Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 12. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

NK Bravo Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 13. 12. 2019, 4.00

4 leta, 4 mesece

NK Bravo in boj za preživetje

Odločeni stopiti na plin, saj ne želijo trepetati za obstanek #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Pred nogometaši Brava je zahteven drugi del sezone, ko si bodo skušali zagotoviti obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Njihova trenutna resničnost je predzadnje, deveto mesto, kar pomeni dodatne kvalifikacije za obstanek med elito. Glavni trener Dejan Grabič bo imel do začetka januarskih priprav zato veliko dela. V prestopnem roku pa ne napovedujejo velikih kadrovskih sprememb.

Preboj na najmanj osmo mesto, ki zagotavlja neposredni obstanek, je mogoč, vendar nikakor ne preprost projekt. Glavni tekmec Triglav s tremi točkami prednosti ima veliko tovrstnih izkušenj, a tudi Tabor iz Sežane s točko več je s svojo ekipo izjemno zahteven nasprotnik. Prav te tri ekipe, ob čemer ne bi radi podcenjevali zadnjega Rudarja, bodo odločale o vrstnem redu v spodnjem delu lestvice. To so tudi edine tri ekipe, ki jim jih je letos uspelo premagati doma. "Naučiti se moramo bolj kakovostno braniti in mislim, da smo na zadnjih petih tekmah v tem pogledu naredili velik napredek," poudarja trener Brava Dejan Grabić.

Vedo, v kakšnem položaju so

Prejeli so 38 golov, 11 oziroma 12 več pa sta jih prejela ravno največja konkurenta Triglav in Rudar. Tudi gostovanja so bila skromna, od 30 mogočih točk so jih osvojili samo pet. Na tujem so zabili le 13 golov, od tega jih je pet prispeval Aljoša Matko: "Pred drugim delom se bomo morali kar najbolj pripraviti. Vemo, v kakšnem položaju smo, potrebujemo točke, da ne bomo na zadnjih tekmah trepetali za obstanek."

Aljoša Matko je bil eden najbolj razpoloženih igralcev Brava v prvem delu sezone. | Foto: Vid Ponikvar Aljoša Matko je bil eden najbolj razpoloženih igralcev Brava v prvem delu sezone. Foto: Vid Ponikvar

Zdaj so na vrsti analize in iskanje novih okrepitev, časa je dovolj. Prestopni rok se bo končal 15. februarja, a Grabić ne pričakuje velikih premikov, "v 90 odstotkih bo ekipa enaka", poudarja.

Pri Bravu se zavedajo, da je bila že sama uvrstitev v prvo ligo zelo velik uspeh, tako da vrnitev v drugo ligo ne bi pomenila prevelike tragedije. Srečali bi se z resničnostjo, uresničljivo pa je po drugi strani tudi to, da si ob dobrem delu v nadaljevanju prvenstva zagotovijo obstanek.

Lestvica:

Preberite še:

Ljudski vrt stadion Maribor
Sportal Župan napovedal, da bo Ljudski vrt obnovljen do spomladi 2021
Sportal Ko je ponudil odstop, mu je vodstvo kluba popihalo na dušo
Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video
Sportal Rok Kronaveter odgovoril vsem, ki Mariboru mečejo pod nos lepo igro Olimpije #video
Sportal Matjaž Kek povedal, zakaj je Slovenija ostala brez evropskega prvenstva #video
Ne spreglejte