Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 6. 2021,
20.19

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Urartu Simon Rožman Marko Šuler konferenčna liga NK Maribor NK Maribor

Torek, 15. 6. 2021, 20.19

2 leti, 9 mesecev

Odziv NK Maribor na žreb za Evropo

V Mariboru previdni, vloga favorita ni izrazita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Marko Šuler | Športni direktor Marko Šuler še zdaleč ne podcenjuje tekmeca iz Armenije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Športni direktor Marko Šuler še zdaleč ne podcenjuje tekmeca iz Armenije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Mariborčani imajo v tej sezoni velike cilje v Evropi. Po lanskem sramotnem izpadu proti severnoirskemu Colerainu, po kateri je trenerski stolček zapustil Sergej Jakirović, želijo v tej sezoni pustiti na evropskih zelenicah boljši vtis. Žreb je poskrbel, da se bodo v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo udarili z armenskim Uratrujem. Športni direktor Marko Šuler in trener Simon Rožman sta previdna v napovedih, vse drugo kot napredovanje slovenskih podprvakov pa bi bilo sprejeto kot veliko razočaranje.

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Domžale proti Luksemburžanom, Maribor pa proti Armencem

Mariborčani bodo v sezono 2021/22, od katere si obetajo ogromno, poleg dvojne domače krone še odmevne rezultate v Evropi, krenili 8. julija. Takrat bodo v Ljudskem vrtu, ki bo prvič pozdravil NK Maribor na mednarodnem izzivu v prenovljeni podobi, gostili Urartu iz Armenije. Vijolice v bogati klubski zgodovini še niso zaigrale proti tekmecu iz te države. Srečali so se že z gruzijskimi predstavniki in jih vedno izločili, zdaj pa jih čaka armenska premiera, ki jo doživljajo z velikim opozorilom. Dobro se spominjajo, da je bil lani prav armenski prvak Ararat-Armenia usoden za slovenskega prvaka iz Celja.

Rožman: To niso tekme za učenje, ampak tekmovanje

Simon Rožman napoveduje, kako se bo NK Maribor temeljito pripravil na tekmeca, ki je velika neznanka za slovenski nogomet. | Foto: Grega Valančič/Sportida Simon Rožman napoveduje, kako se bo NK Maribor temeljito pripravil na tekmeca, ki je velika neznanka za slovenski nogomet. Foto: Grega Valančič/Sportida ''Še bolj pomembno od razpleta žreba bo spoznanje, v kakšnem stanju bomo mi prišli do te tekme. Potrebovali bomo zelo dobro logistiko, glede na ekstremne vremenske razmere, ki vladajo v Armeniji, za kar bo v klubu brezhibno poskrbljeno. Ne glede na nasprotnika in vse okoliščine pa je cilj jasen: napredovanje. Poskušali bomo pridobiti vse informacije o armenskem moštvu, saj Evropa zahteva maksimalno celostno pripravo. To niso tekme za učenje, ampak za tekmovanje,'' razmišlja trener Simon Rožman, ki je v teh dneh na pripravah v Moravskih Toplicah, v sredo pa čaka Mariborčane pripravljalna tekma z avstrijskim tretjeligašem Weizom.

''Temeljito se bomo pripravili, takoj bomo začeli zbiranje informacij iz vseh zornih kotov. Imamo dovolj časa za razčlenjevanje nasprotnika, nadaljevali pa bomo proces dela, da bi bili na ustrezni ravni za začetek sezone. Zavedamo se, da ni prostora za napake ali morebitno podcenjevanje, pričakujem zahteven dvoboj za uvod kvalifikacij, v katerem pa bomo storili vse, da bomo uspešnejši,'' je v izjavah previden mladi trener Maribora.

NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Simon Rožman
Sportal Rožmanova vijolična četa za začetek zmagala v Avstriji

Šuler: Lahkih ovir ni

Marko Šuler je z Mariborom igral tudi v ligi prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Marko Šuler je z Mariborom igral tudi v ligi prvakov. Foto: Vid Ponikvar Previden je tudi športni direktor Marko Šuler, ki za to poletje načrtuje temeljito prevetritev igralskega kadra. Kar nekaj sprememb je že opravljenih, v prihodnjih dneh pa je mogoče v taboru vijolic pričakati še kakšnega novinca. ''Vemo, kaj pomeni Evropa za Maribor in kakšen je naš cilj. Gremo tekmovat. Nasprotniku bo namenjeno dolžno spoštovanje, lahkih ovir ni, vloge favorita v prvem krogu, ko se začenja novo poglavje, niso izrazite,'' nekdanji slovenski reprezentant, ki je pred leti z Mariborom sodeloval pri številnih evropskih podvigih, ne podcenjuje tekmeca iz države, zrasle na pogorišču nekdanje Sovjetske zveze.

''Čaka nas dolgo potovanje, treba se bo prilagoditi tamkajšnjim pogojem. Armensko ekipo bomo skrbno analizirali, tudi po tekmovalni plati ničesar ne bomo prepustili naključju. Pot, po kateri je Maribor šel v evropskih kvalifikacijah, je dobro znana in v vsakem trenutku bomo sledili zastavljenemu načrtu,'' je Šuler prepričan, da bo vodstvo Maribora omogočilo nogometašem kar najboljše pogoje za pripravo na dvoboja s klubom iz Erevana.

Domžale Koper
Sportal Djuranović opozarja, da Luksemburžani niso amaterji
Menno Bergsen
Sportal NK Maribor pripeljal Nizozemca, ki ne skriva veselja
Ne spreglejte