Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
20.15

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij

Nedelja, 23. 9. 2018, 20.15

5 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Aluminij

Zoran Barišić je dobil tudi tretjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Olimpija Aluminij | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:1 (0:0). Izkupiček novega trenerja prvakov Zorana Barišića torej ostaja stoodstoten: tri tekme, tri zmage.

Andres Vombergar
Sportal Olimpija po treh golih v šestih minutah le še štiri točke za Mariborom #video

Ljubljančani, pri katerih ni igral Dino Štiglec, so prišli do nove, četrte zaporedne zmage, s katero so se vodilnemu Mariboru približali na štiri točke. Ljubljančani so odpor Aluminija strli v slabih šestih minutah med 50. in 56. minuto, ko so zadeli trikrat, od tega dvakrat Andres Vombergar. Aluminij, ki je bil prvič v Stožicah po majskem porazu v finalu pokala, je doživel četrti poraz in padel na četrto mesto.

Tekmo so bolje začeli Ljubljančani, ki so si edini v uvodne pol ure priigrali resnejše priložnosti. V 15. minuti je po kotu do strela z 12, 13 metrov prišel Branko Ilić, toda žogo poslal visoko čez prečko.

Dve minuti pozneje je bil z roba kazenskega prostora premalo natančen Rok Kronaveter, v 23. minuti pa je dotlej najlepšo priložnost zapravil Vombergar, ko je po kotu s strelom z glavo meril malce previsoko. V 38. minuti je po kotu do strela z glavo prišel še Macky Bagnack, a je bil njegov poskus preslaboten za Luko Janžekoviča.

Nogometaši Olimpije so se veselili četrte zmage v nizu v vseh tekmovanjih. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Nogometaši Olimpije so se veselili četrte zmage v nizu v vseh tekmovanjih. Foto: Morgan Kristan / Sportida

V 50. minuti pa so Ljubljančani povedli. Svoj tretji zadetek v sezoni je dosegel Vombergar, potem ko je unovčil enajstmetrovko. To je nekoliko strogo dosodil sodnik Roberto Ponis, ki je piskal igranje z roko Lucasa Horvata. Ta si je zgolj ščitil obraz.

Že pet minut pozneje je Vombergar po podaji Asmirja Suljića (s petimi asistencami je drugi najboljši podajalec lige) dosegel še svoj četrti gol v sezoni, potem ko je z desetih metrov malce z desne strani in z diagonalnim strelom zadel za 2:0. Že nekaj sekund pozneje se je med strelce vpisal še Kronaveter, ki je z glavo unovčil podajo Tomislava Tomića z desne strani.

V 68. minuti je znova poskusil Vombergar, takrat je njegov strel obranil Luka Janžekovič. Osem minut pozneje je Bagnack sprožil od daleč, a bil nenatančen, malce za njim pa iz bližine Stefan Savić, a se je izkazal Aluminijev vratar.

V 80. minuti pa so sicer večino tekme ne posebej razigrani gosti znižali zaostanek, ko je enajstmetrovko unovčil Horvat. V 83. minuti je imel Rok Kidrič priložnost še za en zadetek, a je z glavo zgrešil cilj.

Ljubljančani bodo v 10. krogu v četrtek gostili Gorico, Kidričani pa bodo gostovali v Celju.

Olimpija : Aluminij 3:1 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Ponis (Koper), Friš (Sladki Vrh) in Benc (Rače).

Strelci: 1:0 Vombergar (50./11 m), 2:0 Vombergar (55.), 3:0 Kronaveter (56.), 3:1 Horvat (80./11 m).

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Suljić (od 80. Lupeta), Kronaveter, Črnic (od 75. Savić), Vombergar (od 87. Lendrić).
Aluminij: Janžekovič, Gliha (od 72. Krajnc), Grgić, Jakšić, Horvat (od 88. Ploj), Kontek, Muminović, Petrovič, Rogina (od 77. Marinšek), Kidrič, Tahiraj.

Rumeni kartoni: Putinčanin, Tomić, Lupeta; Muminović, Horvat.

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme! Izid se ni spremenil. Olimpija je prišla do nove zmage in se Mariboru na vrhu lestvice približala na štiri točke zaostanka.

VIDEO: enajstmetrovka in gol Lucasa Maria Horvata:


GOOOL! Lucas Mario Horvat je v 80. minuti uspešno realiziral enajstmetrovko in znižal zaostanek gostov na 1:3. Lahko gostje zadanejo še dvakrat?

Nova enajstmetrovka! Tokrat za Aluminij po prekršku Branka Ilića v svojem kazenskem prostoru.

71. minuta: zdaj je do strela z roba kazenskega prostora prišel Matic Črnic, a se je z novo obrambo izkazal vratar Aluminija.

67. minuta: spet je do strela prišel Andres Vombergar in precej namučil vratarja Aluminija.

VIDEO: vratnica Lucasa Maria Horvata:


65. minuta: zdaj pa je bil prvič blizu gola tudi Aluminij. S prostega strela je okvir vrat zatresel Lucas Mario Horvat.

VIDEO: gol Roka Kronavetra:

GOOOL! Pa saj to ni res, Olimpija v 56. minuti vodi že s 3:0. Po lepi podaji Tomislava Tomića je z glavo zadel Rok Kronaveter. Tekma je odločena.

VIDEO: drugi gol Andresa Vombergarja:


GOOOL! Spet je zadel Andres Vombergar in v 55. minuti zadel za vodstvo Olimpije z 2:0.

Je enajstmetrovka v korist Olimpije bila?

  • Da
    54,57 %
    251 glasov
  • Ne
    45,43 %
    209 glasov
Oddanih 460 glasov


VIDEO: enajstmetrovka in gol Andresa Vombergarja za 1:0:


GOOOL! Z enajstih metrov je bil zanesljiv Andres Vombergar in Olimpijo v 50. minuti popeljal v vodstvo. Zadel je zgornji desni kot vrat Kidričanov, to pa je bila tako dobro izvedena najstrožja kazen, da je, če se malce pošalimo, ne bi ustavili niti trije vratarji skupaj.

Enajstmetrovka! V 48. minuti je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Lucas Mario Horvat in sodnik je pokazal na belotočko.

48. minuta: do strela v kazenskem prostoru je prišel Rok Kronaveter, a nastreljal branilca gostov.

Drugi polčas se je začel! Bo Olimpiji uspelo streti odpor Kidričanov, ali pa lahko Aluminij preseneti in v Stožicah celo zmaga?

Polčas! V prvih 45 minutah je bila Olimpija precej boljša, a zadeti ni znala. Kako bo v drugem delu igre?

45. minuta: nova priložnost za Olimpijo. Po podaji Roka Kronavetra je do strela z leve strani prišel Matic Črnic, a se je z obrambo izkazal vratar Aluminija.

VIDEO: prekršek Sanina Muminovića nad Markom Putinčaninom:

35. minuta: očitno bo Marko Putinčanin lahko nadaljeval z igro. Po tem, ko je za hip odšel z igrišča. se je vrnil nanj. Je pa moralo tole zagotovo zelo boleti, a vse kaže, da bo srbski vezist stisnil zobe.

34. minuta: res grd prekršek Sanina Muminovića nad vezistom Olimpije Markom Putinčaninom, zaradi katerega si je gostujoči nogometaš prislužil tudi rumen karton. Videti je bilo res grozljivo, bo lahko Putinčanin nadaljeval?

VIDEO: zapravljena priložnost Andresa Vombergarja:


23. minuta: po kotu Roka Kronavetra je do strela z glavo z nekaj metrov prišel Andres Vombergar, a zgrešil. Neverjetno, kaj je "uspelo" Argentincu slovenskih korenin, a tudi to je nogomet.

17. minuta: zdaj je imel priložnost za Olimpijo še Rok Kronaveter, ki je streljal z roba kazenskega prostora, a merila malce preveč desno.

15. minuta: prva priložnost za Olimpijo. Do strela je prišel kapetan Ljubljančanov Branko Ilić, a meril čez gol.

Tekma se je začela! S sredine igrišča so krenili nogometaši Olimpije.

Tole sta začetni enajsterici obeh ekip na tekmi v Stožicah:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte