Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2021,
22.25

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

4

Natisni članek

Saša Gajser Goran Stanković Jan Repas Timi Max Elšnik Ljudski vrt Prva liga Telekom Slovenije večni derbi NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 26. 2. 2021, 22.25

3 leta, 1 mesec

Iz tabora Maribora in Olimpije pred večnim derbijem

Kapetan Olimpije poslal Mariboru jasno in glasno sporočilo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

4

''V Ljudski vrt gremo z namenom, da postavimo Maribor na realna tla. Da postavimo neko avtoriteto in pokažemo, kako smo najboljša ekipa v Sloveniji,'' kapetan Olimpije Timi Max Elšnik sporoča vijolicam, kako želijo zmaji nadaljevati niz neporaženosti v Ljudskem vrtu in se povzpeti na vrh. ''Če moji igralci izpolnijo svoje naloge, se ne bojim nobene ekipe na svetu,'' na drugi strani izpostavlja (začasni) trener Maribora Saša Gajser, ki bo imel v slovenskem trenerskem obračunu opravka s še vedno neporaženim Goranom Stankovićem.

NK Bravo, NK Mura, februar 2021
Sportal Koper zaustavil niz Aluminija #video

V soboto popoldan bo v Ljudskem vrtu še kako pestro. Udarila se bosta največja in v tej sezoni najboljša slovenska kluba, ki imata enako število točk, spomladi pa sta se že izmenjala v vodstvu. V spomladanski del je bolje vstopila prevetrena Olimpija in prehitela jesenske prvake iz Štajerske, po zadnjem remiju z Domžalami, še drugim zaporednim brez zadetkov (0:0), pa so prvo mesto ponovno zasedli Mariborčani.

To bo poneslo Maribor, koliko pa je to stanje realno ...

Timi Max Elšnik nestrpno pričakuje večni derbi. Že pred začetkom sezone si vedno obkroži štiri datume. | Foto: Vid Ponikvar Timi Max Elšnik nestrpno pričakuje večni derbi. Že pred začetkom sezone si vedno obkroži štiri datume. Foto: Vid Ponikvar Po hudih pretresih, ko sta se po porazu s Celjem poslovila tako trener Mauro Camoranesi kot tudi športni direktor Oliver Bogatinov, je sledila šok terapija v Sežani. Vijolice so zaigrale kot v transu in napolnile mrežo tradicionalno neugodnemu tekmecu Taboru (4:0).

''Po tej tekmi v Sežani bodo Mariborčani samozavestni. To jih bo poneslo, koliko pa je to stanje realno, pa bomo videli jutri na srečanju. Tja gremo z namenom, da jih postavimo na realna tla, da postavimo neko avtoriteto, da pokažemo, kako smo najboljša ekipa v Sloveniji,'' razmišlja kapetan Timi Max Elšnik, ki je zaradi kartonov manjkal proti Domžalam, tokrat pa komaj čaka, da se bo začel dvoboj v Mariboru. Na njem bo sodil glavni sodnik Nejc Kajtazović. ''Zame je to zelo posebna tekma. Že na začetku leta si obkrožim te štiri datume in nestrpno čakam ta derbi,'' odkrito priznava Štajerec, ki ne nosi kapetanskega traku le pri zmajih, ampak tudi v mladi izbrani vrsti.

Krunoslav Jurčić, Saša Gajser
Sportal Mariborski natečaj za najtežjo službo v Sloveniji

Stanković: Z Mariborom se ne obremenjujemo

Goran Stanković pričakuje veliko od tekme v Ljudskem vrtu. To bo njegov prvi večni derbi. | Foto: Vid Ponikvar Goran Stanković pričakuje veliko od tekme v Ljudskem vrtu. To bo njegov prvi večni derbi. Foto: Vid Ponikvar V zvezni vrsti ga čaka pomemben boj za prevlado, na drugi strani ga bo skušal čim bolj ovirati pri delu Jan Repas. ''Na sredini igrišča bodo ključne druge žoge ter dueli, agresivnost,'' mladi Domžalčan, ki se je lani iz Francije vrnil v domovino in izbral ponudbo Maribora, izpostavlja, kako bo moralo njegovo moštvo, če želi proti gostom iz Ljubljane vpisati pozitiven rezultat, zadržati čvrsto sredino in tekmecu onemogočiti kombinatoriko ter grajenje napadalnih akcij.

Ko sta se večna tekmeca srečala zadnjič, je bila v Stožicah po zaslugi strelca Đorđeta Ivanovića boljša Olimpija. Takrat sta na trenerskih stolčkih sedela tujca, Dino Skender je premagal Camoranesija, tokrat pa bosta v ospredju domača stratega. Prvič po enem letu.

''Pričakovanja so velika, a se z Mariborom resnično ne obremenjujemo. Gledamo v svoj lonec. Verjamem v dobro tekmo,'' je na zadnjem treningu pred odhodom v Maribor povedal Goran Stanković. Z zmaji je na štirih spomladanskih tekmah osvojil osem točk, na zadnjih dveh dvobojih pa ga lahko skrbi neučinkovitost, saj zmaji niso zatresli mreže tekmeca.

Gajser: V Maribor so že prihajali Chelsea, Tottenham in drugi, pa se je dalo

Ko je leta 2014 v Mariboru gostoval sloviti Chelsea z Josejem Mourinhom, so vijolice osvojile točko v ligi prvakov (1:1). Takrat je Saša Gajser pomagal Anteju Šimundži. | Foto: Vid Ponikvar Ko je leta 2014 v Mariboru gostoval sloviti Chelsea z Josejem Mourinhom, so vijolice osvojile točko v ligi prvakov (1:1). Takrat je Saša Gajser pomagal Anteju Šimundži. Foto: Vid Ponikvar ''Voditi Maribor je zame velika čast in odgovornost. V tem trenutku je najbolj pomembno, da fantje razumejo, zakaj se gre,'' pred tekmo vseh tekem sporoča Gajser, ki bi lahko po dvoboju, po enem od scenarijev, postal tudi trajnejša rešitev za trenerja, če se bo tako odločil novopečeni športni direktor Marko Šuler.

Statistika je na strani Olimpije, ki ni v Mariboru izgubila že tri leta in tri mesece. Vijolice že šest domačih derbijev zapored niso izkusili sladkosti zmage proti zeleno-belim, kar pošteno jezi navijače v mestu ob Dravi. Bi lahko Gajser s svojo četo, ki je v Sežani pokazala bistveno drugačen obraz od tistega na uvodnih spomladanskih predstavah, prekinil črni niz? Za nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je pomagal Camoranesiju, ni ključen sistem, ampak to, da igralci izpolnjujejo svoje naloge. ''Ko fantje delajo na igrišču, potem se ne bojim nobene ekipe na svetu. V Maribor so že prihajali Chelsea, Tottenham, sami dobro veste, kdo vse, pa se je dalo,'' opominja, kaj vse je Maribor zmožen, če igralci upoštevajo navodila.

Oliver Bogatinov
Sportal Oliver Bogatinov predstavil svojo resnico in odprl Pandorino skrinjico

Kako je Maribor nazadnje premagal Olimpijo v Ljudskem vrtu?

Maribor lovi prvo zmago nad Olimpijo na stadionu pod Kalvarijo po novembru 2017. Takrat je za zmago z 1:0 zabil kapetan in klubski rekorder Marcos Tavares. Ali bo v začetni enajsterici tudi proti zmajem? O tem boste lahko izvedeli več od 17. ure naprej, ko se bo na Planet TV začel studijski del pred srečanjem, 15 minut pozneje pa bo šlo v Ljudskem vrtu zares.

Nogomet splošna
Sportal Spremenjen sistem tekmovanja v drugi nogometni ligi, Boštjan Cesar med selektorji
Olimpija, Domžale, februar 2021
Sportal Olimpija drugič zapored ostala brez zmage
Sportal Prvi odgovor o novem trenerju Maribora je že znan
Oliver Bogatinov
Sportal Ozadje večera, ko so v Mariboru padale glave
Mura Koper
Sportal Koper prekinil črno serijo, remi v Novi Gorici #video
Sportal Branilec Maribora prepričan: Prvenstvo se bo še dobro zakuhalo #video
Ne spreglejte