Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

Nejc Vidmar Goran Brkić Nk Olimpija Robert Pevnik Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 27. 2. 2019, 4.00

5 let, 1 mesec

Po tekmi s Krškim iz tabora Olimpije

Po sanjskem debiju verjame, da lahko serijsko zmagujejo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Visoka zmaga Olimpije proti zadnjeuvrščeni ekipi Prve lige Telekom Slovenije še ne pomeni, da se Mariborčanom lahko tresejo kolena. Kadrovskih sprememb je bilo pri Olimpiji preprosto toliko, da trdnega jedra moštva in prave igre še ni.

Ne le brez Aljaža Ivačiča, Branka Ilića, Arisa Zarifovića, Andresa Vombergarja, ki so zapustili klub, Olimpija je na zelenico prišla še brez kaznovanega Mackyja Bagnacka ter poškodovanih Nika Kapuna, Roka Kronavetra in Vitje Valenčiča. Manjkal je tudi Dino Štiglec, ki naj bi odšel v Bate. Zaradi prevetrene postave je imel marsikdo tudi pomisleke. "Mi smo se želeli od tega ograditi. Mislim, da nam je na koncu kar dobro uspelo. Tudi igra ni bila slaba. Na tem je treba graditi in biti naslednjo tekmo še boljši," je bil po tekmi prepričan kapetan Olimpije Nejc Vidmar.

Vrnitev Brkića 

Goran Brkić se je vrnil na igrišče. | Foto: Vid Ponikvar Goran Brkić se je vrnil na igrišče. Foto: Vid Ponikvar "Imeli smo priprave. Bilo je dovolj, da se spoznamo in sprejmemo sistem novega trenerja. Vse se je razpletlo v redu, najpomembnejše so tri točke," je bil po tekmi zadovoljen vezist Goran Brkić. Pri moštvu Olimpije je poškodovan tudi mladi Jan Gorenc, v ekipi Olimpije je bilo sicer kar pet mladincev. "Zame oni niso več mladinci. Menim, da mora biti igralec pri 19 ali 20 letih pripravljen na igro v prvi slovenski ligi. Edino, kar manjka, so izkušnje in tekmovalni ritem," je o svojih igralcih dejal novi trener Olimpije Robert Pevnik.

Je pa Pevnik priznal, da je bilo pred tekmo nekaj pritiska in stresa, a da jim zmaga dviguje raven samozavesti. "Ta tekma nam je pokazala, s čim se moramo ukvarjati, da bomo še boljši. In moramo biti boljši, saj nas čakajo še težje tekme. Verjamem, da s temi nekaj manjšimi korekcijami in izboljšavo segmentov v igri lahko serijsko zmagujemo v slovenski ligi," samozavesti ne manjka Pevniku.

Kronaveter s poškodovanim gležnjem

Za serijsko zmagovanje bo Olimpija zagotovo potrebovala Kronavetra, ki je v Krškem v zadnjem hipu odpadel zaradi poškodbe gležnja. "Nam Kronaveter pomeni veliko, a moramo igrati tudi brez njega, saj se nikoli ne ve, kdaj pride poškodba. Normalno, da je odličen igralec, ni pa bil to noben šok. Jaz verjamem v vseh 25 oziroma 26 igralcev, ki jih imam v garderobi," pravi Olimpijin trener.

Rok Kronaveter je manjkal zaradi poškodbe gležnja. | Foto: NK Olimpija/SPS Rok Kronaveter je manjkal zaradi poškodbe gležnja. Foto: NK Olimpija/SPS

"Vemo, kaj on pomeni za našo ekipo. To je pokazal v zadnjih dveh, treh sezonah. Ampak imamo dovolj igralcev," je prepričan Brkić. Na prvi tekmi spomladanskega dela je tako prevladal ekipni duh, odlična je bila igra povratnika po poškodbi Brkića, ki je zaigral prvič po 2. septembru. Zabil je dva gola, tudi ključnega za vodstvo 2:1. "Mogoče smo s tem golom v tistem trenutku tekme res strli tekmeca. Ampak najbolj sem vesel, da smo prišli do treh točk, ki so zelo pomembne za nadaljevanje borbe," še meni Brkić.

Zmanjšali zaostanek za Mariborom Robert Pevnik je pred nadaljevanjem sezone samozavesten. | Foto: Vid Ponikvar Robert Pevnik je pred nadaljevanjem sezone samozavesten. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je zaostanek za Mariborom zmanjšala za dve točki. "Zmanjšali smo zaostanek, a je še vedno velik. Gremo iz tekme v tekmo in na koncu bomo maja pogledali, kje bomo. Če bomo v igri za naslov, bo to super, če pač ne, bomo na stvari gledali drugače," pravi Olimpijin kapetan Vidmar. "Zaostanek smo zmanjšali, ampak zdaj so misli že pri naslednji tekmi. Prvi krog je za nami. Vesel sem, da smo zmagali, ampak mi gledamo le sami sebe. Še bolj bom vesel, ko bodo drugi začeli gledati tudi nas," še meni Pevnik.

Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala v soboto, ko bo gostovala v Celju.

Preberite še:

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Olimpija na krilih Brkića napolnila mrežo Krškemu #video
Sportal Šimundža: VAR sem si želel že po tekmi z Olimpijo #video
VAR tehnologija
Sportal VAR na Hrvaškem že prihodnje leto
Zlatko Zahović
Sportal Zahović odgovoril na očitke: Nam sodijo pošteno, Olimpiji pa …
Ne spreglejte