni bila praksa. Seveda rožnata barva ni popolni unikum v moških ekipah. To je na primer tradicionalna barva nogometašev Palerma ali košarkarjev Mega Leksa.

Celjani bodo prvo tekmo s tekmovalnim nabojem v tej sezoni odigrali v sredo, 30. avgusta, ko bodo v okviru lige Seha gostovali v Velenju, 2. septembra pa jih v Slovenj Gradcu čaka tekma z Mariborčani za slovenski superpokal.

V najboljši slovenski rokometni ekipi vseh časov, kjer si želijo vseh treh domačih lovorik, zaključnega turnirja regionalne lige in osmine finala lige prvakov, se zavedajo, da je pred njimi zelo zahtevna naloga. Mesto grofov so po koncu pretekle sezone zapustili številni nosilci igre. Velenjski strateg na celjski klopi Branko Tamše je kljub slabemu izhodiščnemu položaju in pravemu kadrovskemu eksodusu znova pokazal svoje organizacijske sposobnosti in v mesto ob Savinji zvabil nekatera sposobna rokometna imena. Poskrbel je za kombinacijo mladosti in izkušenj.

Prihodi in odhodi

Odšli so Luka Žvižej, Miha Zarabec, Blaž Janc in Vid Poteko, ob njih pa še pomemben obrambni igralec Povilas Babarskas, Ivan Gajić in Urh Kastelic.

Zadnjega je zamenjal Aljaž Panjtar, prišleki pa so še Igor Anić (krožni napadalec, Saran, Francija), Luka Mitrović (zunanji igralec, Gorenje), Jan Jurečič (desno krilo, Krka), Branko Vujović (desni zunanji, Kielce, posoja), Daniel Dušebajev (levi in srednji zunanji, Kielce, posoja).

Liga prvakov in regija

Celjani bodo v prvem delu sezone igrali v regionalni ligi Seha, glavni poudarek pa bodo namenili nastopom v evropski ligi prvakov. V skupinskem delu jih čakajo zares imenitne mednarodne zasedbe, kot so nemška Flensburg-Handewitt in Kiel, francoski PSG, madžarski Veszprem, poljski Vive Tauron Kielce, danski Aalborg in beloruski Meškov Brest.

Njihovi tekmeci v ligi Seha, ki je z odhodom Veszprema šibkejša kot lani, so makedonska Vardar Skopje in Metalurg Skopje, slovaški Tatran Prešov, beloruski Meškov Brest, srbska Vojvodina Novi Sad in Dinamo Pančevo, hrvaška Zagreb in Nexe Našice ter Gorenje Velenje.


Na pogon želje, strasti in vneme

Celjska ekipa je v prostorih podjetja Mik Celje v Vojniku, ki je zadnjih 18 let zvest pokrovitelj kluba in s katerim so danes podpisali novo triletno sodelovanje, priredila novinarsko konferenco in razgrnila načrte v novi sezoni.

Branko Tamše je ekipo sestavil z znižanim proračunom. | Foto: Vid Ponikvar Branko Tamše je ekipo sestavil z znižanim proračunom. Foto: Vid Ponikvar

"Zavedam se, da je pred nami zelo težka in zahtevna sezona. Cilji morajo biti visoko postavljeni, le v tem primeru lahko zastavljene načrte tudi uresničiš. Zavedamo se, da bo zaradi številnih kadrovskih sprememb znotraj naše ekipe vse cilje težko izpolniti, še posebej na mednarodni sceni, saj bomo imeli na nasprotni strani zares imenitne zasedbe z veliko večjim proračunom od našega. Za vse nas bo nova sezona velik izziv, najpomembneje pa je, da so pri nas prisotne velika želja, strast in vnema. Upam, da bomo v Celju naredili novo veliko zgodbo, ki si jo vsi želimo, hkrati pa v mednarodni prostor znova izstrelili kakšno novo rokometno ime," je na današnji novinarski konferenci v Vojniku dejal Tamše.

Od Luke Žvižeja je vlogo kapetana prevzel David Razgor. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Od Luke Žvižeja je vlogo kapetana prevzel David Razgor. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Novi kapetan

Novi kapetan celjske zasedbe, ki bo v tej sezoni domače tekme igrala v tradicionalno rumeno-modri, gostujoče pa v rožnati opremi, je David Razgor. "Trenutna zasedba je sposobna izpolniti zastavljene načrte. Zaradi neizkušenosti in številnih novih obrazov obstaja nevarnost, da bomo preveč nihali, a naredili bomo vse, da bo tega v naši igri čim manj. Od mladih igralcev je zelo težko zahtevati konstantno igro, v vsakem primeru pa naš glavni cilj ostaja naslov državnega prvaka, ki nam posledično prinaša nastop v elitni ligi prvakov," je dejal Razgor.

Ne spreglejte