Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
20.10

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Senijad Ibričić Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Domžale

Sreda, 10. 4. 2019, 20.10

5 let

Poročilo s tekme Domžale : Triglav

Maestralni Ibričić popeljal Triglav do katastrofe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
NK Domžale, NK Triglav, Prva liga Telekom Slovenije | Kapetan Domžal Senijad Ibričić je zlahka opravil s Kranjčani. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Kapetan Domžal Senijad Ibričić je zlahka opravil s Kranjčani.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Domžal so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 6:1 (2:0). Čeprav niso mogli računati na kaznovanega Amedeja Vetriha, so Domžalčani brez velikih težav odpravili Kranjčane. Triglav, ki je septembra že presenetil v Domžalah (2:1), je bil tokrat daleč od zmage, saj so domači večji del tekme prevladovali.

Domžale : Triglav 6:1 (2:0)

Športni park, gledalcev 900, sodniki: Matković, Vukan in Klančnik.
Strelci: 1:0 D. Kryeziu (12./avtogol), 2:0 Ibričić (26.), 3:0 Ibričić (49.), 4:0 Nicholson (76.), 5:0 Gnezda Čerin (80.), 6:0 Ibričić (86./11 m), 6:1 Svraka (90.).

Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Hodžić (od 73. Žužek), Mujan (od 78. Pečnik), Ibričić, Gnezda Čerin, Podlogar, Vuk (od 59. Nicholson).
Triglav: Arko, D. Kryeziu, Karamatić, Kumer, Rogelj, Mertelj, E. Kryeziu (od 56. Svraka), Tijanić, Crnov (od 78. Kopač), Udovič (od 60. Žurga), Majcen.

Rumeni kartoni: Ibričić; Mertelj, Kumer.
Rdeči karton: /.

Domžale so prišle do 11. zmage v sezoni in imajo na tretjem mestu tri točke prednosti pred četrtouvrščenim Celjem. Triglav pa je po 14. porazu ostal na sedmem mestu.

Mura, Olimpija
Sportal Maribor lahko pripravlja proslavo, Robert Pevnik že nekdanji trener Olimpije?

Prvi gol so si gostje zabili sami ...

NK Domžale, NK Triglav, Prva liga Telekom Slovenije | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida Domžalčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec in ga zasluženo dobili z 2:0. Domači so povedli v 12. minuti, ko je po podaji Tonćija Mujana z leve strani žogo v lastno mrežo preusmeril Drilon Kryeziu. Prednost so izbranci Simona Rožmana podvojili v 26. minuti, ko je Senijad Ibričić z desne strani podal na drugo vratnico, v gneči pred vrati pa se nihče ni dotaknil žoge, Jalen Arko jo je le preusmeril v vratnico, od koder se je odbila čez golovo črto.

Sicer pa so imeli domači še kar nekaj obetavnih strelov, med drugim Matej Podlogar v šesti, Mujan v 25., Gaber Dobrovoljc v 33. (Drilon Kryeziu je žogo dobil z golove črte) in 39. ter Slobodan Vuk v 40. minuti. Na drugi strani je omembe vreden strel imel le Gašper Udovič, a je v osmi minuti zadel zunanji del mreže. Domači so sicer v deveti minuti zahtevali tudi najstrožjo kazen, ko je v kazenskem prostoru padel Ibričić, a je sodnik ocenil, da je domači zvezdnik simuliral.

Fotogalerija s tekme v Domžalah, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 14

... nato v zadnjih sekundah omilili katastrofo

Kranjčani so izkusili nenadejano visok poraz. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kranjčani so izkusili nenadejano visok poraz. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Že v 49. minuti pa so Domžale vodile že s 3:0. Ibričić je izvedel prosti strel z leve strani in žogo spravil ob oddaljeni vratnici v mrežo za svoj osmi zadetek v sezoni. Čeprav so imeli triglavani zatem dve polpriložnosti, pa so bili rumeni še vedno boljši tekmec, še naprej poskušali s streli in v 76. minuti znova zadeli, potem ko je po levi pobegnil Shamar Nicholson in na koncu rutinirano ugnal še Arka. Za Nicholsona je to deveti gol v sezoni.

Za "petardo" je v 80. minuti poskrbel Adam Gnezda Čerin, ki je z glavo unovčil podajo Matije Roma z desne strani. Prav Rom je v 85. minuti poskrbel tudi za najstrožjo kazen, ko je ob Udoviču padel v kazenskem prostoru, z bele točke je streljal Ibričić ter dosegel "hattrick" in deveti zadetek sezone. Že pred tem je Tilen Pečnik s 25 metrov z močnim strelom zadel prečko. Končni izid je postavil Muamer Svraka, ko je po tleh zadel s prostega strela s 30 metrov. Žoga je tudi nekoliko presenetila Krševana Santinija, ko je spremenila smer po dotiku Dobrovoljca.

Domžalčani bodo v 27. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Kranjčani pa bodo gostili Velenjčane.

Vrhunci tekme:

Dogajanje v Domžalah v živo:

Gooooool! 6:1. Noro, v polno so zadeli tudi Gorenjci. Častni zadetek za Triglav je v izdihljajih sodnikovega podaljška prispeval Muamer Svraka. Domžale so tako zmagale s "teniških" 6:1 in se utrdile na tretjem mestu, ki prinaša igranje v Evropi.

Zadetek Muamerja Svrake:

Goooooool! 6:0! 86. minuta. Kdo drug kot Senijad Ibričić! Z bele točke je poskrbel za hat-trick in povišal prednost na neverjetnih 6:0. Kranjčani so pred bolečim potopom.

Zadetek Senijada Ibričića:

84. minuta: rezervist Domžal Tilen Pečnik je s projektilom s 30 metrov stresel prečko, gostje so imeli veliko sreče.

Goooooool! 5:0. 81. minuta. V mreži gorenjskega prvoligaša je odjeknila domžalska petarda. Peti zadetek na tekmi je dosegel reprezentant Adam Gnezda Čerin, podajo je prispeval Matija Rom.

Zadetek Adama Gnezde Čerina:

Gooooool! 4:0! 76. minuta. Triglav je pred velikim potopom. Shamar Nicholson je povišal prednost Domžal na 4:0 in se veselil že devetega zadetka v tej sezoni. Jamajčan je najboljši klubski strelec. Asistenco je prispeval Žan Žužek.

Zadetek Shamarja Nicholsona:

Gooooool! 3:0! 48. minuta. Kapetan Domžal je neumoren. Senijad Ibričić se je vpisal še enkrat med strelce. Tokrat je izvajal prosti strel z leve strani kazenskega prostora, žoga pa je na poti do mreže nekoliko spremenila smer in končala v mreži Triglava. Domžale imajo visoko prednost.

Konec prvega polčasa v Domžalah. Gostitelji vodijo z 2:0 in so na poti k zmagi, s katero bi se utrdili na tretjem mestu.

Gooooool! 2:0! 26. minuta v Domžalah. Kapetan Senijad Ibričić je zadel v polno po strelu z razdalje, ko je bil od vrat oddaljen okrog 30 metrov. Sprva se je zdelo, da bo to predložek, nato pa se je žoga odbila od vratnice in končala izza hrbta kranjskega vratarja.

Zadetek Senijada Ibričića:

Gooooool! 1:0! 12. minuta v Domžalah. Gostitelji so povedli. Po podaji Tonćija Mujana je nogometaš Triglava Drilon Kryeziu preusmeril žogo v lastno mrežo in poskrbel za veselje rumenih.

7. minuta v Domžalah: Nogometaš Triglava Gašper Udovič je po podaji Luke Majcna ogrozil vrata Domžal, a je njegov strel švignil mimo vrat. Ostaja 0:0. Le dve minuti pozneje je Senijad Ibričić padel v kazenskem prostoru Kranjčanov, a je sodnik ocenil, da je simuliral padec, tako da mu je pokazal rumeni karton, kar je kapetana Domžal spravilo v slabo voljo.

Začetek tekme v Domžalah. V Športnem parku ob Kamniški Bistrici se merita Domžale in Triglav. Rumeni zmago, s katero bi se utrdili na tretjem mestu, lovijo brez kaznovanega Amedeja Vetriha, težave pa povzroča tudi poškodba Dejana Lazarevića. Predstavlja se veliko mladih igralcev, tako v eni kot drugi ekipi, Gorenjci pa potrebujejo točke, saj se krčevito borijo za obstanek. Vodi jih Dejan Dončić, ki odlično pozna domžalski klub, saj je vrsto let skrbel za vodenje mladinske šole.

Pestra prvoligaška sreda se bo nadaljevala ob 18. uri v Domžalah, kjer bo gostoval Triglav. Kateri enajsterici se bosta predstavili?

 

 

Ne spreglejte