Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2018,
15.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

ND Gorica Hari Arčon Prva liga Telekom Slovenije Bede Amarachi Osuji Miran Srebrnič Goool!

Petek, 19. 10. 2018, 15.00

5 let, 6 mesecev

Preporod Gorice

Pravljica, ki je z denarjem ni mogoče kupiti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Pred tremi leti je bila Gorica zaradi finančne krize v nezavidljivem položaju. Predsednika Harija Arčona je čakala zahtevna naloga, ki pa ji je bil kos. Združil je moči s somišljeniki, ki v srcu nosijo Gorico, in postavil temelje enemu od najlepših presenečenj v tej sezoni. Gorica z drugo najmlajšo postavo v prvenstvu zaostaja le za dvema. Za Mariborom in Olimpijo!

Ko je Hari Arčon 28. maja 2015 postal prvi mož novogoriškega kluba, štirikratnega prvaka Slovenije, je naletel na številne ovire. Finančna kriza, posledica sodelovanja z italijansko Parmo, je bila ogromna, a se predsednik Gorice ni ustrašil izzivov. Danes 48-letni Primorec s ponosom ugotavlja, da so najhujši časi že mimo.

Vrtnice so v prvenstvu na visokem tretjem mestu, mlada ekipa pa dokazuje, da Nova Gorica še vedno premore enega od najbogatejših nogometnih bazenov, iz katerih splavajo veliki talenti. ''Gorica mora igrati moderen napadalen nogomet, ki bo vzgajal mlade igralce, ki se bodo prodajali na trgu. To bo fond, ki bo omogočil klubu, da deluje,'' razkriva predsednik klubsko vizijo, s pomočjo katere bi se lahko Gorica obdržala na zdravih temeljih.

Predsednik noče veliko zamenjati

Hari Arčon je postal predsednik Gorice 28. maja 2015. | Foto: Instagram ND Gorica Hari Arčon je postal predsednik Gorice 28. maja 2015. Foto: Instagram ND Gorica Pri delu mu pomaga nemalo klubskih legend. S klubom sodelujejo Sebastjan Komel, Matej Mavrič, Florijan Debenjak, Borut Mavrič, Miran Burgić, trener Miran Srebrnič … ''Klubu dajo nekaj več. Nekaj, kar se z denarjem ne da kupiti,'' se jim zahvaljuje predsednik Arčon in sporoča, da ni človek, ki bi bil nagnjen k velikim menjavam.

V konici napada Gorice je najbolj nevaren Andrija Filipović. Mladi Hrvat, strelec petih zadetkov v tej sezoni, ne skriva zadovoljstva, z njim je zelo zadovoljen tudi trener Srebrnič. Podobno meni tudi o Bedeju Amarachiju Osujiju, mladem Nigerijcu, ki je prišel na Primorsko že s 17 leti. ''Bolje mi gre kot v prejšnji sezoni,'' v slovenskem jeziku sporoča Afričan, ki želi pomagati Gorici do velikega cilja, zagotovitve nastopa v Evropi.

Sorčan za njih vreden tudi milijon evrov

Žiga Lipušček in Grega Sorčan sta na gostovanju v Ljubljani nesrečno trčila, a na srečo nista utrpela hujše poškodbe. | Foto: Twitter - Voranc Žiga Lipušček in Grega Sorčan sta na gostovanju v Ljubljani nesrečno trčila, a na srečo nista utrpela hujše poškodbe. Foto: Twitter - Voranc V obrambi opozarja nase 200 cm visok Žiga Lipušček. Nekdanji up Maribora je pokazal velik napredek, zlasti pri strelih z glavo. ''Ko je prišel sem, sploh ni hotel udariti z glavo, ampak vedno z nogo. Ima namreč zelo dobro nogo,'' je razkril njegov trener Srebrnič, ki je vesel, da ima v vratih Grego Sorčana.

Mladi slovenski reprezentant je na mednarodnem nogometnem trgu vreden pol milijona evrov, za klubsko vodstvo pa še nekaj več. ''Za nas je vreden tudi milijon evrov, a je vprašanje, koliko bi dobili zanj,'' pojasnjuje Arčon.

Če bi Gorica zadržala tretje mesto, bi si priigrala nastop v Evropi. Kako dobro se je pripravljala med reprezentančnim premorom, bo razkrila že sobota, ko bodo vrtnice v derbiju 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije pričakale vodilni Maribor. Novogoričani na zmago nad vijolicami čakajo že deset tekem. Spopad na novogoriškem Športnem parku se bo začel v soboto ob 16. uri.

ND Gorica in OK Gorica odslej kot eno

Gorica ND OK | Foto: ND Gorica Foto: ND Gorica Dva najbolj uveljavljena športna kluba v Novi Gorici sta se odločila, da se povežeta in začneta sodelovati na različnih področjih. Oba imata v goriški regiji dolgo tradicijo, ki dodatno pripomore pri iskanju skupnih točk med organizacijama, ki sicer ne delujeta na enakem športnem področju. Z omenjenim sodelovanjem dokazujeta, da je šport izjemno povezovalno sredstvo, in da sta skupaj močnejša. 

Nogometaši in odbojkarice so skupaj izpeljali že predstavitev ekip na Bevkovem trgu, kar je pomenilo začetek skupne poti. V prihodnosti bodo sodelovali v promocijskih akcijah, poleg tega pa si bosta kluba medsebojno pomagala na najrazličnejših področjih. 

Milan Mandarić
Sportal Mandarić razmišlja o odhodu iz Olimpije
Sportal Od dela v piceriji do statusa legende NK Maribor #video
Darko Milanič
Sportal Milanič bi zavrnil ponudbo za selektorja
Sportal Ali bo Fazanerija še tretjič zapored razprodana?
Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Maribor maščeval Keka, Olimpija navdušila v BiH
Ne spreglejte