Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
20.06

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,41

6

Natisni članek

NK Aluminij NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 23. 9. 2018, 20.06

5 let, 7 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

Olimpija po treh golih v šestih minutah le še štiri točke za Mariborom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,41

6

Andres Vombergar | Veselje Andresa Vombergarja po golu v mreži Aluminija. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Veselje Andresa Vombergarja po golu v mreži Aluminija.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Olimpija je v zadnji tekmi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Stožicah s 3:1 premagala Aluminij in prišla do četrte prvenstvene zmage v nizu, s katero se je vodilnemu Mariboru približala na štiri točke zaostanka. V prvih dveh nedeljskih tekmah smo videli zmago Celja, ki je doma z 1:0 odpravilo Muro, in zmago z 2:1 Rudarja, ki je niz petih porazov v nizu prekinil v Kranju. V soboto je Mariboru v derbiju kroga v Ljudskem vrtu remiziral z 2:2 proti Domžalam. Gorica je z 1:0 odpravila Krško.

Zoran Barišić je na tretji tekmi na klopi Olimpije še tretjič zmagal. Do treh točk je tokrat prišel po rapsodiji na začetku drugega polčasa, ko so Ljubljančani v šestih minutah zadeli kar trikrat in strli odpor žilavih Kidričanov. Ti so bili pred tekmo le točko za njimi.

Aluminij Olimpija
Sportal Trener Aluminija o sporni 11-metrovki Olimpije: Življenje ni vselej pošteno

Odločilen trenutek se je zgodil, ko je po igranju z roko v svojem kazenskem prostoru Lucasa Maria Horvata sodnik pokazal na enajstmetrovko. Uspešno jo je v gol spremenil Andres Vombergar.

Enajstmetrovka in gol za vodstvo Olimpije z 1:0:

Je enajstmetrovka v korist Olimpije bila?

  • Da
    54,57 %
    251 glasov
  • Ne
    45,43 %
    209 glasov
Oddanih 460 glasov

Napadalec, ki je bil na začetku sezone nerazumljivo na stranskem tiru, je že pet minut pozneje zadel še za 2:0, minuto za tem pa je bilo 3:0, ko je v polno meril še Rok Kronaveter. Deset minut pred koncem je Aluminij znižal na 1:3, ko je enajstmetrovko v gol spremenil tragični junak Kidričanov Horvat, a potem je gostom zmanjkalo časa.

Celjani drugič zapored zmagali, končno je uspelo tudi Rudarju

Celjani, ki so na prvo prvenstveno zmago čakali kar sedem tekem, so zdaj zmagali še drugič v nizu, potem ko so pred domačimi navijači z 1:0 premagali Muro, ta je doživela drugi poraz v nizu. Za tri točke je s četrtim prvenstvenim golom sezone poskrbel reprezentant Rudi Požeg Vancaš, ki je uspešno zaključil res lepo akcijo.

Velenjčani so se po petih porazih v nizu v vseh tekmovanjih v Kranju le dočakali zmago. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Velenjčani so se po petih porazih v nizu v vseh tekmovanjih v Kranju le dočakali zmago. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rudar Marijana Pušnika, ki je pred tem izgubil pet tekem v nizu, je le prišel do polnega izkupička. V Kranju je domačega prvoligaša premagal z 2:1, potem ko sta obe ekipi najprej zadeli z enajstih metrov, potem pa je v 62. minuti po strelu z glavo po kotu zabil Nejc Pušnik.

Maribor štirikrat zadel, a je remiziral z 2:2

Sobotni večer je prinesel derbi med Mariborom in Domžalami. Domači so tekmo katastrofalno odprli, saj so si že po 18 sekundah prek Mitje Vilerja zabili avtogol. Hladen tuš jim ni segel do srca. Jan Mlakar je nekaj minut kasneje poskrbel za izenačenje, za popoln preobrat pa je že v prvem delu zabil še Saša Ivković.

V derbiju kroga sta Maribor in Domžale v Ljudskem vrtu remizirala z 2:2. | Foto: Mario Horvat/Sportida V derbiju kroga sta Maribor in Domžale v Ljudskem vrtu remizirala z 2:2. Foto: Mario Horvat/Sportida

Ko so Mariborčani zapravili še dodatni dve izjemni priložnosti za povišanje prednosti (Tavares, Vrhovec), so si Mariborčani zabili še en zadetek, tokrat je Jasmina Handanovića premagal Ivković in zanimiv obračun v Ljudskem vrtu se je končal brez zmagovalca.

Na uvodni tekmi kroga je Gorica pred domačimi gledalci ugnala Krško, čeprav so gostje več napadali in bili nevarnejši. Edini zadetek na tekmi je v 80. minuti po podaji Janija Curka dosegel Mark Gulić.

Branko Ilić
Sportal Ura in pol, v kateri je kapetan Olimpije odprl dušo
Nejc Vidmar
Sportal Hčerki prepričal, da še vedno trenira

 

 

Najboljši strelci:

6 - Jan Mlakar (Maribor)
5 - Dino Hotić (Maribor), Rok Sirk (Mura), Luka Zahović (Maribor)
4 - Rudi Požeg Vancaš (Celje)
3 - Andrija Filipović (Gorica), Saša Ivković (Maribor), Žiga Lipušček (Gorica), Jucie Lupeta (Olimpija/Celje), Luka Majcen (Triglav), Jasmin Mešanović (Maribor), Tonći Mujan (Domžale), Francesco Tahiraj (Aluminij), Rok Kronaveter (Olimpija), Andres Vombergar (Olimpija)
...

Vrhunci s tekem

Olimpija : Aluminij 3:1

Celje : Mura 1:0

Triglav : Rudar 1:2

Maribor : Domžale 2:2

Gorica : Krško 1:0

Fotogalerije

Olimpija : Aluminij (foto Morgan Kristan/Sportida):
Fotogalerija
1 / 13

Triglav : Rudar (foto Žiga Zupan/Sportida):

Fotogalerija
1 / 35

Maribor : Domžale (foto Mario Horvat/Sportida):

Fotogalerija
1 / 18

Poročila s tekem

Ne spreglejte