Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2022,
10.40

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

4

Natisni članek

Albert Riera Damir Čontala 1. SNL Prva liga Telemach NK Mura NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 18. 7. 2022, 10.40

1 leto, 9 mesecev

Po tekmi Olimpija : Mura

Riera presenečen, trener Mure: Bil je sporen položaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

4

NK Olimpija : NK Mura, 1. SNL, Damir Čontala, Albert Riera | Čontala in Riera pred tekmo | Foto Sportida

Čontala in Riera pred tekmo

Foto: Sportida

"Dejstvo je, da je pred nami še veliko dela. V nogometu pa se vsak dan znova lahko naučiš nečesa novega. Ampak ti fantje delajo zelo dobro," je po nedeljski zmagi Olimpije nad Muro (2:0) dejal trener ljubljanske ekipe Albert Riera.

Čeprav so si po dolgotrajni poti z avtobusom z evropske preizkušnje v Luksemburgu želeli, da bi bila tekma z Muro odigrana pozneje, pa so nogometaši Olimpije kljub zavrnjeni prošnji v nedeljo z 2:0 (0:0) prišli do zmage na derbiju. Na tej tekmi je bila v vlogi favorita Mura, a varovanci Damirja Čontale v 90 minutah niso našli poti do gola, vselej je bil na mestu tudi izjemni vratar Matevž Vidovšek. Pred praznimi Stožicami sta v polno merila Đorđe Crnomarković in novinec med zeleno-belimi Samuel Pedro.

V taboru gostiteljev so bili po zmagi navdušeni. "Jasno je, da so nogometaši tisti, ki so opravili glavnino najtežjega dela. In za to jim moram čestitati. Pred tekmo sem jim rekel, da ne bomo iskali nikakršnih izgovorov. In dodal, da bomo poskušali tekmovati. Se boriti. Da je to naša dolžnost. Zato sem tudi res tako zelo vesel za fante. In ponosen nanje. Ponosen na to, kar so naredili," je po uvodnem obračunu nove sezone slovenskega prvenstva za klubsko stran povedal strateg Olimpije Albert Riera.

NK Olimpija : NK Mura, 1. SNL, Albert Riera | Foto: Sportida Foto: Sportida

"Res so se trudili. Res so dali vse od sebe. Rekel pa bom tudi tole: prišle bodo tudi tekme, ko bomo iskali predvsem način, kako priti do treh točk. Včasih bomo tudi izgubili. Včasih bomo igrali neprimerno boljše. Tokrat pa smo zmagali in prisoten je občutek, da smo igrali res dobro. Toda v ponedeljek bomo ob devetih zjutraj spet tukaj. In spet bomo garali tako, kot smo na moj prvi dan pri Olimpiji. Dejstvo je, da je pred nami še veliko dela. V nogometu pa se vsak dan znova lahko naučiš česa novega. Ampak ti fantje delajo zelo dobro," je zadovoljen Španec.

"Presenečen sem nad tem, kako so potekali dnevi, ki smo jih za zdaj preživeli skupaj. Toda kot sem že poudaril; še naprej bomo garali. Trdo delali. In se učili ter poskušali biti iz tekme v tekmo boljši. Kar zadeva tokratno tekmo, bom rekel le še tole: mislim, da smo si zmago zaslužili. Proti, jasno, zelo kakovostnemu nasprotniku," je še sklenil Riera.

Čontala po koncu tekme ni skrival razočaranja. | Foto: Sportida Čontala po koncu tekme ni skrival razočaranja. Foto: Sportida Čontala: Zelo smo razočarani

Razočaranja pa po porazu niso skrivali pri Muri. Zapravili so veliko priložnosti. "Zelo smo razočarani, vsi mislimo, da smo si zaslužili več. Nismo imeli sreče, hkrati pa smo si ogromno krivi tudi sami, saj smo zapravili številne priložnosti, sploh v prvem polčasu, ko se je zdelo, da imamo popoln nadzor nad tekmo," je po tekmi za Murino spletno stran dejal trener Damir Čontala, ki se je obregnil tudi ob eno izmed sodniških odločitev.

"Sporno je bilo tudi, ko je šel Amar Beganović sam proti golu. V posnetku se zdi, da je bil prekršek celo znotraj kazenskega prostora, zagotovo pa je bil to položaj tudi za rdeči karton, saj je šel naš igralec sam proti golu," je menil Čontala.

"Je, kar je. To je šele prvi krog, treba je dvigniti glave, čez štiri dni nas čaka že nova tekma. Vsekakor pa je velika škoda za izgubljene točke, mislim, da bi si vsaj eno danes zaslužili. Enostavno moramo začeti izkoriščati priložnosti, jemljemo si preveč časa, potrebujemo bolj samozavestne zaključke." A časa za objokovanje pri Muri ne bo, saj jo tako kot Olimpijo že sredi tedna čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

Olimpija : Mura, foto: Sportida:

Fotogalerija
1 / 53

Preberite še:

Sportal Olimpija iz Otoka pripeljala novinca, okrepitev za Man United
NK Olimpija : Differdange, kvalifikacije konferenčna liga, Albert Riera
Sportal Nove težave za Olimpijo, vodstvo lige zavrnilo prošnjo Ljubljančanov
NŠ Mura Sfintul Gheorghe
Sportal Mura zanesljivo v drugi krog, Olimpija se je pred blamažo rešila v 112. minuti
Ne spreglejte