Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
18. 10. 2018,
14.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

7

Natisni članek

Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov

Četrtek, 18. 10. 2018, 14.13

5 let, 6 mesecev

Iz tabora Maribora pred gostovanjem pri Gorici

Milanič bi zavrnil ponudbo za selektorja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

7

Darko Milanič | Trener Maribora Darko Milanič zagotovo ne bo postal novi selektor Slovenije. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Trener Maribora Darko Milanič zagotovo ne bo postal novi selektor Slovenije.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Trener vodilnega slovenskega prvoligaša NK Maribor Darko Milanič je tako navezan na delo v Ljudskem vrtu, da bi se ponudbi za opravljanje položaja selektorja, če bi jo seveda prejel od vodstva Nogometne zveze Slovenije (NZS), zahvalil. Osredotočen je zgolj na to, kako se bodo vijolice izkazale v atomskem tednu, v katerem jih čakajo obračuni z Gorico, Domžalami in večnim tekmecem Olimpijo.

Slovenska reprezentanca išče novega selektorja. Tomaž Kavčič se je po klavrnih rezultatih v ligi narodov poslovil, predsednik NZS Radenko Mijatović pa je napovedal, da si bo vzel toliko časa, kolikor bo potrebno za izbor njegovega naslednika. V javnosti so že zaokrožili številni seznami morebitnih kandidatov. Podobno kot lani, ko se je iskal naslednik Srečka Katanca, je na njih zaznati tudi ime trenerja NK Maribor.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović si za selektorja želi nekoga z avtoriteto

Razmišlja le o tem, kako premagati Gorico

V soboto se odpravlja na gostovanje v Novo Gorico. | Foto: Grega Valančič/Sportida V soboto se odpravlja na gostovanje v Novo Gorico. Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič, nekdanji kapetan zlate generacije, s katero je nastopil na evropskem prvenstvu leta 2000, nato pa trofejni strateg vijolic, spada med najuspešnejše slovenske trenerje. Kako bi se odzval, če bi v teh dneh prejel ponudbo vodstva krovne zveze za opravljanje selektorskega dela?

"Zelo podobno kot lani," se je nasmehnil dobro razpoložen Milanič in nato hitel spraševati zbrane predstavnike sedme sile, kakšen je bil njegov komentar ob lanskoletnem iskanju Katančevega naslednika.

Ko je izvedel, da je takrat dejal, kako mu to godi, a ostaja povsem osredotočen na mariborsko zgodbo, je veselo odvrnil: "No, tokrat je zelo podobno." Petdesetletni Primorec je šel še korak dlje in pojasnil, da bi zavrnil ponudbo, če bi prispela na njegov naslov. "Razmišljam o tem, kako bomo premagali Gorico, pa kako bomo zmagali naslednjo soboto. Za kaj drugega niti slučajno ni prostora," je nakazal, kako ga zanima le problematika NK Maribor.

Radenko Mijatović
Sportal Tomaž Kavčič ni več selektor, Jan Oblak želi igrati za reprezentanco #video

Čas je za selektorja, ki bo dobil dve tekmi zapored

Tomaž Kavčič je Slovenijo v skupini C3 lige narodov zapustil na neslavnem zadnjem mestu. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Kavčič je Slovenijo v skupini C3 lige narodov zapustil na neslavnem zadnjem mestu. Foto: Vid Ponikvar "Zdajšnja situacija je negativna oziroma slaba, a je to del športa. Pričakovanja so visoka. V zgodbi, ki jo imajo in je ne poznam podrobno, morajo povleči vse, tudi medije, da boste držali z njimi. Potem se bo tudi masa ljudi počutila kot veliki navijači reprezentance. To v Sloveniji ni pretežko. Treba je zmagati na eni ali dveh tekmah. Čas je za selektorja, ki bo zmagal na dveh tekmah zapored, nas 'napalil', da bomo oblekli drese, vzeli zastave in šli na tekmo. Rezultat je ta pozitivna stvar, ki bi nam obrnila misli v potrebno smer. Fantje so vsaj na zadnji tekmi dejansko pokazali, da niso daleč od tega. Verjamem, da smo sposobni v nekem ciklusu vztrajati, popravljati, delati, selekcionirati, potem pa se lahko spet zgodi neka zgodba, na katero bomo ponosni," je podal komentar o slovenski nogometni reprezentanci, ki je v štirih nastopih v ligi narodov osvojila le točko.

Tomaž Kavčič
Sportal Skrita sporočila načelnega selektorja

O Janu Mlakarju bo več znanega v petek

Bo Jan Mlakar nared za gostovanje pri Gorici? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bo Jan Mlakar nared za gostovanje pri Gorici? Foto: Urban Urbanc/Sportida Komaj čaka, da se konča reprezentančni premor, v katerem je izgubil tekmovalni ritem. Zasedbo, v kateri zaradi poškodb, bolezni, odmora in reprezentančnih obveznosti ni bilo veliko pomembnih členov, je vodil le v soboto, ko je v prijateljskem srečanju v Ljudskem vrtu premagal hrvaško Gorico (1:0) in si prislužil aplavz.

Zdaj je vijoličasta četa vedno bolj številčna. V četrtek se je vrnil še zadnji reprezentant. To je Črnogorec Luka Uskoković, ki brani barve mlade izbrane vrste. Milanič je vesel, da sta se A-reprezentanta Amir Dervišević in Luka Zahović, ki je v torek debitiral za najboljšo slovensko reprezentanco, v mesto ob Dravi vrnila zdrava.

"Imata veliko željo za igranjem," dodaja njun trener Milanič, ki ga je v dobro voljo spravila vrnitev Blaža Vrhovca, ponovno pa ga skrbi položaj desnega bočnega branilca. Martin Milec zagotovo ne bo nared, Denis Klinar pa je v teh dneh doma, a Milanič srčno upa, da si bo že do petka, ko bo na sporedu zadnji trening pred gostovanjem v Novi Gorici, toliko opomogel, da bo lahko kandidiral za sobotno tekmo 13. kroga.

Novopečeni reprezentant z nastopom, Luka Zahović, se je vrnil v klub z veliko željo po igranju. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Novopečeni reprezentant z nastopom, Luka Zahović, se je vrnil v klub z veliko željo po igranju. Foto: Morgan Kristan / Sportida

V mesto vrtnic se bo odpravil tudi Marko Šuler, ki že nekaj dni trenira z ekipo, poleg Klinarja pa je za sobotni nastop vprašljiv še Jan Mlakar. "Prisotna je bolečina. Ne vem, kako bo pri njem. Petkov trening bo pokazal, ali bo v kadru ali ne," bi lahko trener Maribora ostal brez razigranega napadalca, ki je v tej sezoni dosegel sedem zadetkov in si s soigralcem Dinom Hotićem ter napadalcem Mure Rokom Sirkom deli prvo mesto.

Luka Zahović
Sportal Neverjetno, kaj vse združuje Luko in Zlatka Zahovića!

Želi obdržati prednost pred zmaji

Za večni derbi 15. kroga med Mariborom in Olimpija vlada veliko zanimanje. | Foto: Mario Horvat/Sportida Za večni derbi 15. kroga med Mariborom in Olimpija vlada veliko zanimanje. Foto: Mario Horvat/Sportida Maribor bo za razliko od večnega tekmeca Olimpije, ki je v sredo napolnil mrežo Kopru na Bonifiki (5:0), po obveznostih v prvenstvu dejaven tudi v pokalu, kjer se bo v prvi četrtfinalni tekmi udaril proti Domžalam. Bo zaradi tega Milanič imel dve različni postavi, saj nato sledi večni derbi z Olimpijo (sobota, 27. oktober)?

"Na to vprašanje ne morem odgovoriti, saj je to vedno odvisno od dnevne situacije. Zelo pomembna je prva tekma z Gorico, saj želimo obdržati prednost na lestvici," sporoča trener vijolic, ki ima po uvodni tretjini sezone pred Olimpijo pet točk prednosti. "Potem se bomo lotili pokalne tekme z Domžalami, zagotovo z upoštevanjem, da imamo še eno pokalno tekmo, zatem pa še derbi z Olimpijo. Obeta se mešanica, zato bomo pozorni na vse," je Milanič namignil, da bi lahko pokalni spopad z Domžalami nekoliko žrtvoval na račun sobotnega spektakla z Olimpijo, ki bo napolnil Ljudski vrt.

Sportal Ali bo Fazanerija še tretjič zapored razprodana?

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte