Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
20.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

Natisni članek

Jasmin Handanović NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 18. 10. 2018, 20.55

5 let, 6 mesecev

Intervju z Jasminom Handanovićem

Od dela v piceriji do statusa legende NK Maribor #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

V obdobju reprezentančnega premora je ekipa Planet TV obiskala nogometaše Maribora in se tam pogovorila z Ljubljančanom, ki v Ljudskem vrtu že sedem let brani vrata njihovega kluba, v katerem se je vpisal med legende. Z Jasminom Handanovićem, ki je star že 40 let, a se počuti, kot da bi jih imel deset manj.

Darko Milanič
Sportal Milanič bi zavrnil ponudbo za selektorja

Pri 40 letih ste še vedno v zelo dobri formi?
Leta so samo številka, ampak vseeno mi pride prav pomoč strokovnega vodstva. Zaupanje, ki ga čutim. Tudi trener vratarjev Mitja Pirih je v veliko pomoč. Pri 40 letih se ni lahko obdržati.

Koliko se počutite, da ste stari?
Rekel bi, da jih imam 30.

V Mariboru ste od leta 2011, v tem času ste zbrali 330 nastopov, od katerih je bilo 74 evropskih. Na kar 125 tekmah ste mrežo ohranili nedotaknjeno. Česa se najraje spominjate?
To je mozaik, k ga je sestavil naš športni direktor Zlatko Zahović. Brez dobre ekipe ne bi bilo dobrih rezultatov. To je delo strokovnega vodstva. Najbolj pa se mi je v spomin zagotovo vtisnila prva liga prvakov in tekma s Celticom v Glasgowu, kjer smo prišli do nje.

Jasmin Handanović se je v sedmih letih vpisal med legende NK Maribor. | Foto: Vid Ponikvar Jasmin Handanović se je v sedmih letih vpisal med legende NK Maribor. Foto: Vid Ponikvar

Se v Mariboru počutite dobro?
Maribor mi je ponudil tisto, česar drugje nisem imel. To je zagotovo klub, ki se lahko po organiziranosti primerja tudi z italijanskimi prvoligaši.

Ni pa bilo na vaši poti vedno vse postlano z rožicami. Preden ste prišli v Koper, ste razmišljali, da bi končali športno pot.
Takrat sem igral v drugi ligi. Moral sem se odločiti, ali se splača ali ne. Potem je prišla ponudba iz Kopra in rekel sem si, da jo bom izkoristil, če se je že ponudila.

Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Maribor maščeval Keka, Olimpija navdušila v BiH

Potem se je začela pot navzgor …
Potem se je začela pot navzgor in ostalo je zgodovina.

Je res, da ste, ko ste igrali v drugi ligi, pomagali tudi z delom v piceriji?
Da, precej hitro sem šel s trebuhom za kruhom. Ni bilo vedno vse lepo. Takrat mi je stric ponudil, da živim pri njem. Ob tem sem mu še malce pomagal pri delu v piceriji.

Od bratranca Samirja Handanovića se je v reprezentanci ogromno naučil. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Od bratranca Samirja Handanovića se je v reprezentanci ogromno naučil. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vseskozi ste bili povezani tudi s svojim mlajšim bratrancem, ki že vrsto let spada med najboljše vratarje v Evropi, Samirjem Handanovićem.
Da. Veliko mi je pomagal. Ko sem bil brez kluba, sva skupaj trenirala. Po njem sem se tudi zgledoval. Tudi pozneje, v reprezentanci, sem se od njega veliko naučil. Vesel sem, da je letos le dočakal ligo prvakov.

Kdaj mislite nehati, če sploh kdaj?
Težko vprašanje. Prej ali slej bo napočil tudi ta trenutek, a dokler mi klub zaupa in dokler bom čutil, bom še branil. Bom pa končal v Mariboru.

Jan Mlakar
Sportal Jan Mlakar zapustil reprezentanco
Ne spreglejte