Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 2. 2023,
12.35

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,35

13

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Albert Riera Prva liga Telemach 1. SNL

Ponedeljek, 27. 2. 2023, 12.35

1 leto, 2 meseca

Riera je suspendiran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,35

13

Albert Riera | Albert Riera ne bo smel voditi Olimpije na naslednji tekmi 1. SNL. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Albert Riera ne bo smel voditi Olimpije na naslednji tekmi 1. SNL.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Španski strateg Albert Riera z Olimpijo kraljuje na vrhu razpredelnice 1. SNL. Po zmagi v Kopru (1:0) ima pred drugouvrščenim Mariborom velikih 14 točk prednosti, tako da se zmajem nasmiha težko pričakovani naslov prvaka. Na naslednji tekmi, Ljubljančani bodo konec tedna gostili Radomlje, pa Riera ne bo smel voditi zmajev. Zaradi burnih dogodkov po koncu dvoboja na Bonifiki, ko se je zaiskrilo med njim in člani strokovnega vodstva Kopra, je namreč suspendiran.

NK Domžale : NK Olimpija Albert Riera
Sportal Riera pojasnil, zakaj je besnel, in se opravičil Koprčanom

V 1. SNL je vse več tekem, na katerih morajo trenerji zaradi kazni počivati in dvoboje spremljali s tribun. Tako je bilo na primer v nedeljo v Ljudskem vrtu, ko sta Maribor in Celje ob igrišču vodila pomočnika Damirja Krznarja in Romana Pilipčuka, Mihael Mikić in Darijan Matić. Prvega stratega pa bodo na naslednji tekmi pogrešali tudi nogometaši vodilne Olimpije.

Odkar Olimpijo vodi Albert Riera, zmaji na domačih tleh v Stožicah še niso izgubili dvoboja. Po tekmi v Kopru je pojasnil, kako mu je zavrela kri zaradi nestrinjanja s potezo članov strokovnega vodstva Kopra glede določene sodniške odločitve. Protestiral je pri sodniku Mateju Jugu, ki mu je pokazal rumeni karton. Španec se je po dvoboju opravičil Koprčanom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Odkar Olimpijo vodi Albert Riera, zmaji na domačih tleh v Stožicah še niso izgubili dvoboja. Po tekmi v Kopru je pojasnil, kako mu je zavrela kri zaradi nestrinjanja s potezo članov strokovnega vodstva Kopra glede določene sodniške odločitve. Protestiral je pri sodniku Mateju Jugu, ki mu je pokazal rumeni karton. Španec se je po dvoboju opravičil Koprčanom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zmaji so zelo navezani na Alberta Riero, 40-letnega Španca, ki je z igralci stkal poseben odnos, jim vcepil zmagovalno miselnost in jih popeljal do ogromne prednosti pred zasledovalci. Ko se bodo za točke potegovali v Stožicah proti Radomljam, Riere ne bo na standardnem mestu. Zaradi burnih dogodkov, ko se je v soboto zvečer po zmagi nad Koprom (1:0) spozabil in hotel obračunati s člani strokovnega vodstva gostiteljev, je suspendiran. Vodstvo tekmovanja 1. SNL je namreč na seznam udeležencev, ki bodo morali zaradi kazni izpustiti tekme 25. kroga, uvrstilo tudi nekdanjega španskega reprezentanta, kot vrsto kazni pa navedlo suspenz. To pomeni, da je bila vložena prijava zaradi njegovega vedenja.

Boban Jović
Sportal Ljubljenec navijačev Olimpije pri 26 letih zadnjič igral, pri 31 že trener v drugi ligi #video

Vodilna Olimpija bo letos še neporažene Radomlje gostila v soboto zvečer. Zmaje bo vodil pomočnik Albertga Riere, njegov rojak Pablo Remon Arteta, sicer bratranec trenerja vodilnega angleškega premierligaša Arsenal Mikela Artete. | Foto: Grega Valančič/Sportida Vodilna Olimpija bo letos še neporažene Radomlje gostila v soboto zvečer. Zmaje bo vodil pomočnik Albertga Riere, njegov rojak Pablo Remon Arteta, sicer bratranec trenerja vodilnega angleškega premierligaša Arsenal Mikela Artete. Foto: Grega Valančič/Sportida

Za zdaj je tako jasno, da Riera zagotovo ne bo smel voditi izbrancev na naslednji tekmi (Radomlje), šele po tem, ko bo disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije izrekel kazen, pa bo jasno, ali bo moral Riera v vlogi gledalca spremljati predstavo nogometašev Olimpije še na kateri izmed naslednjih tekem.

Zmaje po domači tekmi z Radomljami, ki po prihodu novega trenerja Oliverja Bogatinova v 1. SNL ne poznajo poraza, 12. marca čaka še en dvoboj v Stožicah, v goste prihajajo Domžale, nato pa sledita zahtevni tekmi v gosteh pri Celju (15. marec) in Muri (19. marec).

prva liga 25. krog NK Maribor NK Celje
Sportal Vipotnik se ne ustavlja, Maribor prvi zasledovalec Olimpije

Kateri igralci bodo izpustili dvoboje 25. kroga zaradi kazni?

Radomlje – Samsindin Ouro, Francesco Tahiraj
Koper – Omar Correia, Bede Osuji, Luka Vešner Tičić
Maribor – Marko Tolić

Albert Riera
Sportal Riera obupal nad prvo ligo: Raje bom gledal nadaljevanke
Ne spreglejte