Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 5. 2019,
18.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

Janko Irgolič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Goool!

Torek, 14. 5. 2019, 18.15

4 leta, 11 mesecev

Janko Irgolič

Legendarni slovenski vratar ogorčen: To je barbarizem #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Ko je Janko Irgolič, nekdanji vratar številnih slovenskih klubov, tudi Maribora in Olimpije, v ponedeljek gostoval v oddaji Goool!, ni skrival razočaranja nad navijaškimi dejanji, povezanimi z metanjem pirotehničnih sredstev. "Če bi bakla zadela Zahovića, zdravnika ali pa Piriha, ki je bil v bližini, bi lahko nastala kaka težja poškodba," je prepričan, da bi morali takšne prizore izkoreniniti iz nogometnih aren.

Nk Maribor
Sportal Maribor izkoristil darilo Domžal in se vrnil na slovenski vrh! #video #foto

Večni derbi v Ljudskem vrtu v soboto ni poskrbel le za presenetljivo visoko zmago Olimpije (3:0), ki ji je sledilo veliko razočaranje v mariborskem taboru, ampak tudi za incident, ki ga je zakuhala odvržena bakla. Po koncu dvoboja je z vzhodne tribune poletela v smeri športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića, vodstvo 14-kratnih državnih prvakov pa si prizadeva, da bi tisti, ki je vrgel baklo v skupino ljudi na igrišču, za svoje dejanje odgovarjal in bil temu primerno kaznovan.

Bakle ne spadajo na nogometno igrišče

Na večnem derbiju v soboto ni manjkalo pirotehničnih sredstev. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na večnem derbiju v soboto ni manjkalo pirotehničnih sredstev. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Predsednik Maribora Drago Cotar je nekoliko nespretno spregovoril o navijaški folklori in tem, kako so včasih tarče s pirotehničnimi sredstvi oboroženih navijačev ravno vratarji tekmecev. To je primerjal z baklo, ki je po bolečem sobotnem porazu z Olimpijo poletela proti predstavnikom NK Maribor. O tem je v oddaji Goool! na Planet TV kot nekdanji vratar spregovoril Janko Irgolič.

"Kot navijač in ljubitelj nogometa, nogomet je praktično moje življenje, se s tem nisem nikoli strinjal. Take stvari so zame barbarizem, take stvari ne spadajo na stadion," ni skrival ogorčenja nad dejanjem, ki si ga je v soboto privoščil za zdaj še neimenovani obiskovalec sobotnega derbija.

Vodstvo NK Maribor o metanju bakl:

To je podkrepil s primerom: "Če bi bakla zadela Zlatka Zahovića, zdravnika (dr. Matjaža Vogrina, op. p.) ali pa Mitjo Piriha (trener vratarjev NK Maribor, op. p.), ki je bil v bližini, bi lahko nastala kaka težja poškodba, ker tega ni nihče pričakoval. To ne spada na nogometno igrišče. Zakaj imajo toliko varnostnikov, toliko policije, zakaj tega ne pregledamo? To so stvari, ki se morajo odpraviti," je 60-letni Irgolič, ki je v prvi slovenski ligi nazadnje branil za Beltince, bil pa je tudi trener vratarjev slovenske izbrane vrste, odločno proti takšnim prizorom. Ti so v soboto vrgli slabo luč na organizacijo derbija v Mariboru.

Sportal Vodstvo NK Maribor po noriji navijačev: Namen bakel je različen #video

Ne le športni direktor Maribora, poškodoval bi se lahko še kdo drug. Ne nazadnje so navijači Maribora med tekmo zadeli v glavo snemalca Planet TV.

Preobrazba navijačev Liverpoola

Navijači Liverpoola bodo 1. junija napolnili tribune stadiona Wanda Metropolitano v Madridu. | Foto: Reuters Navijači Liverpoola bodo 1. junija napolnili tribune stadiona Wanda Metropolitano v Madridu. Foto: Reuters V nadaljevanju pogovora se je Irgolič dotaknil navijaških dogodkov v Italiji, pa velike tragedije v Bruslju, ki so jo sredi osemdesetih letih prejšnjega stoletja zakuhali navijači Liverpoola.

"Danes je to vzorno občinstvo. Navijači Liverpoola so lahko zgled navijačem vseh klubov. Pojejo You'll Never Walk Alone od začetka do konca, brez petard, pretepov in pirotehnike," je očaran nad preobrazbo navijačev Liverpoola, ki jo je pomagal ustvariti spremenjen zakon o navijačih na Otoku. V njem je tudi iskal svetel vzor, kako se v prihodnje izogniti takšnim primerom incidentov, kjer imajo osrednjo vlogo pirotehnična sredstva.

Maribor Olimpija
Sportal Zdi se neverjetno, a Maribor lahko ostane brez vsega #video

Terezija Knaus
Sportal Naziv naj navijača gre v Prekmurje
Ne spreglejte