Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 10. 2021,
19.28

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

7

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 24. 10. 2021, 19.28

2 leti, 5 mesecev

1. SNL, 14. KROG

Mura se je rešila po preobratu, Maribor zmagal po "sobotnem" receptu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

7

Rok Kronaveter | Rok Kronaveter je nazadnje začel dvoboj Maribora od prve minute v 1. SNL 27. aprila. Na gostovanju v Sežani je dosegel prvi zadetek v tem koledarskem letu. | Foto Sportal

Rok Kronaveter je nazadnje začel dvoboj Maribora od prve minute v 1. SNL 27. aprila. Na gostovanju v Sežani je dosegel prvi zadetek v tem koledarskem letu.

Foto: Sportal

V 14. krogu 1. SNL so se v uvodnih štirih tekmah vselej veselili zmage gostje. Prav vsi z 1:0. V soboto je tako Olimpija na prvi tekmi v "Deliusovem" obdobju v derbiju kroga na Bonifiki prekrižala načrte vodilnemu Kopru, Domžale so prekrižale načrte Bravu, Celje Aluminiju, v uvodni nedeljski tekmi pa je Maribor z 1:0 v Sežani spravil v slabo voljo Tabor. Zadnja tekma 14. kroga v Domžalah je postregla z napeto končnico, po kateri sta se Radomlje in Mura razšla brez zmagovalca (2:2).

Avstrijski napadalec Marko Božić je dvakrat premagal Matka Obradovića. Ko je povišal prednost Radomelj na 2:0, je poskrbel za najlepši zadetek dvoboja. Vratarja Mure je premagal s spektakularnim projektilom z okrog 18 metrov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Avstrijski napadalec Marko Božić je dvakrat premagal Matka Obradovića. Ko je povišal prednost Radomelj na 2:0, je poskrbel za najlepši zadetek dvoboja. Vratarja Mure je premagal s spektakularnim projektilom z okrog 18 metrov. Foto: Grega Valančič/Sportida Če so se uvodne štiri tekme 14. kroga končale z zmago gostov z 1:0, pa je bilo v Domžalah povsem drugače. Zadnjeuvrščene Radomlje so državnim prvakom iz Murske Sobote, ki so v četrtek po viteški bitki za las ostale brez prve evropske točke v konferenčni ligi proti Rennesu (1:2), zadale ogromno preglavic. Na krilih Marka Božića, ki se je vpisal med strelce kar dvakrat, so vodile že z 2:0, vodstvo pa bi bilo lahko še večje, a je mladi reprezentant Mark Zabukovnik ob koncu prvega dela zapravil strel z bele točke. Takrat je Muro reševal vratar Matko Obradović, ki je imel na gostovanju pri mlinarjih ogromno dela.

Branilci naslova so po drugem prejetem zadetku zaigrali odločneje in nato po zadetkih Mitje Lotriča (z bele točke) in Amadeja Maroše prišle do remija (2:2). Črno-beli so se tako vodilnemu Kopru približali na šest točk zaostanka, Radomljani, ki so se spogledovali s prvo domačo zmago v tej sezoni, pa za devetouvrščenim Aluminijem zaostajajo le še točko.

Marko Božić
Sportal Radomljani vodili z 2:0 in zapravili 11-m, nato je sledil preobrat Mure

Maribor osvojil Sežano in se približal Kopru na -3

Dušan Kosić je doživel prvi domači prvenstveni poraz kot trener Tabora. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Dušan Kosić je doživel prvi domači prvenstveni poraz kot trener Tabora. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Uvodna nedeljska tekma 14. kroga je postregla s ponovitvijo sobotnih scenarijev. Tudi na dvoboju v Sežani so se namreč zmage z rezultatom 1:0 veselili gostje. Maribor je uresničil načrt in osvojil tri točke, s katerimi se je vodilnemu Kopru približal na tri točke zaostanka. Edini zadetek je v 61. minuti dosegel Rok Kronaveter. Izkušeni zvezni igralec se je znašel prvič v udarni enajsterici vijolic po skoraj šestih mesecih, nato pa po najstrožji kazni, ki jo je dosodil sodnik Bojan Mertik po prekršku Rodrigueja Bongonguija nad Ognjenom Mudrinskim, z natančnim strelom premagal nemočnega Jana Koprivca.

Pred tem je bil Maribor najbližje zadetku v 32. minuti, ko je vratnico zadel Marko Alvir. Sežančani so poskušali do konca srečanja izenačiti na 1:1, a je mariborska obramba zadržala mrežo nedotaknjeno. Začasni strateg Maribora Radovan Karanović tako ostaja nepremagan na vročem stolčku vijolic, njegov stanovski kolega Dušan Kosić pa je doživel prvi domači prvenstveni poraz s češnjicami.

NK Domžale : NK Maribor, pokal Slovenije, Rok Kronaveter
Sportal Kronaveter z bele točke osrečil navijače Maribora

Z evrogolom Ziljkića Olimpija samo še točko za vodilnim Koprom

Olimpija se že sedem let z gostovanja v Kopru vrača neporažena in tako je bilo tudi po derbiju 14. kroga. Vodilno ekipo lige so z golom Almedina Ziljkića v soboto premagali z 1:0.

Reprezentant BiH Almedin Ziljkić je odločil derbi v Kopru v korist Ljubljančanov s prekrasnim zadetkom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Reprezentant BiH Almedin Ziljkić je odločil derbi v Kopru v korist Ljubljančanov s prekrasnim zadetkom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zeleno-beli so zapretili že v četrti minuti, ko je Marko Futacs stresel prečko. V 17. minuti je nato po podaji Timija Maxa Elšnika s kakšnih 25 metrov streljal Ziljkić in dosegel izjemen gol. Ob koncu prvega polčasa in tudi začetku drugega je pritisnil Koper, a je vse poizkuse prvega strelca lige Maksa Barišiča ubranil Nejc Vidmar. V zaključku tekme je imela več moči ljubljanska ekipa, a so streli Ziljkića, Aldairja, Nika Kapuna in Mustafe Nukića ostali neizkoriščeni.

Sportal Pravljičen zasuk odisejade trmastega Koprčana

Tekmo je na Bonifiki spremljalo dva tisoč gledalcev. Olimpija je z novim starim trenerjem tako še stoodstotna: dve tekmi, dve zmagi, brez prejetega gola. Za Koper je to šele tretji poraz v sezoni, pred zdaj drugouvrščeno Olimpijo ima samo še točko prednosti.

Olimpija Tabor
Sportal Druga tekma Olimpije s Skenderjem, druga zmaga

Pomembni zmagi Domžal in Celja, Kramarič zapravil 11-metrovko

Bravo - Domžale | Foto: Grega Valančič/Sportida Bravo - Domžale Foto: Grega Valančič/Sportida Domžale so si priigrale četrto zmago v sezoni. Sploh prvič v zgodovini 1. SNL so premagale Šiškarje v gosteh. Bravo je imel sicer v prvem polčasu več od igre. Gregor Bajde se je nekajkrat znašel v prepovedanem, po prostem strelu Sandija Ogrinca pa je imel izvrstno priložnost z glavo Vanja Drkušić. A so ob izteku polčasa do gola prišli Domžalčani: podal je Arnel Jakupović, zadel pa Dejan Georgijević. V drugem polčasu so gostje stopili na žogo in domači niso prišli do pravih priložnosti za izenačenje. Nato pa je sledila drama v sodnikovem dodatku, ko je v kazenskem prostoru Mark Španring izsilil 11-metrovko. A je Martin Kramarič strel z bele točke zapravil. Drugi zaporedni poraz Brava. 

Domžale - Maribor, 1. SNL
Sportal Domžale prvič zmagale v Spodnji Šiški

Celjani osvojili trdnjavo v Kidričevem

Ob Domžalah se po slabšem začetku sezone pobirajo tudi nogometaši Celja, ki so prišli do druge zaporedne zmage. Z golom Hrvata Ivana Božića so z 1:0 premagali Aluminij.

Simon Sešlar je nanizal dve zmagi kot trener NK Celje. | Foto: Grega Valančič/Sportida Simon Sešlar je nanizal dve zmagi kot trener NK Celje. Foto: Grega Valančič/Sportida

Za Kidričane, ki so v drugem polčasu pritiskali na gol gostov in zapravili kar nekaj zrelih priložnost, je to drugi zaporedni poraz oziroma četrta zaporedna tekma brez zmage, trener Celja Simon Sešlar pa je nadaljeval zmagoviti niz, s katerim so Celjani vse bližje vstopu v zgornjo polovico razpredelnice. Kidričani ostajajo na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice, njihova prednost pred zadnjeuvrščenimi Radomljami pa se je stopila na vsega točko.

Celje Bravo 13 krog Simon Sešlar
Sportal Peti gol Božića za peto zmago Celja

1. SNL, 14. krog:

Sobota, 23. oktober:
Bravo : Domžale 0:1 (0:1)
Georgijević 41.
Kramarič (Bravo) je v 94. minuti zapravil 11-metrovko.
Poročilo s tekme.

Aluminij : Celje 0:1 (0:1)
I. Božić 43.
Poročilo s tekme.

Koper : Olimpija 0:1 (0:1)
Ziljkić 17.
Poročilo s tekme.

Nedelja, 24. oktober:
Tabor : Maribor 0:1 (0:0)
Kronaveter 61./11-m
Poročilo s tekme.

Radomlje : Mura 2:2 (1:0)
M. Božić 24., 60.; Lotrič 72./11-m, Maroša 87.
Zabukovnik (Radomlje) je v 45. minuti zapravil 11-metrovko.
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

9 – Maks Barišić (Koper),
6 - Mustafa Nukić (Olimpija), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Kaheem Parris (Koper),
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Ivan Božić (Celje), Armin Đerlek (Aluminij)
... 

 

Ne spreglejte