Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 6. 2021,
9.58

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 13. 6. 2021, 9.58

2 leti, 10 mesecev

Prva pripravljalna tekma NK Maribor

Rožmanova vijolična četa za začetek zmagala v Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Simon Rožman | Simon Rožman je pripravljalno obdobje začel z zmago v Avstriji. V pripravljalnem obdobju naj bi se pomeril tudi s Slovanom iz Bratislave. | Foto Grega Valančič/Sportida

Simon Rožman je pripravljalno obdobje začel z zmago v Avstriji. V pripravljalnem obdobju naj bi se pomeril tudi s Slovanom iz Bratislave.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nekateri slovenski prvoligaški klubi se že pripravljajo na novo sezono. Med njimi je tudi Maribor, ki je v soboto odigral prvo pripravljalno tekmo in v Kalsdorfu premagal avstrijskega tretjeligaša z 2:0. V polno sta zadela Aljoša Matko in Žan Vipotnik, vijolični dres na tekmi pa so prvič oblekli vsi trije poletni novinci Gregor Sikošek, Rok Sirk in Menno Bergsen.

Izbranci Simona Rožmana se pripravljajo na zgodnji začetek sezone. Že v torek bodo izvedeli ime prvega tekmeca v kvalifikacijah za konferenčno ligo, v začetku julija jih čakajo že prve evropske obveznosti. Mladi trener Maribora izpostavlja visoke cilje. Želi dvojno krono in odmevne nastope v Evropi. Vijolice so v uvodni pripravljalni tekmi ugnale Kalsdorf, mariborski dres pa je obleklo tudi nekaj igralcev iz klubskega podmladka.

Predstavili so se vsi trije dozdajšnji poletni novinci. Gregor Sikošek je odigral prvi polčas in prispeval podajo za zadetek Aljoše Matka, končni rezultat pa je sedem minut pred koncem postavil 19-letni Žan Vipotnik. Podal mu je Andrej Kotnik. Uvodnih 45 minut je odigral tudi Rok Sirk, Nizozemec Menno Bergsen pa je branil v drugem polčasu. V ponedeljek se bodo Mariborčani preselili v Moravske Toplice.  

Postava NK Maribor: Jug (od 46. Bergsen), Milec (od 46. Mutavčić), Klampfer (od 46. Obreht), Pihler (od 46. Rec), Sikošek (od 46. Koderman), Vrhovec (od 46. Gorenak), Kronaveter (od 46. Kotnik), Djelovci (od 72. Kralj), Požeg Vancaš (od 46. Bobarić), Matko (od 46. Vipotnik), Sirk (od 46. Tavares). 
Ne spreglejte