Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 10. 2018,
10.33

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

4

Natisni članek

Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 19. 10. 2018, 10.33

5 let, 6 mesecev

Predsednik Olimpije o viziji kluba

Mandarić razmišlja o odhodu iz Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

4

Milan Mandarić | Bo Milan Mandarić po koncu sezone, če bo ta zadovoljila njegove poslovne in športne cilje, zapustil klub? | Foto Žiga Zupan/Sportida

Bo Milan Mandarić po koncu sezone, če bo ta zadovoljila njegove poslovne in športne cilje, zapustil klub?

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ko je ameriški poslovnež srbskih korenin Milan Mandarić leta 2015 prevzel Olimpijo, je ljubljanski klub vstopil v najuspešnejše rezultatsko obdobje. Zmaji so dvakrat postali prvaki, v prejšnji sezoni osvojili celo dvojno krono. Predsednik Mandarić želi uresničiti vizijo o tem, da bi bila Olimpija največji klub v tem delu Evrope. Če bi se mu posrečilo že do konca sezone 2018/19, bi lahko zapustil klub. To je med vrstnicami sporočil v izjavi za javnost.

Po manj uspešnem vstopu v sezono, ki so ga zaznamovali številne trenerske menjave in zaostanek na prvoligaški lestvici za vodilnim Mariborom, so zmaji pod taktirko Zorana Barišića zapluli v nekoliko bolj mirne vode. V pokalu so si po visoki zmagi na Bonifiki nad Koprom že bolj ali manj zagotovili preboj v polfinale, v prvenstvu, kjer jih konec meseca čaka večni derbi v Ljudskem vrtu, pa za vijolicami po uvodni tretjini sezone zaostajajo pet točk.

NŠ Mura NK Rudar
Sportal Tudi Mura, podobno kot Olimpija, povsem blizu polfinala. Podvig Aluminija v Krškem.

Prepričan, da bo Olimpija tudi v prihodnjih letih šampion

Predsednik Olimpije bi si želel večjega obiska tekem v Stožicah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Predsednik Olimpije bi si želel večjega obiska tekem v Stožicah. Foto: Urban Urbanc/Sportida Predsednik Milan Mandarić je že leta 2015, ko je prevzel Olimpijo iz rok Izeta Rastoderja, napovedal, da si želi z zeleno-belimi izboriti status najboljšega kluba v tej regiji, opozoril je tudi na boljše delo in klubsko infrastrukturo, kar zadeva napredek klubskega podmladka. V tej sezoni želi ubraniti dvojno slovensko krono ter utrditi in prenoviti mladinski pogon, zaradi česar je pred kratkim prag ljubljanskega kluba prestopil Hrvat Fabijan Komljenović. V začetku oktobra je postal vodja mladinskega pogona in svetovalec predsednika Olimpije za športne zadeve.

Mandarić si prizadeva, da bi mladinski pogon vsako leto zagotovil vsaj enega kakovostnega igralca za člansko ekipo. Želi si tudi izboljšav na finančnem področju, krepitve ugleda kluba v lokalnem in širšem okolju, ne nazadnje pa v Stožice na ogled tekem Olimpije pripeljati bistveno več gledalcev, kot jih spremlja tekme ljubljanskega kluba v tej sezoni. "Prepričan sem, da bomo vse to skupaj brez težav dosegli, da bo Olimpija tudi v prihodnjih letih, ne glede na to, kdo jo bo vodil, to, kar je tudi danes – šampion," je sporočil predsednik Mandarić. S stavkom, da je njegova želja, da večino ciljev dosežejo do konca tega prvenstva, saj bi bilo s tem izpolnjeno tudi njegovo poslanstvo v klubu, je namignil na možnost svojega odhoda. Bo po koncu sezone 2018/19 predal zeleno-beli klub v roke nasledniku?

Izjava za javnost predsednika NK Olimpija Ljubljana

Spoštovani ljubitelji Nogometnega kluba Olimpija!

Za nami je uspešna sezona, ki je zaznamovana z največjimi uspehi v zgodovini NK Olimpija Ljubljana. Letošnje ambicije niso nič manjše. Po nekoliko slabšem začetku prvenstva se je Olimpija vrnila v odlično formo in nezadržno grabi proti vrhu lestvice, tudi pokalno tekmovanje smo odprli in nadaljevali z zmago. Do konca in do uresničitve moje vizije o pomenu in vlogi NK Olimpija Ljubljana v Sloveniji in v Evropi nas čaka še veliko pomembnih tekem. Moja želja je, da večino ciljev dosežemo do konca tega prvenstva, s tem bi bilo tudi moje poslanstvo v klubu izpolnjeno. Letošnja strategija izhaja iz vizije o Olimpiji kot najboljšem in najbolj uspešnem slovenskem nogometnemu klubu. Na poti k uresničitvi tega cilja si želimo predvsem:

• Vzpostaviti optimalno in učinkovito ravnotežje v članskem moštvu. Zagotovili bomo vso potrebno podporo trenerju in tehničnemu osebju pri projektu zagotavljanja močnega in enotnega moštva, v katerem bodo imeli vsi posamezniki ustrezen pomen in vlogo. 

• Utrditi in prenoviti mladinski pogon. S pravo strategijo in trdim delom želimo doseči, da bo v prihodnje klub iz mladinskega pogona vsako leto zagotovil najmanj enega kakovostnega igralca za člansko moštvo, zato bomo mladinski pogon okrepili tudi kadrovsko, prizadevali pa si bomo tudi za izboljšanje tehničnih pogojev na trening igriščih.

Navijaška skupina Green Dragons je pred kratkim praznovala 30 let obstoja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navijaška skupina Green Dragons je pred kratkim praznovala 30 let obstoja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

• Izboljšati poslovno in finančno kondicijo v klubu. V zadnjih mesecih smo veliko naredili na področju poslovnega sodelovanja z uglednimi podjetji, kot so zavarovalnica Merkur, Mercedes, Terme Čatež, Pekarna Pečjak in drugi. To bomo nadaljevali v prihodnje.

• Krepiti enotno vzdušje in občutek povezanosti med vsemi, ki dihajo z(a) Olimpijo. Igralci, zaposleni, tehnično osebje, navijači in podporniki. V ta namen bomo organizirali sestanke, s katerimi bomo zagotovili dobro obveščenost o vseh pomembnih dogajanjih. 

• Veliko bomo delali pri dodatni motivaciji za ogled Olimpijinih tekem. V sodelovanju s partnerji si bomo prizadevali pripeljati čim več novih gledalcev v Stožice.

• Z družbeno odgovornimi projekti bomo krepili ugled kluba v lokalnem in širšem okolju. 

Dragi prijatelji,
prepričan sem, da bomo vse to skupaj brez težav dosegli, da bo Olimpija tudi v prihodnjih letih, ne glede na to, kdo jo bo vodil, to, kar je tudi danes – šampion.

Vaš predsednik
Milan Mandarić

Darko Milanič
Sportal Milanič bi zavrnil ponudbo za selektorja
Sportal Od dela v piceriji do statusa legende NK Maribor #video
Sportal Ali bo Fazanerija še tretjič zapored razprodana?
Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Maribor maščeval Keka, Olimpija navdušila v BiH
Ne spreglejte