Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 7. 2021,
10.22

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

poletni prestopni rok NK Maribor NK Maribor Aljaž Antolin Renato Simić Denis Rajbar Azur Mahmić NK Mura 1. SNL

Petek, 16. 7. 2021, 10.22

2 leti, 9 mesecev

Poletni prestopni rok v Sloveniji

Spremembe pri Muri in Mariboru, ki je okrepitev našel kar v Fazaneriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
NK Maribor NŠ Mura | Prvaki iz Murske Sobote so predstavili prvo poletno okrepitev. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Prvaki iz Murske Sobote so predstavili prvo poletno okrepitev.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometni prvak Mura je tik pred začetkom nove sezone 1. SNL pripeljal prvo poletno okrepitev. Prišel je mladi branilec Azur Mahmić, ki mu v Bosni in Hercegovini napovedujejo bleščečo prihodnost. Fazanerijo na drugi strani zapuščata obetavni najstnik Aljaž Antolin, ki je sklenil sodelovanje s slovenskim podprvakom Mariborom in okrepil neposrednega tekmeca v boju za naslov, ter Renato Simić, ki ga že dalj časa pestijo zdravstvene težave.

slavje NŠ Mura Fazanerija
Sportal Slovenskima velikanoma kruli v želodcu, to bo še dramatično
NK Maribor Urartu
Sportal Velik preobrat Maribora za zmago na štajerskem derbiju

V taboru Mure se po veličastni zmagi nad Škendijo, s katero so izbranci Anteja Šimundže izenačili slovenski rekord v kvalifikacijah za ligo prvakov iz leta 2004 (zmaga Gorice nad Köbenhavnom s 5:0 na Danskem), pripravljajo na začetek prvenstvene sezone. V soboto bo v Prekmurju gostoval Tabor, nato se bo pozornost preusmerila na nadaljevanje evropske sezone in prihod bolgarskega prvaka Ludogorca, konkurenco v zadnji vrsti pa je okrepil mladi novinec iz Bosne in Hercegovine.

Mahmić: Najboljša možnost za moj razvoj 

Triletno pogodbo z Muro je sklenil 18-letni Azur Mahmić, ki lahko igra na položaju osrednjega in levega bočnega branilca. V prejšnji sezoni je visokonogi nogometaš (192 cm) kljub mladosti v prvenstvu BiH zbral kar 29 nastopov, nato pa se je njegov klub Mladost Doboj-Kakanj znašel v težavah, tako da je sledil odhod najboljših igralcev. To so izkoristile tudi Domžale in v svoje vrste pripeljale 21-letnega Enesa Alića, Mura pa je v sodelovanju z agencijo The Bond Sport Management odprla vrata še tri leta mlajšemu branilcu, ki brani tudi barve mlade izbrane vrste Bosne in Hercegovine.

"Mura je najboljša možnost za moj razvoj. Klub ima odlične pogoje in sijajne navijače. V čast si štejem, da sem postal član državnih prvakov. Dal bom vse od sebe in verjamem, da se bom zelo hitro vključil v ekipo," je ob sklenitvi sodelovanja sporočil mladi branilec, tudi prva poletna okrepitev slovenskih prvakov.

"Azurja smo spremljali že nekaj časa. Veseli nas, da je ob obilici ponudb iz tujine za nadaljnji korak v karieri izbral prav Muro. Čeprav je še mladinec, ima že konkretne izkušnje v članskem nogometu. Prihaja v nogometno mesto in v okolje, kjer se ceni trdo delo. Verjamemo, da bo s svojim talentom izkoristil dane pogoje in v Murski Soboti napredoval na vseh področjih," je dejal športni direktor Denis Rajbar.

Mura bo v soboto v uvodnem krogu nove prvenstvene sezone gostila Tabor. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura bo v soboto v uvodnem krogu nove prvenstvene sezone gostila Tabor. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je tako uradno predstavila šele prvo poletno okrepitev, pred tem pa si je za največji (kadrovski) dosežek štela, da je zadržala jedro najboljših igralcev, s katerimi je v prejšnji sezoni dosegla zgodovinski dosežek in prvič postala najboljša v Sloveniji. Trener Šimundža se je razveselil tudi vrnitve številnih nogometašev, na katere v prejšnjih mesecih ni mogel računati, saj so še okrevali po hujših poškodbah. To sta na primer kapetan Alen Kozar in pa branilec Marin Karamarko. Zdaj sta že pripravljena, s tem pa sta tudi razširila konkurenco.

Simić odhaja brez uradnega nastopa

Po drugi strani pa v Prekmurju ni več Aljaža Antolina in Renata Simića. Nekdanji slovenski reprezentant do 19 let se je Muri pridružil v začetku leta 2020, se izkazal na nekaterih pripravljalnih tekmah, nato pa na pripravah v Turčiji utrpel poškodbo kolena, ki ga je za dalj časa oddaljila od igrišča.

Okrevanje še vedno traja, v klubu pa so z nogometašem, ki se je pred tem dokazoval pri Fiorentini, sporazumno prekinili pogodbo, tako da mladi krilni napadalec zapušča Mursko Soboto brez uradnega nastopa v 1. SNL.

Antolin: Nisem imel pomislekov

Mariborčani so le dan po evropski zmagi v Armeniji, ko so tudi na gostovanju ugnali Urartu (1:0) in se uvrstili v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo, uradno sklenili dogovor z 18-letnim Aljažem Antolinom. Obetavni zvezni igralec je v prejšnji sezoni zbral tri nastope v 1. SNL, zaigral tudi na dvoboju z Olimpijo, zaradi prehude konkurence, njegov neposredni tekmec za položaj v enajsterici je bil slovenski reprezentant Nino Kouter, pa ni mogel zbrati veliko minut. Tik pred začetkom nove sezone je v Murski Soboti prekinil pogodbo in se odločil, da bo nadaljeval kariero v Ljudskem vrtu.

"Dobil sem nekaj minut tudi v prvi ligi, a se zavedam, da sem še novinec v tej konkurenci. Vem, da prihajam v najbolj trofejni klub v državi, gre za velik preskok. Občutki so neverjetni. Ko sem slišal za ponudbo iz Maribora, nisem imel pomislekov. Nihče ni pričakoval, da bom zamenjal črno-bele barve za vijoličasto. Gre za nov izziv, na katerega pa sem pripravljen. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem, ki jim čestitam za zmago v Armeniji in zasluženo napredovanje. Trdo bom delal, si poskušal pridobiti trenerjevo zaupanje in verjamem, da bo naša zgodba uspešna," je povedal novopečeni nogometaš Maribora Aljaž Antolin, ki je z vijolicami, pri katerih bo nosil dres s številko 16, sklenil štiriletno pogodbo.

Šuler: Priložnost, ki je nismo mogli zapraviti

Simon Rožman in Marko Šuler sta vedno bolj zadovoljna z razpletom poletnega prestopnega roka. | Foto: NK Maribor Simon Rožman in Marko Šuler sta vedno bolj zadovoljna z razpletom poletnega prestopnega roka. Foto: NK Maribor Maribor bo v novo prvenstveno sezono vstopil na nedeljskem štajerskem derbiju v Celju, njegove barve pa bi lahko na tej tekmi branil tudi nadarjeni Prekmurec, ki želi čim prej pridobiti zaupanje Simona Rožmana. 

"Pojavila se je priložnost, ki je nismo mogli zapraviti. Naša želja je, da bi v Mariboru imeli čim več nadarjenih slovenskih fantov, in Aljaž je od eden tistih, ki kljub svoji mladosti izstopa ter pomeni naložbo za prihodnost. Še en up, na katerega ne samo Maribor, ampak tudi mlajše reprezentančne selekcije lahko v prihodnje resno računajo. Želja je bila obojestranska, tudi v njegovem primeru je opazno, da je Maribor postal velika želja mladih talentov, ki spoznavajo, da tukaj lahko dobijo priložnost. Verjamem, da smo naredili zelo dobro potezo," je o prihodu donedavnega slovenskega prvaka, ki je v 1. SML in SKL za Muro odigral 73 tekem in kot zvezni igralec zabil 29 golov, povedal športni direktor NK Maribor Marko Šuler.

Mura v poletnem prestopnem roku:

Prihod: Azur Mahmić (BiH, Mladost Doboj-Kakanj/BiH)
Odhodi: Jure Travner (Wildon/Avt), Kevin Žižek (Celje), Aljaž Antolin (Maribor), Renato Simić

Maribor v poletnem prestopnem roku:

Prihodi: Gregor Sikošek (Domžale), Marko Alvir (Hrv, Viktoria Plzen/Češ), Menno Bergsen (Niz, Trenčin/Slk), Rok Sirk (Zaglebie Lubin/Pol), Roberto Voloder (Nem, Köln/Nem), Danijel Šturm (Bilje), Aljaž Antolin (Mura), Nino Žugelj in Rok Maher (oba Bravo)*, Mirko Mutavčić (Primorje)*
Odhodi: Jan Mlakar (Hajduk Split/Hrv), Luka Uskoković (ČG, Widzew Lodz/Pol), Luka Koblar (Frosinone/Ita), Kenan Pirić (BiH, Atromitos/Grč), Alexandru Cretu (Rom, FCSB/Rom), Aljaž Cotman (Nafta), Felipe Santos (Bra, Keshla/Aze), Ivan Sušak (Hrv, Slaven Belupo/Hrv), Gregor Bajde, Denis Klinar

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Muri se smeji, v njeno blagajno kapljajo milijoni evrov!
NK Maribor Urartu
Sportal Po Mariboru napredovali tudi Domžalčani
 
Ne spreglejte