Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
29. 7. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

1

Natisni članek

Urbanscape Loka Celje Pivovarna Laško Aljaž Panjtar

Sobota, 29. 7. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Novi vratar Celja

Aljaž Panjtar: od natakarja in pomočnika v kuhinji do vratarja za ligo prvakov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

1

celje pl priprave žalec panjtar | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kdo je zadnja vratarska okrepitev rokometašev Celja Pivovarne Laško?

"Zdaj seveda ni več tako. A ker sem bil nekoč najpočasnejši in najdebelejši, so me dali v vrata," je novi vratar Celja Pivovarne Laško Aljaž Panjtar pojasnil izvor svojega igralnega položaja.

Škofjeločan, ki se je v zadnji sezoni izjemno izkazal in bil eden glavnih botrov izvrstnega petega mesta svojega kluba v prvenstvu, je bil z naskokom prvi izbor Branka Tamšeta po odhodu Urha Kastelica.

Po nekajtedenskih pogajanjih in odškodnini Gorenjcem se je selitev iz Urbanscapa v Celje vendarle uresničila. Še pred tremi leti je Panjtar kot posojeni rokometaš v 1.B-ligi – druga po kakovosti – branil za Cerklje, zdaj bo v ligi prvakov.

Zakaj novega vratarja Celja kličejo Buco? #video

Še vedno bi lahko delal na napotnice

"Pred kakšnim poldrugim mesecem, ko se je začelo govoriti o prestopu, sem imel to vseskozi v mislih. A z Loko sem imel še dveletno pogodbo, zato je bilo zanjo iskanje vratarja tik pred zdajci (začetek priprav, op. a.) velika težava. To so na srečo rešili. Klub je dobil odškodnino, razšli smo se korektno, meni pa se je uresničila želja," nasmejan razlaga skorajšnji diplomant fakultete za šport.

Manjkajo mu še dva izpita in diploma. Na študentske napotnice mu ne bo več treba delati, čeprav bi bilo to še vedno izvedljivo. Tako kot v preteklosti.

aljaz panjtar | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida "Skoraj vsa leta, ko sem igral, sem opravljal študentsko delo. Bil sem natakar, pomagal sem v kuhinji, kot administrator sem delal v kliničnem centru, učil sem plavanje, bil sem rokometni trener. Zdaj je tega seveda konec," se za 26-letnika začenja nova epizoda.

Še eden iz loškega inkubatorja

Prestop v Celje, kjer so nekoč častili njegovega vzornika Dejana Perića, je bil eden njegovih ciljev v karieri. Drugi je … Uganili ste – reprezentanca. A lepo počasi. Še en reprezentant, ki je zrasel v Škofji Loki, niti ne bi bil presenečenje.

V izbrani vrsti so že trije: Jure Dolenec, Darko Cingesar in Matej Gaber: "Z mlajšimi selekcijami so v Loki vselej dobro delali. Vsi omenjeni so začeli v Škofjo Loki, vsi so dali skozi šolo Janija Klemenčiča (klubski trener in selektor kadetske reprezentance, op. a.), tudi jaz. Očitno to prinaša uspehe."

Ne spreglejte