Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2019,
19.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

1

Natisni članek

Nejc Vidmar NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 13. 2. 2019, 19.47

5 let, 2 meseca

Nejc Vidmar

Kapetan Olimpije: Luka Dončić se dela norca iz vseh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

1

Na pripravah v Turčiji se je ekipa Planet TV pogovarjala z novim kapetanom Olimpije Nejcem Vidmarjem, ki se je vrnil po dolgotrajni odsotnosti po poškodbi. Spregovoril je o tem in nekaj besed namenil tudi košarki in ligi NBA, seveda ni mogel brez omembe izjemnih predstav Luke Dončića.

Andres Vombergar
Sportal Po sestanku s predsednikom zasuk v primeru Andresa Vombergarja

Odkar je januarja 2016 prišel v Olimpijo, katere velik navijač je, med drugim ima še vedno tudi člansko izkaznico Green Dragons, je imel izkušeni Ljubljančan veliko težav s poškodbami, tako da je do zdaj za zeleno-bele odigral vsega 28 tekem v vseh tekmovanjih. Tudi zdaj se vrača po poškodbi, zaradi katere je bil odsoten skoraj eno leto, a pravi, da ga je zadnje težko obdobje marsičesa tudi naučilo.

''Floskula o tem, da moraš iz vsake stvari vzeti nekaj dobrega, je resnična. Poškodbe so mi marsikaj vzele, a so mi po drugi strani tudi veliko dale. Mogoče ne v nogometnem smislu, ampak za življenje na sploh,'' je o zdravstvenih težavah, ki jih je imel, povedal Nejc Vidmar, ki je kapetan Olimpije v preteklosti že bil, a je pozneje ta naziv prepustil Branku Iliću. Ko je ta odšel, se je kapetanski trak vrnil na roko 29-letnega Ljubljančana.

Po odhodu Branka Ilića je kapetanski trak pri Olimpiji spet pripadel Nejcu Vidmarju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Po odhodu Branka Ilića je kapetanski trak pri Olimpiji spet pripadel Nejcu Vidmarju. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prej je hotel rešiti celo Olimpijo, zdaj je drugače

''Zdaj to dojemam nekoliko drugače, kot sem prej. Pokušam si ne jemati vsega tako k srcu, kot sem si prej. Delam, kar je v moji moči. Ko sem bil kapetan prvič, pa sem poskušal rešiti celo Olimpijo, a ni šlo. Upam, da mi bodo drugi sledili in bom dober vzor mladim oziroma vsej ekipi,'' je povedal vratar, ki si še vedno lasti rekord v nizu nepremagljivosti v prvi slovenski ligi. Uspel mu je v majici Domžal. V obdobju, ko težav s poškodbami skoraj ni bilo.

Kaj bo naredil Milan Mandarić?
Sportal Milan Mandarić odprl dušo: Kako bi se počutili vi, če …

Navdušen nad Luko Dončićem in Goranom Dragićem

''Upam, da bom zdaj končno nanizal 20 tekem. Ko bo tako, bom lahko pokazal, česa sem sposoben,'' je povedal velik ljubitelj severnoameriških športov, predvsem košarke. Tako seveda spremlja tudi slovenska košarkarja, ki nastopata v ligi NBA. Gorana Dragića in po novem tudi Luko Dončića.

Nad tem, kaj Luki Dončiću uspeva v krstni sezoni v ligi NBA, je navdušen. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nad tem, kaj Luki Dončiću uspeva v krstni sezoni v ligi NBA, je navdušen. Foto: Guliverimage/Getty Images

''Zdaj ko sta v ligi NBA dva Slovenca, je še bolj zanimivo. Zdaj smo dobili še Dončića, ki res navdušuje in se dela norca iz vseh tam. Bolj ali manj gledam tekme Dallasa in seveda tudi Miamija, našega Gorana. Upam, da bosta še naprej navduševala,'' je navdušenje nad zvezdnikoma Dallas Mavericks in Miami Heat izrazil občasni slovenski reprezentant.

Sportal Zlatko Zahović s protivprašanjem: Kako pa vi osvajate dekle? #video
NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Nov Mandarićev človek na posebni misiji
Andres Vombergar
Sportal Bizaren razlog, zaradi katerega naj bi Olimpija ostala brez milijonov
NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Pevnik čestital Ilki in odgovoril Zahoviću
Ne spreglejte