Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2023,
16.33

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

1. SNL Denis Rajbar NK Mura Robert Koren

Četrtek, 12. 1. 2023, 16.33

1 leto, 3 mesece

Številne novosti pri Muri

Robert Koren se vrača v slovenski nogomet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Robert Koren | Robert Koren je z Muro sklenil pogodbo do konca maja 2026. | Foto Ana Kovač

Robert Koren je z Muro sklenil pogodbo do konca maja 2026.

Foto: Ana Kovač

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Robert Koren, ki je pred 13 leti na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki poskrbel za zgodovinsko zmago nad Alžirijo (1:0), se vrača v slovenski nogomet. Nazadnje je imel prste vmes pri državnem naslovu Celja (2020), skrbel tudi za prihodnost mladih nogometašev na Koroškem, bil trener Fužinarja, po novem bo odgovoren za razvoj podmladka Mure.

Matko Obradović
Sportal Celjani namučili hrvaškega prvaka, ki je izenačil v 113. minuti

V Murski Soboti je v zimskem prestopnem roku zelo pestro. Fazanerijo so zapustili Luka Bobičanec, Alen Kozar, Nik Lorbek in Mihajlo Baić, prišli pa so Filippo Tripi, Florijan Raduha, Ivan Šarić, Lazar Zličić in Nikola Jovičević. To so spremembe, kar se tiče članske ekipe, ki jo vodi Damir Čontala.

Športni direktor Denis Rajbar je zadovoljen, da je Mura podaljšala pogodbe z nekaterimi nosilci igre (Kai Cipot, Gregor Balažic in Klemen Pucko) in obenem zagotavlja, da bo prvi strelec lige Mirlind Daku, ki igra v Sloveniji kot posojen nogometaš Osijeka, nosil črno-beli dres vsaj do konca sezone. "Zapisi o njegovem morebitnem odhodu so nepreverjeni in vnašajo nepotreben nemir med navijače," poudarja Rajbar, ki je z velikim zadovoljstvom sklenil sodelovanje z enim izmed najboljših slovenskih nogometašev tega stoletja.

Skrb za razvoj podmladka Mure, zadolžen bo za razvoj ter usmeritev trenerjev in igralcev v selekcijah do 14, 15, 17 in 19 let, je prevzel Robert Koren. Zlati kapetan Slovenije na SP 2010, ki je nazadnje v 1. SNL sodeloval s Celjani in jim pomagal do zgodovinskega uspeha, prvega in za zdaj tudi zadnjega naslova državnega prvaka, bo tako bdel nad razvojem mladega kadra v nogometni šoli Mure.

"Vesel sem, da sem se pridružil Muri. Vem, kaj Mura pomeni lokalnemu okolju, tudi jaz sem večkrat igral v Fazaneriji in vem, kako zelo imajo navijači radi 'čarno-bejle'. Klub mi je predstavil svoj projekt, sem ambiciozen in takoj sem se videl v njem. Vsi imamo isti cilj in ta je, da se čim več mladih nogometašev dobro razvija. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pri tem pomagam," je 42-letni Korošec prepričan, da bo lahko Muri pomagal do lepše prihodnosti.

Mirlind Daku po besedah športnega direktorja Mure ostaja na Fazaneriji vsaj do konca sezone. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mirlind Daku po besedah športnega direktorja Mure ostaja na Fazaneriji vsaj do konca sezone. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Športni direktor Rajbar je izpostavil, kako je Koren, ki ima bogate izkušnje z igranjem na Norveškem, v Angliji in tudi Avstraliji, po nekaj kratkih sestankih hitro prepoznal ambicioznost Mure. Ponos prekmurskega klubskega nogometa je jesenski del končal na šestem mestu, a za drugouvrščenim Koprom zaostaja le štiri točke.

Klubski cilj ostaja preboj v Evropo, hkrati pa želijo črno-beli okrepiti delo z mladimi, okrepiti konkurenco in iz lastnega bazena priključiti članski ekipi še več obetavnih igralcev. Pri tem računajo tudi na pomoč nekdanjega slovenskega reprezentanta.

NK Maribor Josip Iličić
Sportal Maribor bo še občutno boljši, večja vloga za Iličića #video
Albert Riera
Sportal Nov Hrvat v dresu Olimpije, nora tekma Kopra v Umagu
Kai Cipot
Sportal Mura podaljšala in naznanila novega člana, tudi Koper z novo močjo
Ne spreglejte