Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2016,
18.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

rekreacija Uroš Kralj Nočna 10ka maraton 2016 tek Bled Blejsko jezero Botrstvo

Torek, 6. 12. 2016, 18.23

6 let, 6 mesecev

Uroš Kralj je izpolnil cilj: tisoč krogov okrog Blejskega jezera

Krog na krog kondicija, evro na evro nakazilo za projekt Botrstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Uroš Kralj je prejšnji konec tedna izpolnil letošnji tekaški cilj: še pred iztekom leta je pretekel tisoč krogov okrog Blejskega jezera, dokončal sestavljanko z najbolj znanim blejskim motivom s tisoč koščki in s prijatelji zbral tisoč evrov za projekt Botrstvo.

Uroš Kralj je ljubiteljski tekač. Povsem po naključju – naletel je na sestavljanko Bleda s tisoč koščki – si je zamislil, da bi v letu 2016, ko je dopolnil 40 let, okrog Blejskega jezera s tekaškim korakom nanizal tisoč krogov. Sliši se ogromno, a Kralj je teh krogov vajen, kilometre pa ima že tako ali tako v nogah. Izračunal je, da je okrog jezera tekel že najmanj šesttisočkrat.

Letos je za Kralja vse v znamenju števila tisoč. Tudi štartna številka na deseti Nočni 10ki, ki jo je odtekel bosonog. | Foto: Vid Ponikvar Letos je za Kralja vse v znamenju števila tisoč. Tudi štartna številka na deseti Nočni 10ki, ki jo je odtekel bosonog. Foto: Vid Ponikvar

Letošnji cilj je imel večplasten pomen. Od sestavljanja sestavljanke, ki sta jo snovala skupaj s hčerko Kristino, do rekreacije, ki nikoli ni zaman in odveč, in humanitarnega poslanstva, ki se je obrestovalo v vsoti tisoč evrov, ki jih je Kralj že včeraj nakazal na račun projekta Botrstvo.

Tisoči krog na rojstni dan Franceta Prešerna

Na zadnjem, tisočem krogu so se mu pridružili tekači iz vse Slovenije.  | Foto: Facebook Na zadnjem, tisočem krogu so se mu pridružili tekači iz vse Slovenije. Foto: Facebook

"Vse skupaj mi je bilo večinoma v veselje, priznam pa, da sem se proti koncu projekta, ko sem si zadal točen datum (3. december, Prešernov rojstni dan), kdaj želim projekt končati, včasih res vprašal, kaj mi je tega treba," je po izpolnjeni nalogi priznal magister znanosti iz Radovljice, v osnovi matematik in ekonomist, ki se že več kot 15 let ukvarja z informacijskimi sistemi v zdravstvu.

Vsak krog okrog jezera, ki ga preteče in prehodi, skrbno dokumentira, zraven pa si zapiše tudi nekaj dnevnih misli in opiše opažanja ob trasi. Teče večinoma pred službo, kar pomeni, da vstaja "sredi noči."

S prijatelji so zbrali tisoč evrov, ki jih je Kralj že nakazal na račun projekta Botrstvo. | Foto: Facebook S prijatelji so zbrali tisoč evrov, ki jih je Kralj že nakazal na račun projekta Botrstvo. Foto: Facebook

Poleti smo ga predstavili kot enega tistih tekačev, ki so tekli na vseh desetih rekreativnih tekih Nočna 10ka. Kralj, ki je tudi član društva Vitezi dobrega teka, organizatorja Nočne 10ke, se je poldrugega kroga okrog Blejskega jezera lotil celo bosonog. V sozvočju z aktualnim projektom so mu organizatorji namenili številko tisoč.

Sestavljanka že visi v domači spalnici in ga vsako jutro spomni na pretečene kroge. Kot pravi, z njimi še ni opravil, ampak jih bo nizal še naprej. Ob tem se bo spomnil tudi projekta, ki se mu bo posvetil v prihodnje. | Foto: Facebook Sestavljanka že visi v domači spalnici in ga vsako jutro spomni na pretečene kroge. Kot pravi, z njimi še ni opravil, ampak jih bo nizal še naprej. Ob tem se bo spomnil tudi projekta, ki se mu bo posvetil v prihodnje. Foto: Facebook

 

Ne spreglejte