Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
30. 7. 2018,
23.49

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

Levski Sofija Slaviša Stojanović

Ponedeljek, 30. 7. 2018, 23.49

5 let, 8 mesecev

Nekdanji slovenski selektor na klop Levskega iz Sofije

Slaviša Stojanović dočakal novo veliko trenersko službo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Slaviša Stojanović | Foto levski.bg

Foto: levski.bg

V ponedeljek je postalo tudi uradno. Velikan bolgarskega nogometa Levski iz Sofije je potrdil, da se na njegovo klop seli slovenski trener Slaviša Stojanović. Nekdanji selektor Slovenije in trener Domžal je podpisal dveletno pogodbo.

Trajalo je malce dlje, kot se je sprva zdelo, da bo, a v ponedeljek je novica, o kateri smo pisali že pred enim tednom, dočakala tudi uradno potrditev.

Na klopi bolgarskega prvoligaša, ki se lahko pohvali s kar 26 naslovi državnega prvaka in na novega čaka že od leta 2009, bo Delia Rossija nasledil eden najuspešnejših slovenskih trenerjev Slaviša Stojanović. Ta se je že fotografiral s šalom svojega novega kluba, a pred novinarje še ni stopil. V klubu ga bodo uradno predstavili na torkovi novinarski konferenci.

Za njegovega predhodnika Rossija, ki ga poznamo kot trenerja številnih italijanskih klubov (Fiorentine, Palerma, Lazia, Atalante, Sampdorie …) in je v prejšnji sezoni Levski popeljal do tretjega mesta v prvenstvu, je bil usoden izpad proti liechtensteinskemu Vaduzu v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Po enem letu in le dveh tekmah nove sezone se je moral posloviti.

Lahko po Crveni zvezdi lovoriko prinese še enemu nogometnemu velikanu z Balkana? | Foto: Sportida Lahko po Crveni zvezdi lovoriko prinese še enemu nogometnemu velikanu z Balkana? Foto: Sportida

Peto trenersko službo v tujini bo začel v nedeljo

Ekipo je na zadnjih dveh tekmah vodil začasni trener Georgi Todorov, zdaj pa je Levski pripeljal Stojanovića. Nekdanji slovenski selektor in dvakratni državni prvak z Domžalami bo po Kitajski (Yatai), Belgiji (Lierse), Latviji (Riga) in še enem velikanu balkanskega nogometnega prostora, nekdanjem evropskem prvaku Crveni zvezdi iz Beograda, ki ji je leta 2014 prinesel naslov, tako opravljal še peto samostojno trenersko službo v tujini.

Levski je v novo prvenstveno sezono začel s štirimi točkami z dveh tekem in je trenutno tretji. Stojanovića debi v Bolgariji čaka v nedeljo, ko bo z Levskim gostoval pri novincu v ligi, ekipi Botev Vratsa, ki je še brez točke.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Slaviša Stojanović
Sportal Slaviša Stojanović na klop še enega balkanskega velikana
Ne spreglejte