Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2022,
11.45

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Natisni članek

1. SNL AEL Limassol Amadej Maroša NK Mura

Sobota, 8. 1. 2022, 11.45

2 leti, 3 mesece

Amadej Maroša se seli na Ciper

Poslavlja se še eden izmed junakov Mure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Mura Tottenham, Amadej Maroša | Amadej Maroša je v tej sezoni zabil nepozaben gol proti Tottenhamu. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Amadej Maroša je v tej sezoni zabil nepozaben gol proti Tottenhamu.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometni prvak Mura v prihodnje ne bo več računal na napadalca Amadeja Marošo. Kot so sporočili iz soboškega kolektiva, se 27-letnik seli k ciprskemu prvoligašu AEL Limassolu. Maroša, ki je otrok Mure, mora opraviti še zdravniški pregled.

Maroša je v Fazaneriji neprekinjeno igral od sezone 2016/17 in odtlej na 204 uradnih tekmah dosegel 88 zadetkov, kar ga uvršča na prvo mesto strelcev v novejši zgodovini kluba, so zapisali pri Muri.

Zdaj se bo ob plačilu odškodnine prvič preizkusil v tujini, prestop pa bo uradno potrjen, ko bo napadalec opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo, kar naj bi se zgodilo v prihodnjih dneh.

"Za nami je izjemno obdobje, popotovanje od tretje lige do konferenčne lige. Vesel sem, da sem rasel skupaj z Muro in bil zraven ob največjih uspehih kluba. Vsi ti uspehi mi bodo za vedno ostali v spominu. Toda pri vsaki zgodbi pride konec in tukaj se končuje tudi moja skupna pot z Muro. Vsaj za zdaj," je za spletno stran Mure dejal Maroša.

"Mislim, da je prišel pravi čas, da storim korak naprej v karieri. Odločitev ni bila lahka, a želim se preizkusiti tudi na tujem. Hvala vsem v klubu, ki so vseskozi verjeli vame, hvala navijačem, Black Gringosom in preostalim, ki so nam vedno stali ob strani. Res je, da odhajam iz Mure, a seveda bom ostal njen velik navijač. Hvala za vse," je še povedal.

AEL Limassol, ki ga je leta 2005 nekaj mesecev vodil Bojan Prašnikar, je šestkratni ciprski prvak in sedemkratni pokalni. Trenutno je po 14 krogih deseti med 12 prvoligaši.

Vodi sicer njegov mestni tekmec Apollon, kjer kot posojen nogometaš Dynama Dresdna igra tudi Luka Štor. V elitni ciprski ligi igra tudi Denis Popović za Anorthosis Famagusto, Kenan Bajrić pa je posojen Pafosu, ki ga vodi Darko Milanič.

Preberite še:

Zoran Zeljković
Sportal Presenečenje v Kopru, Štajerci po hudem boju izgubili v Zagrebu
Sportal Elšnik: Plače so zdaj redne, dolgovi ostajajo iz ere Mandarića #video
Sportal Vijolice pazijo, da ne bo okužb, Šuler napoveduje dve bombi #video
Ne spreglejte