Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 2. 2021,
17.22

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 24. 2. 2021, 17.22

3 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Olimpije : Domžale

Olimpija drugič zapored ostala brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Olimpija, Domžale, februar 2021 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Domžal so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Olimpija še na drugi tekmi v nizu ni zmagala, še drugič zapovrstjo pa ostala tudi brez zadetka.

Mura Koper
Sportal Koper prekinil črno serijo, remi v Novi Gorici #video

Olimpija, ki je danes igrala brez kaznovanega kapetana Timija Maxa Elšnika, se bo na sobotni večni derbi podala s prvega mesta, a z istim točkovnim izkupičkom, potem ko so se z Domžalčani razšli z delitvijo točk. Slednji tako ostajajo na četrtem mestu z desetimi točkami zaostanka za Ljubljančani in Mariborčani, ki ju na vrhu lestvice loči le Olimpijin boljši medsebojni izkupiček z dosedanjih dveh derbijev.

Varovanci Dejana Djuranovića so na gostovanju v prestolnici pogrešali kaznovanega Zenija Husmanija, a vseeno imeli pobudo v prvem polčasu. V tretji minuti je bil Dario Kolobarić le malce prekratek, da bi žogo dvignil prek Žige Freliha, ki je pravočasno krenil iz vrat.

V 11. minuti je na drugi strani z glavo poskušal Andres Vombergar, a je bil na mestu Ajdin Mulalić.

Olimpija, Domžale, februar 2021 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Domžalčani so imeli novo priložnost v 15. minuti, ko je zvit poskus Senijada Ibričića v kot preusmeril Frelih. Slednji je imel še naprej več dela. V 19. minuti je poskusil še Arnel Jakupović, a je vratar Olimpije žogo potisnil v kot.

Do konca polčasa sta od daleč poskusila še Jakupović in Ćorić. Prvi je v 34. s prostega strela znova ogrel dlani Freliha, Ćorić pa je minuto kasneje na drugi strani zadel le zunanji del mreže Mulalića. Ta je zlahka posredoval tudi ob strelu Matica Finka v 39. minuti.

V drugi del je Olimpija krenila bolj odločno. V 50. minuti je streljal Ante Ćorić, zadel soigralca Gala Kureža, Mulalić pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot.

Blizu vodstva so bili Ljubljančani v 69. minuti, ko je Radivoj Bosić za las zgrešil vrata Mulalića, a je iz ugodnega položaja streljal zelo slabo. Na drugi strani je podobno slabo streljal Kolobarić. So pa bili v 82. minuti blizu vodstva gosti, a žoge po kotu v gneči niso uspeli potisniti v mrežo.

V 87. minuti je po indirektnem prostem strelu z neposredne bližine poskusil še Ibričić, a je v glavo zadel Finka. Konca tekme po drugem rumenem kartonu ni dočakal Bosić.

Olimpija bo v 24. krogu prihodnjo soboto gostovala v Mariboru, Domžalčani pa bodo dan kasneje gostili Gorico.

Fotogalerija (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 15

Olimpija : Domžale 0:0

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Ponis, Kordež, Kasapović.

Olimpija: Frelih, Pavlović, Delamea Mlinar, Korun, Fink, Kurež (od 59. Bosić), Valenčič (od 75. Sešlar), Kapun, Ćorić (od 59. Ostrc), Ivanović (od 83. Boakye), Vombergar (od 59. Perović).
Domžale: Mulalić, Sikošek, Šoštarič Karič, Klemenčič, Žinič, Svetlin (od 80. Podlogar), Markuš, Pišek (od 80. Käit), Jakupović, Ibričić, Kolobarić (od 84. Vuk).

Rumeni kartoni: Bosić, Valenčič, Pavlović, Frelih; Jakupović.
Rdeči karton: Bosić (90.).

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! V Stožicah nismo videli zadetkov. Olimpija in Domžale sta se razšla z remijem.

85. minuta: Domžale so imele na voljo indirektni strel znotraj kazenskega prostora Olimpije. Z leve strani ga je izvedel Senijad Ibričić in v glavo zadel Matica Finka. Tekma je bila za nekaj trenutkov prekinjena, Domžalčani pa so zapravili priložnost za vodstvo ob koncu tekme.

VIDEO: priložnost Petra Bosića:


69. minuta: zdaj pa velika priložnost za Olimpijo. Po podaji Vitje Valenčič je na desni strani do strela neoviran prišel Radivoje Bosić, ki pa je zgrešil cilj. Mrežo je zatresel zgolj z zunanje strani.

66. minuta: po prostem strelu z desne strani in ostri žogi Arnela Jakupovića se pred golom Olimpije ni najbolje znašel Sven Šoštarić Karić, v nadaljevanju akciji pa je do strela s strani prišel kapetan Domžalčanov Senijad Ibričić, ki pa ni bil dovolj natančen. Žoga je zletela mimo vrat.

VIDEO: priložnost Anteja Čorića:


50. minuta: priložnost za Olimpijo, streljal je Ante Čorić, žoga se je odbila od Gala Kureža, s skrajnimi močmi pa jo je v kot odbil domžalski vratar Aldin Mulalić.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas na največjem slovenskem stadionu čaka v drugih 45 minutah?

POLČAS! V prvih 45 minutah gola nismo dočakali, so pa bili nevarnejši Domžalčani. Bodo nogometaši Olimpije še drugič v nizu ostali brez zmage?

30. minuta: pol ure igre je za nami, v Stožicah pa še čakamo na prvi gol. Boljši nasprotnik so Domžale.

VIDEO: priložnost Arnela Jakupovića:


18. minuta: Domžale so bile zelo nevarne. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Arnel Jakupović, ki se je v prejšnjem krogu izkazal z evrogolom. Tokrat mu je nov zadetek z dobrim posredovanjem preprečil vratar Olimpije Žiga Frelih.

10. minuta: po levi strani je prodiral kapetan Domžal Senijad Ibričić, ki pa pri zaključnem strelu ni bil dovolj natančen.

ZAČETEK TEKME! V Stožicah se je začela tekma nasprotnikov, ki sta dobro začela z letom 2021. Olimpija je premagala Koper in Muro, v zadnjem krogu pa remizirala proti Aluminiju. Domžale so remizirale z Mariborom, premagale pa Celje in Tabor. Kaj nas čaka danes?
Ne spreglejte