Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 12. 2020,
9.32

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje Jiří Jarošík

Petek, 25. 12. 2020, 9.32

3 leta, 4 mesece

Jiří Jarošík novi trener Celja

Slovenski prvaki imajo novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

2

Jiří Jarošík | Novi trener članskega moštva Celjanov je Jiří Jarošík.  | Foto NK Celje

Novi trener članskega moštva Celjanov je Jiří Jarošík. 

Foto: NK Celje

Slovenski nogometni prvak Celje je potem, ko je le dan po koncu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije ostal brez trenerja Dušana Kosića, javnosti danes predstavil novega trenerja. Celjsko moštvo bo po novem vodil nekdanji češki reprezentant Jiří Jarošík.

Dušan Kosić
Sportal Presenečenje, slovenski prvaki ostali brez trenerja

NK Celje, ki v tej sezoni brani naslov državnega prvaka, a bo na lestvici prezimil šele na sedmem mestu, je tik po koncu jesenskega dela prvenstva ostal brez trenerja. Kot so danes sporočili iz celjskega kluba, pa so na trenerskem stolčku že našli zamenjavo. Novi trener članskega moštva Celjanov je Jiří Jarošík. 

"Prihod v Slovenijo predstavlja velik korak naprej v moji trenerski karieri," je ob imenovanju dejal Jarošik in pohvalil svoj novi klub. "Vem da gre za državnega prvaka, ki ima odlične mlade nogometaše. Prejšnji trener je opravil odlično delo. Jaz pa s seboj prinašam novo energijo, ki jo ta ekipa potrebuje," je še dejal Čeh.

Nekdanji reprezentant Češke ima za seboj bogato nogometno kariero, v kateri je nosil dres praške Sparte, Slovan Libereca, CSKA Moskve, Chelseaja, Birminghama, Celtica, KS Samare, Real Zaragoze in Alavesa, kjer je leta 2015 končal svojo igralsko pot. S Sparto je 4x osvojil naslov državnega prvaka, dvakrat mu je to uspelo s Celticom, po enkrat pa tudi s CSKAjem in Chelseajem.

🆕🟡🔵..učil ga je José Mourinho, zdaj pa bo svoje nogometno znanje in bogate izkušnje delil z nami. Vítej v Celje, Jiří Jarošík! 👑🇸🇮 #DržavniPrvaki #MojeMestoMojKlub #GremoCele💛💙

Objavil/a NK Celje dne Petek, 25. december 2020

Vadil pod vodstvom Joséja Mourinha

Trenersko kariero je začel januarja 2017 kot pomočnik pri B-ekipi praške Sparte, v isti vlogi pa jo nadaljeval pri Slovan Liberecu in Ružomberoku. Na samostojno pot je prvič stopil julija letos v svojem rojstnem kraju, kjer je prevzel mesto glavnega trenerja češkega drugoligaša Ústí nad Labem. V knežje mesto se 43-letni Čeh seli prav iz vrst trenutno tretjeuvrščenega moštva češkega drugega kakovostnega razreda.

V svojih igralskih dneh je vadil pod vodstvom mnogih priznanih nogometnih strokovnjakov, tudi Joséja Mourinha, Valeryja Gazzaeva in Steva Brucea. Kot poroča celjski klub, bo češki trener v Slovenijo prispel 5. januarja. Prvi zbor članskega moštva v novem koledarskem letu bo 7. januarja, ko se bo novi trener tudi spoznal z ekipo. Dokončna sestava strokovnega štaba članskega moštva bo znana v prihodnjih dneh.

Okrepitev tudi v igralskih vrstah

So pa Celjani pripeljali okrepitev tudi v igralskih vrstah. Moštvo je namreč okrepil Ester Sokler. 21-letni napadalec iz Brestanice je nogometno kariero začel v Krškem, v knežje mesto pa je prestopil iz NK Brežice 1919. V letošnji sezoni drugoligaškega tekmovanja je odigral 11 tekem, v katerih je dosegel 6 zadetkov in prispeval 3 asistence. V osmini finala pokalnega tekmovanja je kar trikrat zatresel mrežo ljubljanske Olimpije.

🆕🟡🔵..zaostril bo konkurenco v našem napadu. Ester, dobrodošel v knežjem mestu! 👑🇸🇮 #DržavniPrvaki #MojeMestoMojKlub #GremoCele💛💙

Objavil/a NK Celje dne Petek, 25. december 2020

Preberite še:

Amel Mujčinović
Sportal Noro leto za legendo Celja, ki je ostal brez službe
NK Olimpija NK Maribor
Sportal Največji misterij jesenskega dela prihaja s Krasa
Roman Bezjak Celje
Sportal Novo slovo v Celju, odhajata tudi Bezjak in Pungaršek
Ne spreglejte