SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Kristjan Koren bi "gonil" poni, če …

1

termometer

Na štartu prve dirke Goni Pony bi stal tudi profesionalni kolesar Kristjan Koren, če ne bi bil tik pred zdajci "vpoklican" na dirko Kriterij de Dauphine. "Mogoče naslednje leto," sporoča Koren.

Prejšnjo soboto so v Kranjski Gori izvedli prvo Goni Pony kolesarsko dirko, ki je privabila skoraj 300 tekmovalcev, ki so na 20-palčnih kolesih v največji vročini grizli v legendarni vršiški klanec. Marsikdo si je težko predstavljal, da v Sloveniji sploh še najdemo tako veliko ponijev v brezhibnem voznem stanju, da o domiselnih retro opravah sploh ne govorimo.

No, enega si je na Bolhi kupil tudi profesionalni kolesar v dresu ameriške ekipe Cannondale Garmin Kristjan Koren.

Korena je ideja takoj pritegnila

"Ko sem na Facebooku prvič zasledil, da se obeta dirka Goni Pony, se mi je to zdelo precej ekstremno, a nekaj, kar bi želel poskusiti tudi sam," je iz Francije sporočil Koren, ko smo preverjali, ali je prav on tisti Kristjan Koren, ki je bil vpisan na štartni listi dirke s poniji, naveden pa tudi med tistimi, ki dirke niso končali oziroma sploh niso štartali.

Sprememba načrtov

Čeprav se mu je ideja zdela nadvse mikavna, pa je moral nanjo dokaj hitro pozabiti, saj je bila ravno v istem terminu na njegovem koledarju vpisana že druga dirka, profesionalna, Kriterij de Dauphine. Vse dokler ni prišlo do spremembe načrtov ...

"Pred 14 dnevi sem bil obveščen, da sem predviden za nastop na Dirki po Švici, kar mi precej bolj ustreza kot Kriterij, in takrat sem se odločil, da poiščem ponija na Bolhi in se udeležim tekmovanja. Moj namen je bil rekreativno druženje s kolegi in preizkus tega podviga," je povedal Koren, ki so se mu načrti v zvezi z novo slovensko kolesarsko pogruntavščino podrli v petek ob 15. uri, ko so mu iz kluba sporočili, da mora takoj na dirko v Francijo, ker bo nadomestil enega ob obolelih kolesarjev.

Ni mu preostalo drugega, kot da je predčasno končal trening in spakiral kovčke za pot v Francijo.

Brez te spremembe bi se mu vse lepo poklopilo, pravi 28-letni Ajdovec. Sobotni prost dan po programu bi izkoristil za rekreativni ekstremni podvig na Vršič, ki ga je sicer prevozil že neštetokrat, a večkrat iz Trente kot gorenjske strani, in druženje, ki ga nikoli ni preveč.

Tudi Koren bi se namučil

Predvideva, da bi pri vzponu s ponijem tudi on bržkone imel težave, čeprav so taki klanci zanj nekaj povsem vsakdanjega, a poni kolo ima svoje specifike in te je treba vzeti v zakup. "Poni kolo je nekaj povsem drugega. Položaj telesa je na njem drugačen, kolo nima prestav, pedala in kolesa so manjša kot pri drugih kolesih."

A Koren, ki je eden od dveh Slovencev, ki se udeležuje klasike Kriterij de Dauphine, še ni vrgel ponija v koruzo: "Mogoče naslednje leto. Poni bo do takrat ostal doma in čakal na naslednji podvig," je še sporočil iz Francije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin