SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo letos na Mangartu spet grizli povsem do vrha?

3

termometer

Bližamo se koncu tedna, ko se bo najbolj zagrizena kolesarska karavana preselila na enega najslikovitejših predelov Slovenije. Obeta se nekaj novosti, verjetno tudi cilj na Mangartskem sedlu.

14. Kolesarski vzpon na Mangart bo na sporedu v nedeljo, 17. avgusta 2014. Štart bo ob 10. uri iz vasice Log pod Mangartom (630 metrov nadmorske višine), cilj pa naj bi bil letos spet na Mangartskem sedlu na 2055 metrih nadmorske višine.

Objava o najverjetnejši selitvi cilja na staro lokacijo, na Mangartsko sedlo – lani je bila zaradi skalnega podora na trasi proga poltretji kilometer krajša – je po besedah organizatorja, Roberta Vončine iz Športnega društva Log pod Mangartom, sprožila precejšnje zanimanje kolesarjev, a je dokončna odločitev trenutno še nekoliko v zraku. Zataknilo se je namreč pri Cestnem podjetju Nova Gorica.

Kakorkoli, daljša ali krajša, proga bo speljana po asfaltiranem cestišču, na progi pa je tudi pet predorov, ki bodo v času vzpona osvetljeni z baklami.

Organiziran spust v dolino, prhanja ne bo, masaže pa Spust v dolino bo letos zaradi okrepljene varnosti potekal organizirano, kar pomeni, da bo po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj potekal spust za policijskim vozilom, zato upamo, da ne bo prihajalo do neljubih dogodkov, kakršen se je lani zgodil v vasi Strmec, ko je kolesar trčil v zadnji del vozila in je potreboval celo helikopterski prevoz do bolnišnice.

Prh, ki so se lani izkazale kot izredno dobrodošla novost, letos žal ne bo, saj Slovenska vojska, ki jih je zagotovila lani, prav tisti konec tedna organizira mednarodno vojaško vajo in jih na prireditev ne bo, bo pa poskrbljeno za masažo, tako na cilju kot na prireditvenem prostoru v dolini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin