Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
31. 7. 2018,
15.27

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

13

Natisni članek

Milan Mandarić Ilija Stolica NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 31. 7. 2018, 15.27

5 let, 9 mesecev

Nov pretres pri Olimpiji

Zdaj je tudi uradno: Ilija Stolica ni več trener Olimpije!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,28

13

Ilija Stolica | Foto Anže Malovrh, STA

Foto: Anže Malovrh, STA

Pri NK Olimpije so zdaj tudi uradno potrdili, da je Milan Mandarić odslovil srbskega trenerja Ilijo Stolico, ki se torej od Ljubljane poslavlja po zgolj mesecu in pol.

Milan Mandarić
Sportal Javil se je Milan Mandarić in spregovoril tudi o Roku Kronavetru

"Predsednik NK Olimpija Ljubljana Milan Mandarić in dosedanji trener Ilija Stolica sta se na današnjem sestanku na sedežu kluba dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Predsednik in trener sta govorila o dosedanjem sodelovanju, doseženih rezultatih in o stanju v moštvu. Ocenila sta, da obstajajo številni nesporazumi, zato sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Predsednik se je Iliji Stolici zahvalil za vložen trud in mu zaželel veliko sreče in uspeha v nadaljevanju kariere," so iz pisarn slovenskih nogometni prvakov sporočili po tem, ko je po spletu že zaokrožila vest o novi zamenjavi.

Ilija Stojica je tako nova trenerska žrtev Milana Mandarića, ki je dal to, da stvari med njim in trenerjem niso rožnate, vedeti tudi z izjavo za javnost, ki so jo pri Olimpiji objavili že danes dopoldne.

V njej je predsednik govoril tudi o Roku Kronavetru. Nogometašu Olimpije, ki ga je trener po sporu postavil na hladno in ga na zadnjih dveh tekmah ni uvrstil v ekipo, je namreč z besedami o tem, da nikoli ne bo prečrtan, dokler bo predsednik kluba on, stopil v bran in posredno diskreditiral zdaj že bivšega trenerja, ki ga je v klub pripeljal pred dobrim mesecem dni.

Ilija Stolica je na klopi Olimpije edino zmago zabeležil proti severnoirskemu Crusadesu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ilija Stolica je na klopi Olimpije edino zmago zabeležil proti severnoirskemu Crusadesu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V Belfastu bo na klopi sedel dozdajšnji pomočnik

S to odločitvijo je Mandarić ugodil tudi navijačem, ki so 39-letnemu srbskemu trenerju po slabem začetku nove sezone odločno pokazali palec navzdol.

Stolica tako Olimpijo zapušča po le petih tekmah, v katerih je zabeležil dva poraza, dva remija in zmago.

Iz kvalifikacij za ligo prvakov je ekspresno izpadel, v prvenstvu pa je po dveh krogih s točko Olimpija na predzadnjem mestu.

Nogometaše Olimpije sicer v četrtek čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Crusadersu, iz Olimpije pa so sporočili, da bo Ljubljančane v Belfestu, kamor potujejo jutri, vodil dozdajšnji pomočnik Stolice Aleksandar Linta.

Koga bo naslednjega poklical Milan Mandarić? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Koga bo naslednjega poklical Milan Mandarić? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Milan Mandarić je pri Olimpiji sodeloval že z osmimi trenerji

Mandarić je do zdaj sodeloval že z osmimi trenerji, odkar je pred tremi leti prišel v klub. S prvim, Marijanom Pušnikom kar dvakrat, potem in vmes pa so se zvrstili še Srb Marko Nikolić, Italijan Rodolfo Vanoli, Luka Elsner, Safet Hadžić, Hrvat Igor Bišćan in zdaj še Srb Stolica.

Kdo bo naslednji trener Ljubljančanov, je težko napovedati, a Slaviša Stojanović, ki naj bi bil v preteklosti že Mandarićeva želja, zagotovo ne bo, saj je včeraj uradno postal trener bolgarskega Levskega iz Sofije.

Seveda bolj za šalo kot zares, ampak po vseh trenerjih, ki so se zvrstili na vroči klopi Olimpije, pa morda predsednik Mandarić s prstom pokaže tudi na nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Mladena Dabanovića, ki se je medtem "javil" kot kandidat za prihod v Stožice:

Preberite še:

Ilija Stolica
Sportal Trener Olimpije se norčuje iz svojih navijačev
Vitja Valenčič
Sportal Nov dan, nova okrepitev Olimpije
Ne spreglejte