Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2020,
15.55

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije testiranje Koronavirus

Četrtek, 4. 6. 2020, 15.55

3 leta, 10 mesecev

NZS sporočila odlično novico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
NK Olimpija trening | NZS sporočila, da so pred nadaljevanjem zdravi vsi člani slovenskih prvoligašev. | Foto Grega Valančič / Sportida

NZS sporočila, da so pred nadaljevanjem zdravi vsi člani slovenskih prvoligašev.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Na testiranju članov nogometnih klubov prve lige Telekom Slovenije, ki je potekalo v sredo 3. junija, so bili vsi testi na covid-19 negativni, je sporočila Nogometna zveza Slovenije (NZS). Prvenstvo se bo s prvima tekmama 26. kroga nadaljevalo v petek, 5. junija.

Mladen Rudonja
Sportal Športni direktor Olimpije spregovoril o usodi Safeta Hadžića #video

Nogometaši, člani klubov in sodniki so v sredo opravili testiranje na novi koronavirus. Vsi testi pa so bili negativni, kar posledično pomeni, da so po navedbah NZS zdaj izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje državnega prvenstva.

Iz NZS so sporočili, da novih testiranj do konca prvenstva predvidoma ne bo, so pa možna, "v kolikor bi se epidemiološka slika v Sloveniji spremenila".

"Če bi se v času prvenstva pojavil sum na okužbo s covidom-19, bodo odgovorne klubske službe sprejele potrebne dodatne ukrepe za ugotovitev in morebitno zajezitev okužbe," je še sporočila NZS, ki je pokrila stroške testiranj vseh desetih klubov.

Po navedbah krovne nogometne zveze pri nas je bilo testiranih predvidoma med 30 in 35 članov vsakega izmed prvoligašev, med katere spadajo igralci s pravico nastopa na tekmah prve lige ter tudi klubsko osebje.

Sportal Vesel, da je nazaj, a manjkajo tekme #video

V Ljubljanskem območju so testirali člane Olimpije, Brava, Domžal, Tabora Sežane in Triglava. V Mariboru pa člane Maribora, Aluminija, Celja, Mure ter Rudarja iz Velenja.

Nogometaši vodilnega moštva lige, Olimpije so po navedbah iz kluba teste opravili z odvzemom brisov iz avtomobilov, podobno je bilo tudi pri drugih klubih.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo v petek s tekmami 26. kroga, ko bosta na sporedu obračuna med Aluminijem in Muro ter Celjem in Rudarjem.

Na lestvici vodi Olimpija s 50 točkami. Pet točk zaostajata Celje in Aluminij, sedem Maribor. Peta je Mura z 38 točkami. Sledijo Tabor, Bravo in Triglav. Na dnu lestvice pa je Rudar s 16 točkami zaostanka za devetimi Domžalami.

Preberite še:

Mladen Dabanović
Sportal Slovenska legenda, ki še pomni, kako je Maribor živel v senci Olimpije
Sportal Velika smola Aluminija, ki je ostal brez najboljšega #video
Jasmin Handanović
Sportal Maribor osrečil ikono, rekord 1. SNL v hudi nevarnosti
Ne spreglejte