Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 7. 2019,
16.49

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

4

Natisni članek

Jani Žilnik NK Rudar Velenje Almir Sulejmanović

Ponedeljek, 29. 7. 2019, 16.49

4 leta, 8 mesecev

Almir Sulejmanović že nekdanji, nasledil ga je Jani Žilnik

Šok iz vrst Rudarja, ki je nepričakovano zamenjal trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

4

Almir Sulejmanović | Almir Sulejmanović je presenetljivo hitro ostal brez službe trenerja velenjskega Rudarja. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Almir Sulejmanović je presenetljivo hitro ostal brez službe trenerja velenjskega Rudarja.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Ni se še niti dobro začelo, pa že imamo prvo trenersko žrtev v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Iz vrst velenjskega Rudarja so sporočili, da so končali sodelovanje z Almirjem Sulejmanovićem. Na njegovo mesto prihaja Jani Žilnik.

NK Triglav NK Rudar
Sportal Triglav najprej zapravil dva gola prednosti, a potem unovčil dva igralca več #video

"NK Rudar Velenje je prekinil sodelovanje s članskim trenerjem Almirjem Sulejmanovićem," je več ali manj vse, kar so na uradni spletni strani velenjskega prvoligaša zapisali v obvestilu za javnost glede dejstva, da že po treh krogih nove sezone Prve lige Telekom Slovenije menjajo trenerja. Ob tem so sporočili, da na njegovo mesto prihaja nekdanji igralec in kapetan Rudarja, 55-letni Jani Žilnik, ki se ga spominjamo po delu v nekaterih drugih slovenskih klubih, predvsem Celju, katerega športni direktor je bil nazadnje.

Bolj kot to, kdo je novi trener, seveda marsikoga zanima, zakaj je odletel prejšnji trener, še en nekdanji nogometaš Rudarja Almir Sulejmanović, ki je na klop Velenjčanov sedel v drugi polovici marca, ko se je s trenerskega položaja v vlogo športnega direktorja preselil Marijan Pušnik.

Mladi, 41-letni Sulejmanović, ki je bil pred tem Pušnikov pomočnik in je na klopi Rudarja v trenerski vlogi debitiral v prvi slovenski ligi, je potem Rudar popeljal do sedmega mesta v prvenstvu in brez težav obstal med prvoligaši.

Na klopi Rudarja je zdržal vsega 16 tekem, v katerih je zabeležil pet zmag, šest remijev in pet porazov. | Foto: Vid Ponikvar Na klopi Rudarja je zdržal vsega 16 tekem, v katerih je zabeležil pet zmag, šest remijev in pet porazov. Foto: Vid Ponikvar

Pred enim mesecem je podpisal pogodbo do leta 2022

V 13 tekmah v zaključku prejšnje sezone je Sulejmanović zbral 19 točk, potem ko je petkrat zmagal, štirikrat remiziral in štirikrat izgubil. S tem je upravičil zaupanje in po izteku prejšnje podpisal novo pogodbo do konca sezone 2021/22.

Zdaj, nekaj več kot mesec dni pozneje, jo je že sklenil. Zakaj, pri Rudarju v skopem sporočilu za javnost, niso pojasnili, a zaradi rezultatske krize prav verjetno ne. Rudar je v prvih dveh krogih remiziral z evropskim Mariborom z 1:1, še pred tem pa točko po remiju z 2:2 vzel tudi v gosteh pri evropskih Domžalah.

Mura Maribor
Sportal Muro okrepil Hrvat, Sulejmanović ostaja trener Rudarja

Športni direktor Marijan Pušnik je poskrbel za potezo, ki je presenetila marsikoga. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Športni direktor Marijan Pušnik je poskrbel za potezo, ki je presenetila marsikoga. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V prvih dveh krogih je ukradel točke Domžalam in Mariboru

V prejšnjem krogu je Rudar z 2:3 izgubil v Kranju proti Triglavu, potem ko je že v prvem polčasu zaradi izključitve ostal brez enega, potem pa še drugega nogometaša. Javna skrivnost je, da se s Pušnikom, odkar sta se njuni vlogi v klubu spremenili, nista najbolje razumela, zato zagotovo ne bi bilo presenečenje, če se razlog za prvo trenersko menjavo v novi sezoni prve slovenske lige skriva prav v tem.

Rudar bo prvenstvo nadaljeval v soboto, ko bo gostoval pri Aluminiju v Kidričevem.

PLTS lovorika
Sportal Ena zlata krogla in tri roke, ki se stegujejo po njej
Nemanja Tomašević
Sportal Srbski najstnik okrepil Velenjčane
Sportal Velenjčani iz boja za obstanek naravnost po Evropo? #video
Elvedin Džinić
Sportal Džinić spet v Velenju
Sportal Marijan Pušnik pojasnil, zakaj se je odločil za novo vlogo
Marijan Pušnik
Sportal Marijan Pušnik ostal brez trenerske službe, a dobil še boljšo
Ne spreglejte